Kauneinta maailmassa on maailma itse

Juhannukseen taiat ovat siirtyneet nykypäivään ainakin ihmisten puheissa. Enpä tiedä, että harrastetaanko niitä tänä päivänä ollenkaan, vai nauretaanko niille vain ikään kuin vitsinä. Minäkin nauroin työkavereilleni, että lähden kiertämään kolmikulmaisen pellon kolmeen kertaan alastomana. Onneksi työkaveri kertoi, että mun ei tarvitse, koska mieskin on jo valmiina. Luojan kiitos, koska se ei olisi ollut kivaa hommaa kuitenkaan. Useinhan nämä taiat liittyvät naimattomiin naisiin ja tulevan puolison näkemiseen, kun tekee jotain tiettyä taikaloitsuja. Kun lueskelin taikoja, niin useimmat liittyivät juuri alastomana tekemiseen, mietin, että lieneeköhän miesten keksimiä taikoja.

Omat taiat on taidettu tehdä jo vuosikymmeniä sitten. Nyt juhannusta vietetään enemmänkin levon ja ehkä hyvä ruuan merkeissä mökillä (jos miehen työvuorot antavat myöden). Nyt ehdittiin parin päivän rentoutukseen.

Mökkimatkalla mies kävi hankkimassa uuden Apu-lehden, siinä oli juttua blogistani ja minusta.

Juhannus 2016 auringonlasku - 1 (7)

 

Juhannus 2016 - 1 (1)

Mökillä iltaisin rutiineihini kuuluu auringonlaskun ihaileminen laiturilla. Tätä en yleensä jätä koskaan väliin, tämä on mulle vähän kuin kympin uutiset jollekin toiselle. Ihailin auringonlaskua laiturilla noin 15 minuuttia. Ihanan rentouttavaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän maisemaan en kyllästy koskaan. Olen joskus kertonut, että appiukko joskus puhui tämän kuolleen koivun kaatamisesta, mutta kun kerroin, että sen on mun kuvauskohteeni helmi, se jätettiin paikoilleen. Onneksi, sillä ilman sitä maisema jäisi jotenkin vajaaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Luonnonkukat poimin ilahduttamaan päiviäni. Luonnonkukkia ei mikään voita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juhannusaaton aamu valkeni näin kauniina.

Juhannus 2016 auringonlasku - 1 (3)

Poimin kesän ensimmäiset ahomansikat. Ne maistui kyllä niin kesälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin poimimassa lisää kukkia pellonlaidasta, koska halusin myös puna-apilaa täydentämään kukkakimppuani.

Juhannus 2016 auringonlasku - 1 (5)

Leivoin juhannusaaton iltakahveille gluteenittoman marjapiirakan. Piirakka maistui kaikille. Sanon joskus, että kun itse tekee gluteenitonta, niin saa ihan yhtä hyvää kuin muutkin.

Juhannusta on siis vietetty rauhallisin mielin. Saan energiaani arjen pienistä asioista. Tälläkin kertaa monet asiat on tulleet ilmaiseksi, kun on avannut silmänsä näkemään luonnon kauneuden. Kauneinta maailmassa on tietenkin maailma itse.

Toivotan kaikille lukijoilleni ihanaa ja rentouttavaa juhannusta.

Maiju

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Maailma on kaunis ja siitä nautitaan joka päivä. Mies vatsataudissa eli siinä se jussi. Noh ei maailman loppu, uusi päivä aamulla. Istun ja seuraan tilannetta ja ihailen maisemaa.Toivon miehelle pikaista paranemista ja itselle mahdollisimman lievää tautia, että jaksan omat pienet hommani.
  Ihanaa juhannusta!

  • 3.1

   sanoo

   Voi kun iskee ikäviä tauteja juuri pyhinä. Taudit ei kyllä kysele hetkiä. Toivotaan sulle vähemmän oireita. Hyvää Jussia.

 2. 4

  sanoo

  En keräillyt yrttejä tyynyn alle vaan ruokaan. Tehkööt taikansa syötynä.

  Ostettiin matkan varrelta niitä maailman parhaita mansikoita laatikollinen. Niitä piti laittaa tämän päivän pavlovaan, mutta illalla huomasin, että kaikki oli jo syöty. Olihan meitä yksitoista syömässäkin ja onneksi ostin myös aprikooseja ja nektariineja.

  Rauhallista juhannuksen jatkoa.

  • 4.1

   sanoo

   Me ostettiin Lohjan ABC;lta. Ne oli myös taivaallisen hyviä. Ostin myös Samnatista eilen, niitä rn vielä ole maistanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *