Hiljaisilla Helsingin kaduilla

Olen ottanut tavakseni kerran kesässä lähteä kuvaamaan Helsingin katuja. Yleensä teen tämän kesälomallani ja niin tein tälläkin kertaa. Ensimmäisen kerran kävin kuvaamassa aamuöisiä katuja vuonna 2013, se postaukseni löytyy täältä. Viime vuonna teimme saman retken prätkällä ja siitä postaukseni löytyy täältä.

Tällä kertaa kuvausaika oli vasta elokuun lopulla, joten lähdimme liikenteeseen vasta kello 5.00. Aiempina vuosina ollaan oltu liikkeellä kello 3.30 ja 4.00. Elokuussa aurinko nousee sen verran myöhempää ja siksi piti lähtö ajoittaa auringonnousun mukaan.

Jos haluaa tällaisia kuvausreissuja tehdä Helsingin keskustaan, niin ehdottomasti paras aika tällaiselle on kesä-heinäkuussa, koska silloin on hieman hiljaisempaa kuin oli nyt. Tällä kerralla liikenteessä oli jo työmatkailijoita, lenkkeilijöitä tai koiran ulkoiluttajia. Aiempina vuosina on ollut enemmänkin ravintolasta palaavia ihmisiä ja yksittäisiä töihin menijöitä. Minusta on kiva analysoida ihmisiä ja miettiä, että mistä ovat tulossa ja mihin ovat menossa.

Kuvausreittini oli Kallio, Hakaniemi, Pohjoisranta, Katajanokanranta, Kauppatori, Senaatintori ja Kaivopuistonranta. Tällaiselta kaupungissa näytti kello 5.00-7.00 maanantaiaamuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helsinki öiset kadut - 1 (4) Helsinki öiset kadut - 1 (2) Helsinki öiset kadut - 1 (7)pohjoisranta - 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Aleksanterinkatu - 1 (1)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helsinki öiset kadut - 1 (25) Helsinki öiset kadut - 1 (22) Helsinki öiset kadut - 1 (23)

Helsingin hiljaisilla kaduilla on aamuyöllä jännä tunnelma. Ensi kerralla saatan varata hotellihuoneen Helsingin keskustasta  ja tehdä kuvausretkeni hotellista käsin kävellen.   Jos vaikka ensi kerralla valitsisin ihan toiset kadut.

Maiju

 

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Upeita kuvia, oma rakas Helsinki. <3 Hih ja olen miettinyt, koska baarista tuli käveltyä aina kotiin keskustan kaduilla. Tosin ehken katsonut silloin niin maisemia, vaan odotin kotona kutsuvaa sänkyä. Ihana postaus, oot super. <3

 2. 6

  sanoo

  Ihmeellistä katsella Helsingin katuja noin hiljaisina… itse kun sinne päin sattuu eksymään, niin on päivän ruuhka parhaimmillaan 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Niinpä, tällaista hiljaisuutta ei ole kyllä kuin varhaisen aamun tunteina. Joskus muuten ei silloinkaan. Silloin liikkuu ihmeen paljon takseja ja ravintolasta palaavia.

 3. 7

  sanoo

  Upeita kuvia:) Kiva postaus:)
  Silloin, kun vielä asuin kantakaupungissa lähdin usein kesällä aamukävelylle siinä 4.00 aikoihin aamunvirkku kun olen. Oli todella mukava kuljeskella ihan yksikseen ja katsella kaikessa rauhassa ympäristöä. Vanhat rakennukset näyttävät paljon mielenkiintoisemmilta ja vaikuttavammilta, kun ei ole mitään hälyä ympärillä. Kummasti äänet ja hälinä häivyttävät myös näkökenttää kapeammaksi. Ei huomaa asioita, eikä malta pysähtyä ja katsella. Näin ainakin minulla.
  Ihanaa viikonloppua:)

  • 7.1

   sanoo

   Juuri näin se on, kun häly puuttuu kaupunki muuttuu ihan toisenlaiseksi. Oli muuten ihana katsella aamulenkkelijöitä retkellään. Otin kuvia ihmisistä takaapäin, kun he olivat lenkillä tai ulkoiluttivat koiriaan. Niistä olisi tullut ihan oma juttunsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *