Joulukadun avajaiset

Eilen avattiin Helsingissä joulukatu. Joulukadun avajaiset on perinne, joka aloittaa Helsingissä joulun. Joulukadun avajaisia käy yleensä katsomassa arviolta noin 50.000 ihmistä. Moneen vuoteen en ole ollut paikan päällä, mutta tällä kertaa päädyimme miehen kanssa lähtemään kaupunkiin.

Mietin etukäteen, että voiko fiilikseen päästä mukaan, kun kaikki lumet oli Helsingistä sulaneet pois. Kuitenkin fiilis tuli kulkueen ja jouluvalojen sytyttyä.

Ennen joulukadun avajaisia kävimme nauttimassa glögiä Kolmen sepän patsaan edessä olevassa glögiteltassa. Sen jälkeen lähdimme suuntaamaan kulkuamme ihmisvilinään. Ihmisiä oli liikenteessä paljon.

Yritimme etsiä paikkaa, josta näkisi joulukadun avajaiskulkueen. Kovin helppoa se ei ollut, tuntui, että kaikki helsinkiläiset olivat lähteneet liikenteeseen. Lopulta löysimme paikan, josta näimme edes vilauksen kulkueesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotenkin tuntui, että monet kulkueeseen osallistujat kävelivät kulkueessa katse eteenpäin suunnattuna. Tässä kulkueen kaksi ehkä eniten osallistuvinta hahmoa. Kun katsomassa on paljon lapsia, niin ehkä sitä odottaisi enemmän leikkimielisyyttä kulkueessa osallistuvien kesken. Näistä hahmoista siis voi ottaa mallia seuraavan vuoden kulkueeseen osallistuvatkin.

uusi-joulukadun-avajaiset-2016-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näyttävin osuus oli mielestäni Kansallisoopperan ja baletin osuus kulkueesta.

Kannattaa käydä katsastamassa Aleksanterinkadun jouluvalot, sillä jo pelkästään valot on aina sellaiset, jotka luovat kotikaupuunki sen lämpimän tunnelman.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ellei muuta asiaa kaupunkiin keskustaan, niin jouluvalot on joka vuosi käytävä katsomassa. On ne niin ihanat!

  • 2.1

   sanoo

   Todellakin. Ei kummallakaan puolella jalkakäytäviä päässyt etenemään. Jossain vaiheessa piti kävellä kiskoilla (siis ennen kulkuetta). Oli kuitenkin kiva kokemus.

 2. 3

  Belladonna sanoo

  Jouluvalot ja Stoccan ikkuna pitää aina käydä katsomassa. Onpa siellä ollut hurja määrä ihmisiä.

 3. 4

  sanoo

  Hurjasti on ollut väkeä liikkeellä. Ja parasta tietenkin että Joulupukki on mahtunut joukkoon 😉 Meillä Jyväskylässä on joulun avaus tulevana viikonloppuna. Väkeä ei odotettavissa ihan noin paljon mutta tuhansia jokatapauksessa tulee ja markkinakojut valtaavat kävelykadun 🙂 Täällä joulun avauksen kruunaa illan ilotulitus.

  • 4.1

   sanoo

   Varmasti näkyy todella paljon paremmin, kun ei ole tällaista ihmispaljoutta. Varmasti mukava tilaisuus on teilläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *