KaffeBar – Wanha Rauma gluteenittomasti

Elokuussa vietin kesälomaa ja kiersimme kotimaan eri kaupunkeja. Kesän alussa oli käynyt mielessäni, että josko tänä kesänä mentäisiin käymään Raumalla ja katsastamassa upeaa Wanhaa Raumaa. Itse asiassa se on ollut mielessäni jo pitkään. Olen puhunut ystäväni kanssa aiheesta jo varmaan pari vuotta, että kun sinne tullaan, niin otan yhteyttä häneen. Siitä se ajatus sitten lähti. Ilmoitin ystävälle, että nyt ollaan tulossa ja hän lupasi selvitellä etukäteen, että mistä löytyy kaupungin parhaiten palveleva gluteeniton kahvila.

Parasta on aina se, kun ihminen, joka tuntee oman kaupungin kahvilat lähtee soittamaan läpi kahviloita selvittääkseen etukäteen gluteenitonta tarjontaa. Hän tietää kuitenkin parhaiten, että mistä lähtee kyselemään. Minäkin usein kyllä kyselen Twitterin kautta vinkkejä. Tällä kertaa oltiin taas niin ex tempore liikkeellä, että ihan ehdottoman paras tapa oli kääntyä ystävän puoleen. Ystävähän sitten selvitti asiaa etukäteen.

gluteeniton-porkkanakakku-1

Ystävä oli soitellut useita kahviloita läpi ja valinta osui lopulta Wanhan Rauman Kaffebar -nimiseen kahvilaan. Onneksi, sillä heillä näytti olevan kaikki kohdallaan ja vitriinissäkin monta erilaista vaihtoehtoa mistä valita.  Suosin paikkoja, joissa voin valita vitriinistä  eri vaihtoehdoista tuotteet ja paikkoja, joissa voi valita vaihtoehdoista myös gluteenittomasti. 

Wanhan Rauman KaffeBar sijaitsee Kuninkaankatu 27:ssa.

kaffebar-wanha-rauma-1

Vitriinissä oli merkinnät kohdillaan ja valinnanvaraakin löytyi. Suolaistakin olisi saanut tilauksesta.

kaffebar-wanha-rauma-1-1 kaffebar-wanha-rauma-1-2 kaffebar-wanha-rauma-1-3 kaffebar-wanha-rauma-1-4

Valitsimme molemmat gluteenittomat porkkanakakut.  Pohja oli tehty mantelijauhoista (muistaakseni).

kaffebar-wanha-rauma-1-6

Aikaa vierähti hieman toista tuntia. Olipa ihana nähdä Arjaa. Arja on ihminen, joka hassuttelee ihan varmasti yhtä paljon kuin minä. Meiltä molemmilta puuttuu aikuisgeeni, mutta ei se haittaa. Elämän mottomme on molemmilla, että hauskaa pidetään ja ilolla mennään. Millään ei olisi malttanut lähteä, mutta mies odotti toisaalla ja oli vaan pakko.

kaffebar-wanha-rauma-1-8

Ajattelin, että seuraavan kerran taidan sitten etsiä hotellin Raumalta ja mennä paremmalla ajalla. Wanha Raumakin oli niin kuvauksellinen, että ehdottomasti haluan mennä joskus kuvamaan Wanhan Rauman katuja niin, että siellä ei ole liikennettä ollenkaan. Tässä pari kuvaa Wanhan Rauman kaduilta.

wanha-rauma-1 wanha-rauma-1-1 wanha-rauma-1-2

Wanha Rauma on siis koettava uudelleen ja paremmalla ajalla. Ehkä sitten ensi kesänä pitsiviikkojen merkeissä, saas nähdä.

Ehdottomasti suosittelen kuitenkin tuota kahvilaa ja varsinkin gluteenittomien tarjoilujen vuoksi.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Niin tuttuja katuja, joka kerta tulee ikävä Raumalle, kun katselee muiden kuvia. Tuntuu vieläkin uskomattomalta, että olen saanut asua tuossa ihanassa kaupungissa pari vuotta. Ehdottomasti yksi lempipaikoistani Suomessa.

 2. 3

  sanoo

  Kiitos käynnistä rakkaassa kotikaupungissani ja oli ihana taas pitkästä aikaa tavata sinut.
  Kaffe Bariin on kiva viedä vieraita. Siellä on mukava rento tunnelma ja itsekkin yllätyin gluteenittomien runsaasta tarjonnasta ja vaikka en itse niitä tarvitsekkaan niin kannatti kyllä ottaa se porkkanakakku. Ihan paras mitä olen missään koskaan saanut.
  Tervetuloa uudellenkin ja vähän pitemmäksi aikaa, opaspalvelua tarjolla 🙂 <3

  • 3.1

   sanoo

   Ihanaa ja ehdottomasti otan sun tarjouksen vastaan. Sä oot niin hauska. Mennään sitten vaikka ajelemaan kauppakärryillä 😉

 3. 4

  sanoo

  Vanha Rauma on kyllä niin kaunis niinkuin nuo vanhat kaupungit ovat 🙂 Kesällä on ihanaa kulkea niitä vanhoja katuja ihan vain ihaillen sitä arkkitehtuuria ja tunnelmaa.
  Raumasta minulla on myös eräs upea muisto merenrannalta; meditatiivinen hetki aikaisin aamulla seurata satoja hitaasti liikehtiviä pikku meduusoja, se oli upeaa!

 4. 5

  sanoo

  Ihania kuvia! On se Vanha Rauma aina ollut kaunis. Menes pitsiviikkolla 😉 Joskus kun sielläpäin asui, lähdin viikoksi pois 😀 alkoi pänniä kun i päässyt kulkemaan kuin ihmismassojen mukana.
  Ihanaa tietää noita ruoka paikkoja 🙂
  Nyt tädille tämä luettavaksi 🙂 Ja arvaa ketä saa kuulla, että nyt lähetään raumalle? Minä. Mutta kävin juuri sukulais-kierroksella, joten ei ihan nyt. Tässä muuten näkee itse ihan eri silmin paikan johon on ollut ”liian tottunut” kun joku toinen kertoo siitä.
  Itselle kävi Paraisille muuttaessa niin hassusti etteivät paikalliset olleet vaivautuneet itse käymään paikallisissa nähtävyyksissä koskaan ja siihen tuli muutos yhden kaverin kanssa kiersimme kaikki mahdolliset parin vuoden aikana joka täällä jo asui opimme että miksi mennä merta edemmäs kalaan ennenkuin on nähnyt mitä ympärillään on.

  • 5.1

   sanoo

   Usein se on niin, että ei näe oman paikkakunnan kauneutta. Itsekin olen avannut silmäni Helsingin kauneudelle vasta vanhemmiten.

 5. 6

  sanoo

  Olipa kivasti merkattu suoraan vitriiniin, mitkä on gluteiinittomia.
  Ihanasti myös näytti olevan eri vaihtoehtoja.
  Oikein mukavaa viikonloppua ihana Maiju <3

  • 6.1

   sanoo

   Ihan mahdottoman selkeä oli merkintätapa. Kiva, että vaihtoehtoja välistä löytyy mullekin 🙂 Kiitos samoin Outsa 😉

 6. 7

  sanoo

  Kaunis kaupunki, en ole koskaan käynyt. Porkkanakakku on taivaallista ja tosi kiva että sitä saa myös gluteenittomana. Ihanaa viikonloppua Maiju!

 7. 8

  sanoo

  Ihanaa, kun sullekin on taas löytynyt kakkusia. <3 Rakastan noita kookospalleroisia, porkkanakakkua, ja, ja ja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *