Joulufiilistä etsimässä

Kun päästään joulukuun alkuun, niin varmasti meistä moni alkaa etsimään joulufiilistä. Ihmiset saa sen fiiliksen erilaisista asioista. Itse saan sen erilaisista joulutapahtumista ja talvisesta maisemasta. Saatan auttaa itseäni joulufiilikseen pääsemisessä myös kuuntelemalla joulumusiikkia.

Kaupungilla kävellessä joulufiilistä tuo jouluvalot ja -markkinat, joita on Helsingissä nyt aika monessa paikassa.

Viikolla kävelin illalla  Aleksanterinkadun läpi ja siellä näytti aika rauhalliselta. Lumesta ei ollut tietoa, mutta jouluvalot näyttivät kauniilta.

joulufiilista-etsimassa-1-3

Kolmen sepän patsaan edustalle rakennettu joulukylä näytti tässä vaiheessa vielä näin rauhalliselta. Kojut oli juuri pystytetty, mutta kylä ei ollut vielä auki.

joulufiilista-etsimassa-1-4

Lauantaina iltapäivällä tilanne oi jo toinen. Heti tuli ihan toisenlainen fiilis kun ihmiset olivat valloittaneet kadut.

joulufiilista-etsimassa-1-11

Joulukylä oli löytänyt ihmiset vai ihmiset joulukylän.

joulufiilista-etsimassa-1-9

Löysin itse myös joulupukin. Tämä taisi olla kolmas vuosi, kun kuvautin itseni pukin kanssa. Tämä pukki on aina ystävällinen ja hänellä ei kiire paina ollenkaan.

joulufiilista-etsimassa-1-12

Kävimme myös katsastamassa Tuomaan markkinat. Markkinat on auki 22.12.2016 saakka. Markkinat ovat avoinna arkisin 11-20 ja viikonloppuisin 10-19. Tuomaan markkinat kuuluvat perinteisiin, joista ei voi luopua, sinne on pakko päästä kiertämään kerran tai pari tapahtuman aikana.

Tänä vuonna tapahtumaa on markkinoitu, että nälkä taittuu ruokavaliosta riippumatta Tuomaanmarkkinoilla. 

Luin, että täysin gluteenitonta ruokaa saa Lempi Helsinki -kojulta (koju 126). Tarjolla viittä erilaista bliniä: kolme on kalaversioita ja kaksi kasvistäytteisiä. Blinien lisäksi tarjolla on gluteenittomia korvapuusteja ja karjalanpiirakoita.  Saattaa sieltä jostain kojulta muutakin löytyä, mutta tuo oli sellainen, minkä itse huomasin.

Tuomaan markkinoiden myyjät löytyvät täältä.

joulufiilista-etsimassa-1-6

joulufiilista-etsimassa-1-8

Aleksanterinkadulla oli pari jouluhenkistä myymälää, joissa on eri valmistajien design-tuotteita. Kiersimme ystävän kanssa molemmat ja sieltä olisi varmasti löytänyt kivoja joululahjoja lähimmille. Nyt ihmispaljouden takia tyydyimme vain katsomaan. Mietimme, että pitää käydä joku arki-ilta katsomassa, että olisiko vähemmän ihmisiä liikenteessä.

Näyttää siltä, että nyt ihmiset ovat rantautuneet taas kauppakeskuksista kaduille. Niin paljon oli väkeä viikonloppuna liikkeellä.

Jatkan edelleenkin joulufiiliksen etsimistä. Eiköhän se sieltä tule.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Joulukatu on aina ihana ba upealta näyttää jouluinen karusellikin.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää Maiju <3

 2. 2

  sanoo

  Kivoja kuvia. Joulukylä ja markkinat kuulostavat mukavilta. Mulla on ollut joulu fiiliksiä jo monta viikkoa 😊 Ihanaa itsenäisyyspäivää ❤

 3. 3

  sanoo

  Parit joulumarkkinat käyty ja aikaisemmista vuosista poiketen Joulufiilis on edelleen hieman myöhässä….pikkuhiljaa….

 4. 4

  sanoo

  Viikonloppuna kävin keskustan markkinoita läpi. Mitään en ostanut, mutta vanhassa SYPin konttorissa olevilla markkinoilla huomasin Brother Christmasin keräyksen. Sinne aion viedä kodittomalle joulupaketin.

 5. 5

  sanoo

  Kyllä se joulufiilis tulee ajallaan ♥ Tuomaanmarkkinoilla haluaisin itsekin käydä, josko kerkiäisi. Kauniita kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *