Keliaakikko suosittelee – gluteenittomien tuotteiden maahantuoja

Gluteenittomuus on lisääntynyt ja on lisääntymässä ihmisten keskuudessa. Itsellenihän se on välttämättömyys, koska sairastan keliakiaa, mutta monilla ihmisillä on muitakin syitä välttää gluteenia. Pidän koko ajan kuulo- ja tuntoaistit pystyssä ja etsin itsekin aktiivisesti uusia tuotteita, joita sitten suosittelen eteenpäin kauppiaille ja kahviloille. Haluan, että jonain päivänä meille tarjottaisiin yhtä hyviä vaihtoehtoja kuin ”normiväestölle”.

Olen perustanut Facebookiin sairauteni alkuvaiheessa Gluteenittomat tuotteet ja ruokapaikat -nimisen ryhmän, jossa on nyt jo melkein 3.700 gluteenittomista tuoteista kiinostunutta ihmistä. Tästä näkee, että gluteenittomuus on kiinnostava juttu ja siksi yritysten pitäisi myös panostaa gluteenittomiin tuotteisiin ja palveluihin. 
Ryhmäni kautta sain myös yhteydenoton Minnalta, joka alkanut tuomaan maahan gluteenittomia tuotteita. Minna pyysi mut yrityksensä tiloihin tutustumaan ja kertomaan mun mieleipiteeni hänen tuotteistaan. Minnalla on itsellään vilja-allergia, joten hän on tämän alan asiantuntija itsekin, joten se on aina plussaa. Hän siis tietää, että millaisia tuotteita tarvitaan markkinoille. Mikään heidän tuotteistaan ei sisällä vehnätärkkelystä, mikä on monien gluteenia välttävien ongelma. 
Menin tapaamiseen ilman mitään ennakkoajatuksia ja siksi mä ilahduin suunnattomasti, kun näin monissa tuotteissa heti potentiaalia ja tiesin, että nämä tuotteet toimivat monissa eri paikoissa mielettömän hyvin. Tiesin, että tällaisia tuotteita on ehdottomasti kaivattu. Heiltä löytyy paljon annospakattuja tuotteita eli siis ihan mahtava mahdollisuus moniin kahviloihin, laivoille ja hotelleille. Mä NIIN voin suosittella tällaisia tuotteita valikoimiin. Näissä jää kontaminaatioriskit minimiin, kun tuotteet on annospakattuja. 
Maahantuojalta löytyy pieniä kakkupaloja annospakattuina. 
Keksejä pakattuna kahden kappaleen paketteihin:

Heiltä löytyy eväspatukoita 5-6 kappaleen paketteihin: 

Muffinsseja:

Nämä maistui NIIN hyviltä. Tällaisista on joutunut ennen vain haaveilemaan: 

Piparkakkuja kahden kappaleen annospakatteihin pakattuina (6 kpl laatikossa): 

Heiltä löytyi myös gluteenittomia Savoiardi-keksejä: 
Snack annospusseja: 
Heiltä löytyi myös erilaisia leipiä, hodari- ja Focaccia-sämpylöitä. 
Kahden kappaleen paketeissa, joista molemmat on pakattu erilliseen
pakkaukseen. Nämä maistui ihan taivaallisen hyvältä. Yllätyin. 

Tässä on vain pieni osa tämän ihanan maahantuojan valikoimia. 

Jos tunnet jonkun, joka haluaisi ottaa myyntiin näitä ihania tuotteita, 
niin maahantuojana näissä on Tamisy Oy
Monia tuotteita olen jo testannut ja sanon käsi sydämellä, että on hyviä. 
Näiden edellä voin jälleen kerran sanoa täydestä sydämestäni, että
keliaakikko suosittelee.
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Se on hyvä, että tänäpäivänä saa gluteenittomia tuotteita ja ihan samanlaisia herkkuja kun muutkin☺
  Ittellä ei keliakiaa oo, vaan voin syödä kaikkea "mikä ei edestä karkaa"☺
  Mukavaa ehtoopäivää Sinullle ♫

  • 1.1

   sanoo

   Nämäkään ei vielä myynnissä, mutta kunhan löydetään jälleenmyyjiä, niin eiköhän sitten. Jos jossain vaiheessa meillekin löytyisi vähän parempia vaihtoehtoja kauppojen hyllyiltä. Kyllästyttää aina syödä samoja.

 2. 2

  sanoo

  Oh jee, nyt mä pääsen tekeen vieraille gluteenitonta tiramisua, kun tiedän mistä saa gluteenittomia savoiardi-keksejä. :p Mä jopa epäilen, että noiden koostumus saattaa olla parempaa kuin normien, normeissa en käytä kuin yhtä merkkiä, kun kaikki muut menee mun mielestä liian hötöksi. Jotenkin kuvittelen, että gluteeniton saattaisi olla koostumukseltaan vähän jämäkämpää, voin olla väärässäkin. Mutta jees!

  • 2.1

   sanoo

   Näitä ei vielä Jonna saa kaupoista tai jotain taitaa olla Keliapuodissa Hakaniemen hallissa, mutta pikkuhiljaa varmasti alkaa löytymään. Jos kuitenkin tulee tarvetta, niin aina voi kysellä maahantuojalta, että löytyykö tai saako jostain.

  • 2.2

   sanoo

   Kiitos, mä ajattelinkin, et kun tulee aika tehdä, kyselen eka maahantuojalta, missä olisi lähin myyntipaikka. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Näitä ei vielä Leena saa kaupoista, mutta pian toivon mukaan saa. Todella kymppituotteita. Mä NIIN muistan kun omani todettiin, pyydä siskosi lukemaan mun keliakiajuttujani. Ne löytyy omasta kategoriasta.

  • 5.1

   sanoo

   Ehdottomasti kannattaa. Minä siellä huseeraan erään Suvin kanssa. Vinkkejä saa heitellä siellä muutkin. Hyvä vinkkpaikka

  • 6.1

   sanoo

   Kiinnostusta on ollut, mutta jäädään kuulolle. Kerron kyllä heti kun saadaan tietää, että mihin näitä saadaan. Pakkohan näistä on innostua, niin mahtavia tuotteita.

 3. 7

  sanoo

  Vaikuttaa herkulliselta! Mutta varmistan vielä: onko noissa hiivaa tai hiivauutetta tai soijaa? Monissa muutoin ihanissa gluteenittomissa leivissä ja leivonnaisissa nimittäin surukseni on. Hiiva ja soija on mulle ihan killereitä. t. Ellen

  • 7.1

   sanoo

   Nyt en pysty sanomaan, mutta ehkä kannattaa sitä katsoa siinä vaiheessa, kun tietää, että saadaanko näitä ja mihin. Maahantuoja Minna jos lukee kommentin, niin ehkä voisi vastata tähän.

 4. 8

  sanoo

  Hei,
  Leivissä ei ole soijaa, mutta hiivaa niissä on. Soijan osalta pyrin myös katsomaan, että tuotteissa ei soijaa ole, koska itse en pysty sitä syömään. Tavoitteena siis saada mahdollisimman "-ton" tuotteita, että sopisivat mahdollisimman monelle. Saimme juuri näytteitä maidottomista maitosuklaista (sisältää riisimaitoa), näitäkin toivottavasti löytyy kauppojen hyllyltä pian 🙂 .

 5. 9

  sanoo

  Ok, kiitos vastauksista! Hiivaa ei kuitenkaan varmaan ole kekseissä. Ainakin siitä tuoteryhmästä olen löytänyt sopivia.

 6. 10

  sanoo

  Olimme kisamatkalla Turussa ja yövyimme hotelli Scandic Juliassa (muistan, että aikanaan kehuit heidän gluteenitonta aamiaistarjontaa) ja koska luistelijani ja hänen äitinsä ovat keliaakikkoja niin olivat kyllä tyytyväisiä hotellin aamiaistarjontaan 🙂
  Itse yllätyin kuinka monta kertaa kuulin aamiaisen aikana, että kuinka moni asiakas kysyi gluteenittomia tuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *