Ilmainen kasvohoito maksaa 1.800 euroa

Minulla on ollut pitkän aikaa mielessä, että kirjoitan asiasta, joka ärsyttää minua suuresti. Nyt huomasin, että Anna-Leena Härkönen oli kirjoittanut samaisesta aiheesta kolumnin. Hyvä, koska tämä on asia, mistä pitää puhua ja mistä pitää kirjoittaa. Ennen kaikkea aihe, että mistä pitää ihmisiä varoittaa. Muistakaa, että liian hyvältä kuulostava asia on harvoin sitä miltä kuulostaa.

Viime keväänä äitini (88-vuotta) kertoi minulle, että hänelle oli soitettu jostain kauneushoitolasta ja hän kertoi, että hänelle oli tarjottu ilmaista kasvohoitoa. Sanoin äidilleni, että ”ilmaisia kauneushoitoja ei ole olemassakaan, että mistäköhän oli kyse”. Hän vannotti minua, että kyllä sellainen olisi ollut, mutta oli viisaasti osannut sanoa, että ”ei hän kykene sellaisiin tulemaan, kun ei pysty liikkumaan”. Asia mietitytti minua kovasti, että kuka kumma on taas voinut soitella hänelle. Toistan äidilleni koko ajan, että ei uskoisi ihan kaikkea mitä ihmiset koittavat syöttää puhelimessa.

Tällaisessa agressiivisessa markkinoinnissa kiltit ja heikot ihmiset voivat mennä lankaan. En voi sietää, että vanhuksille markkinoidaan näin.

Sitten kului kuukausia ja itselleni soitti nainen puhuen hieman murtaen Suomea ja hän koitti houkutella minua ilmaiseen kasvohoitoon. Sanoin, että ”sori, mutta ei kiinnosta”. Minulla on nämä mun vakiopaikat, joissa itse käyn kauneushoidoissa ja niistä paikoista olen  usein kirjoittanutkin blogissani. Minä tiedän, että ilmaiseksi ei tässä maassa saa yhtään mitään. Miten voisi liiketoiminta kannattaa, jos ilmaiseksi jaettaisiin hoitoja. Tämän jälkeen puhuin erään tuttavan kanssa, jolle oli tarjottu kauneushoitoa ja hän oli ottanut tarjouksen vastaan. Hän sitten minulle ensimmäisen kerran paljasti, että hänelle oli siinä samassa kaupiteltu tuotteita, joiden hinta oli ollut toista tuhatta euroa. Siis toista tuhatta euroa!!!!

kauneushoidossa-1-2
Kuva ei liity tähän tapaukseen

Tällä viikolla työkaverini puhelin soi ja kuulin hänen sanovan, että ”hän ei voi tulla kauneushoitoon, koska on niin allerginen”. Kun kysyin häneltä, että oliko kyseessä ”ilmainen kasvohoito”. Sepä se.

Googlettamalla sanat ”ilmainen kasvohoito” löytyy totuus, että ilmainen kasvohoito tulee maksamaan 1.800 euroa.

Lukekaahan Anna-Leena Härkösen kolumni, niin ymmärrätte, että mistä on kyse. Kolumni löytyy täältäAnna-Leena kertoo kolumnissaan kaiken, että mistä on kyse ja mitä ilmainen hoito todellisuudessa maksaa.

Mitään ei saa ilmaiseksi, aina on joku koira haudattuna

Haluan varoittaa teitä kaikkia, että älkää menkö tähän lankaan, älkää suostuko ”ilmaisiin” kasvohoitoihin, joissa teille pakkomyydään parin tuhannen euron tuotteet. Miettikää ainakin, että onko teillä halua ja varaa sijoittaa tällaisia summia kauneuteen?

Monia ihmisiä koitetaan ilmaisilla tuotteilla houkutella moniin asioihin. Yritetään muistaa, että mitään ei tässä maailmassa saa ilmaiseksi. Jokaisella asialla on hintansa.

Tämä pienenä varoituksen sanana blogini lukijoille. Tiedän, että me jokainen ollaan potentiaalista kohderyhmää heille. Minä sijoitan sen pari tonnia ihan varmasti johonkin muuhun kuin kosmetiikkaan.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Huhheijaa. Piti käydä kolumni lukemassa ja onpas melkoista. Ei mahtane kyllä kauaa tuolla meiningillä putinki pysyä pystyssä, mutta se ei kai tarkoitustakaan ole vaan saada nopeasti mahdollisimman isot rahat käteensä ja pakata tavarat kasaan kun ihmiset havahtuvat mistä on todella kysymys..

  • 1.1

   sanoo

   Anna-Leenan kolumni on karua kertomaa ja kertoo sen, että millaiseen myllytykseen joutuu. Kaikki eivät osaa olla kovia tässä tilanteessa.

 2. 2

  sanoo

  Minulle on soitettu tuolta samasta paikasta! Nainen ei meinannut millään päästää mua puhelimesta, vaan jatkoi ja jatkoi painostamista. Samaan aikaan googlasin paikan ja samat tarinat tuli eteeni. Siellä kuulemma voi saada ilmaisen kasvohoidon, mutta markkinointi on todella ärhäkkää koko kaksituntisen ajan. Että onko se nyt sitten enää ”ilmaisen” kasvohoidon arvoista?

  • 2.1

   sanoo

   Minä pääsin helpolla, kun sanoin niin tiukasti, että ”ei kiinnosta”. Ihmisille pitää kertoa kyllä jo puhelimessa, että mistä on kyse.

 3. 3

  sanoo

  Minulle tuli myös puhelu tuolta viime syksynä. Olin jossakin tien päällä eikä ollut kalenteria saatavilla ja puhelu kuulosti epäilyttävältä ja kieltäydyin. Soittaja vähän närkästyi, että ”eikö ilmainen kasvohoito kelpaa?”. Asia unohtui, kunnes juuri tällä viikolla Naisyritäjien fb-palstalla oli tästä kirjoittelua ja tajusin vasta silloin, mistä puhelussa todella oli kyse. Aika hurjaa.

  • 3.1

   sanoo

   Mielestäni tästä asiasta pitää puhua, jotta ihmiset osaisivat epäillä tai kyseenalaistaa ilmaiset hoidot.

 4. 4

  Annukka sanoo

  Itse jouduin tän saman asian kanssa kiusalliseen tilanteeseen, kun tuota ”ilmaista testihoitoa” kaupitellut henkilö oli mun tuttu ja oli keksittävä keino, jolla kiemurtelen tilanteesta ulos. Onneksi tiesin, että kyseessä on laitehoito, joten vetosin siihen, että ne ei mulle sovi. (Ihan oikeasti ei sovi, koska mulla on joku ihmeen yliherkkyys varmaan niin, että viiltää korvissa ne äänet, mitä normaali ihminen ei varmaan edes kuule. Olkoot kuinka matalia taajuuksia tai mitä hyvänsä, mutta silti tuntuu epämiellyttävältä).

  Ja vaikka mulla oliskin 1800 euroa ylimääräistä rahaa, käyttäisin sen kyllä todellakin johonkin ihan muuhun. Vaikka superfuudeihin, joiden avulla taatusti iho hehkuu 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Minäkin mielummin syön terveellisesti ja hoidan ihoani syömällä. En halua laittaa tuollaisia summia tuotteisiin. En missään nimessä.

 5. 5

  Arja L sanoo

  Voi kun kaikki ihmiset saatais uskomaan ettei ilmaista juustoa löydy muualta kuin hiirenloukusta. Ihan oikeesti kaikki mikä näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se EI ole totta. Eniten risoo se, että hyväuskoisia ja kilttejä vanhuksia höynäytetään. He eivät välttämättä tajua huijausta, eikä kaikilla ole sitä läheistä joka tolkuttaisi asiasta heille. Mutta siis muut kuin vanhukset, mikä saa ihmisen olemaan niin sanoisinko, no sanon tyhmä, että lankeaa tuollaisiin. Just paikallislehdessämme tänään poliisi varoitteli, ettei euron hintaisia uusia puhelimia ole olemassa. Joku ulkolainen nettifirma sellaisia kaupittelee, puhelinta ei toimiteta ja tililtä alkaa huveta isohkoja rahasummia ja ulkolaisille tileille ja poliisi on aika voimaton.
  Itse olen varmaan turhankin epäluuloinen, mutta parempi niin.
  Aika karua kertomaa Anna-Liisalta 🙁

  • 5.1

   sanoo

   Minäkin aina sääliin niitä, joita on helppo höynäyttää ja ovat sitten kilttejä vastustamaan. Markkinointi on mennyt aika likaiseksi.

 6. 6

  sanoo

  Oon sanaton, huhhuh, imurikauppias meininkiä, kun kamun vanhalle äidille myytiin parin tonnin imuri osamaksulla. Mutta, että kasvohoitojakin ja kuules jotkut murtuu ja eivät osaa sanoa ei.

 7. 7

  Camilla sanoo

  Tuo on yksi niistä pyramidihuijauksista. Myyjät ovat niin agressiivisia, koska ovat itse menneet hölmöyksissä ostamaan kalliit aloituspaketit ja elleivät myy tiettyä määrää, tulee se heille itselleen kalliiksi, kun joutuvat kuitenkin maksamaan yritykselle, jolle ”tekevät töitä”.

  • 7.1

   sanoo

   Monet lähtevät mukaan juuri agressiivisen myyntipuheen takia. Ikään kuin eivät uskalla enää perääntyä.

 8. 8

  sanoo

  Maiju,tuo sama yritys toimii monessa maassa,ja pari vuotta sitten minullekin soitettiin.Menin lankaan,eli ns. ilmaiseen kasvohoitoon,ja sama painostus.Menin vielä lankaan,ja ostin paketin,mikä kaduttaa vielä tänä päivänäkin,mutta otin siitä opikseni.Kun pyysivät ystävien puh.numeroita,joille voisi tarjota tuota ”ilmaista”hoitoa,kieltäydyin antamasta.

  • 8.1

   sanoo

   Anna-Leena Härkönen kirjoitti kivasti, että ei edes pahimman vihamiehen numeroa antaisi. Tällaiset jäävät varmasti harmittamaan.

   • 8.1.1

    sanoo

    Maiju,tuotteet olivat kyllä ihan hyviä iholleni;ja pidin niistä,ongelma oli lähinnä se agressiivinen myyntitapa ,ja tuotteiden hinta,vaikkakin kyllä oma pakettini oli halvempi kuin mitä artikkelissa lukee,mutta silti.

    • 8.1.1.1

     sanoo

     Joku toinenkin taisi sanoa, että tuotteet tuntuivat hyviltä, mutta taitaa tulla yhdelle purkille hintaa, kun Suomessa toi hinta on todellakin 1.800 euroa.

 9. 9

  sanoo

  Kuulostipas tosi ilmaiselta. Samalla periaatteellahan noi lehtimyyjätkin aloittaa ”minulla on sinulle lahja, saat tilata ihan minkä tahansa lehden” ja tässä vaiheessa lahja muuttuukin maksulliseksi. Kyllä ihmisraukkoja huijataan ihan tosissaan. Saakeli mitä hommaa. Haleja ihana Maijuseni <3

 10. 10

  sanoo

  Luin tuon Anna-Leenankin jutun, kuulosti TODELLA ahdistavalta. Mietin, että kuinkahan monta vanhusta, keillä ehkä oman elämänhallinta ei ole enää ihan 100% ymmärryksessä saadaan höynäytettyä tähän, kun fiksutkin ihmiset menevät ilmaisen kasvohoidon perässä lankaan. Toi hinta mikä oli koko kropan jutuista oli täysin naurettava, johan sillä rahalla saisi rasvaimun. 😀

  • 10.1

   sanoo

   Siinä menee kyllä ilo koko kasvohoidosta, jos joudu koko ajan olemaan jyrkkä ja hankata vastaan. En pidä tällaisesta markkinoinnista. Ei on aina ei.

 11. 11

  sanoo

  No huh huh mitä huijausta! Kiitos kun jaat tietoa, toivotaan että kaikki osaisivat fiksusti kiertää moisen puulaakin kaukaa.

  • 11.1

   sanoo

   Pakko jakaa niille, jotka eivät ole vielä soittoa saaneet. Monet ovat sanoneet, että innostuivat, kun eivät ole koskaan olleet kasvohoidossa. Rehelliset ja oikeat kosmetologit varmasti kärsivät tällaisesta markkinoinnista. Heidän, jotka tekevät rehellistä ja raskasta työtä.

 12. 12

  sanoo

  Luin tekstin ja tulee mieleen aikoinaan olleet loma-osakemyynnit, olihan nekin aika hurjia, mutta ei vissiin noin agressiivistä.
  Muutama vuosi sitten miehen sisko lankesi johonkin keittiötarvike-esittelyyn ja otti esittelijän kotiinsa kokaamaan kattiloilla ja päätyi lopulta ostamaan järjettömän hintaisen kattilasarjan, oisko ollut 700 €/5 kpl. Hän oli sitten antanut myyjälle veljensä numeron ja pianhan se soitti meillekin. No eipä kyllä saanut myyjä kutsua meille.

  Mukavaa viikonloppua Maiju <3

  • 12.1

   sanoo

   Kaikenlaisia soittelijoita on joskus mullekin tullut. En itse antaisi koskaan kenellekään toisen puhelinnumeroa. Muistan, että joku olisi jossain vaiheessa halunnut tulla esittelemään meillekin imuriaan 🙂

 13. 13

  sanoo

  Kuulin tästä eräältä henkilöltä, että siellä tekee hoitojakin henkilöt, joilla ei ole mitään tekemistä kosmetologin ammatin kanssa. Pakkomyyntiä tai muuten tulee potkut, jos et saa sitä 1800 e pakettia /kk myytyä. Oli kuulemma aika hurjaa touhua ollut. Itse sain kanssa soiton, mutta muistin heti kyseisen paikan ja lopetin puhelun lyhyeen.

  • 13.1

   sanoo

   Samaa olen kuullut minäkin. Se ilmainen hoito kestää 15 minuuttia ja käännytys toista tuntia 🙂

 14. 14

  sanoo

  Minäkin luin kolumnin aiemmin tällä viikolla ja nauratti sekä suututti yhtä aikaa. Aika uskomatonta! :/

  • 14.1

   sanoo

   Todellakin. Toivotaan, että ollaan saatu jaettua tätä asiaa tietoisuuteen, jotta mahdollisimman moni tietää, että mikä juttu tämä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *