Helsinki, kaunis kotikaupunkini

Olen paljasjalkainen helsinkiläinen ja olen ylpeä omasta kotikaupungistani. Usein ei nähdä oman kotikaupungin kauneutta, vaan lähdetään hakemaan sitä kauneutta muualta. Olen pyrkinyt hakemaan esiin myös oman kotikaupunkini kauniita kohteita. Tästä syystä käytiin viime toukokuun lopulla olevasta lomastani yhden päivän lomailuun omassa kotikaupungissani.  Mietimme ensiksi, että menemmekö tutustumaan Vallisaareen, joka on juuri avattu yleisölle. Päädyimme kuitenkin lähtemään Suomenlinnaan ja päätimme jättää Vallisaaren käynnin kesään. Kun katselin Vallisaaren lautan aikatauluja, osui silmiini saarihyppely, jonka aion mennä toteuttamaan kesällä.

kauppatori - 1

Ennen lauttaan menoa piti tietenkin kävellä Kauppatori päästä päähän.

Kauppatori - 1 (4)

Lokit ovat torin kiusana. Tuntui, että torin päälle rakennettu verkkoaitakaan ei näitä lokkeja rauhoita. Siinä saa turistit pitää kiinni eväistään ja toivoa, että lokit eivät kaki päähän.

kauppatori - 1 (2)

Suomenlinnan lautta kulkee tiuhaan tahtiin, muistaakseni 20 minuutin välein. Suomenlinnaan pääsee Helsingin sisäisellä lipulla.

Suomenlinnan lautta - 1

Menimme ensiksi kahville. Kun mulla on keliakia, niin aina vähän jännittää, että saako kahviloista jotain gluteenitonta syötävää. Viime vuodesta oli tarjonta parantunut. Viime vuonna nuolin vielä näppejäni kahvilatarjonnan kanssa Suomenlinnassa. Nyt menimme kyselemään Viaporin Deli & Cafesta ja sain todella maukkaan sämpylän kahvin kanssa. Makeaakin olisi ollut tarjolla. Kävin vuolaasti kiittämässä henkilökuntaa, joka sanoi, että pyrkivänsä palvelemaan kaikkia asiakkaita. Heille siis kiitokset siitä, että pitävät jokaista asiakasta tärkeänä. Suosittelut siis myös gluteenittomille asiakkaille.

Suomenlinna - 1 (2)

Suomenlinna on kaunis ja mielestäni hyvin hoidettu saari. Suomenlinnassa mieli ja silmä lepää.

Suomenlinna - 1 (9)

Kävelimme saarella pienen lenkin.

Suomenlinna - 1 (3)

Otimme vähän valokuvia ja nautittiin auringon paisteesta. Päivä oli tuolloin hyvin lämmin.

Suomenlinna - 1 (5)

Toukokuu on ihanaa aikaa, kukat kukkivat ja aurinko paistaa.

Suomenlinna - 1 (6)

Kun olimme käyneet kahvilla ja kävelleet aikamme palasimme rentoina takaisin Kauppatorille.

Kauppatori - 1 (3)

Seuraavaksi kokeilen tuon saarihyppelyn. Olen päättänyt nauttia kesästä mahdollisimman paljon ulkona. Viime kesänä aloitin sellaisen ”en ole koskaan leikin” ja ajattelin jatkaa sitä tänä kesänä. Leikkiin kuuluu paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt omassa kotikaupungissani. Katsotaan, että mitä tänä kesänä löytyy. Viime vuonnahan kävin elämäni ensimmäistä kertaa stadionin tornissa.

Aurinkoa päiväänne.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Suomenlinna on ihan paras <3 Vallisaari on kiva paikka, kävin siellä pari vuotta sitten työporukan kanssa kun oltiin Suokissa työasioissa niin siitä sitten päästiin kivasti veneellä katsomaan myös tuonne. Mä kannatan myös omaan kotikaupunkiin tutustumista. Mukavaa kesää sinulle.

  • 1.1

   sanoo

   Olen vuosi vuodelta alkanut tekemään enemmän ja enemmän retkiä myös Heldingissä. Pitää avata vain silmänsä ja nähdä lähelle.

 2. 3

  sanoo

  Helsinki on ihana kesäkaupunki😄Olen 7.polven helsi kiläinen, ja vaikka asunkin nyt ulkomailla, on kaipuu etenkin kesällä suuri, ja Helsingistä löytyy mielettömän ihania retkikohteita Ihanat kuvat Maiju, ja kiva että löytyi gluteenitonta tarjontaa.

 3. 4

  sanoo

  Mä kävin Vallisaaressa Purjelaivakonttorin vanhalla purjelaivalla viime syksynä. Oli kiva retki ja sattui nätti sää. Suokissa pitää päästä käymään joka kesä, se on nätti paikka. Tein muuten videon Vallisaaren matkasta. Jos kiinnostaa, niin se on tuossa linkissä.

  • 4.1

   sanoo

   Kiva kun oot tehnyt videon. Se kiinnostaa kyllä. Voitais joskus mennä meidän videoporukalla käymään jossain. Eiksi?

 4. 5

  sanoo

  Se on jännä, miten itsekään paljasjalkaisena stadilaisena en tarpeeksi usein ja laajasti liiku kaupungissa. Pitäisi myös alkaa tuota samaa leikkiä leikkimään. 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Ehdottomasti pitää. Teepä tänä kesänä 1-2 sellaista asiaa mitä et ole koskaan stadissa tehnyt. 😀

 5. 6

  sanoo

  Ihania kuvia ja Helsinki on kyllä kaunis. Täytyy myöntää, että vaikka olen asunut pääkaupunkiseudulla 20 vuotta, en ole käynyt Suomenlinnassa ! Tänä kesänä tuo asia on korjattava 😉 Saarihyppely kuulosti myös kivalta.

 6. 7

  sanoo

  Rakastan omaa kotikaupunkia ja katselen sitä nykyään eri silmin, kun en enää asu siellä. Ymmärrän paremmin sen kauneuden. Sillä 33-vuotiaana olin aivan tukkatäynnä stadia ja tuumin silloin, voi vitsi mikä tuppulandia, että tämän jousimiehen on matkattava laveammille vesille. Niin teinkin viiden vuoden ajaksi ja johan on Helsinki nyt arvossaan. <3 Muiskua päivään. <3

 7. 8

  sanoo

  Ihania kuvia ja kiva postaus. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kaipaan takaisin Helsinkiin. Ehkä vielä joskus. 🙂 Ihanaa sunnuntaita sinulle. <3

  • 8.1

   sanoo

   Aina sinäkin olet Helsingistä kotoisin. Usein taitaa käydä niin, että vanhetessaan alkaa kaipaamaan juuriaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *