Kuka on tuo mies – Matti ja Teppo tietenkin

Olin viikonloppuna Iskelmä Live Helsinki festareilla ja olin ihan haltioissani. Joskus 80-90 luvulla iskelmämusiikki oli hyvin suosittua, silloin varmaan kaikki kuunteli iskelmämusiikkia. Olen aina rakastanut iskelmämusiikkia ja kuuntelen sitä usein vieläkin kuulokkeet korvissani kun kirjoitan blogipostauksia. Yksi suosikkini on ollut 80-luvun alusta saakka Matti ja Teppo. Uskallan sen tunnustaa, että Matti ja Teppo soi usein korvillani kun kirjoitan juttujani.

Muistan kuinka 90-luvun alussa työkaverini kanssa soitimme työn lomassa Mattia ja Teppo kasettisoittimesta ja meillä meni todella kovaa. Kasetti taisi melkein mennä jo puhki meidän soittaessamme sitä uudestaan ja uudestaan. Iskelmä ja suomipoppi oli niin kova sana. Kun nyt miettii 80-90 luvun iskelmätähtiä, niin täytyy hattua nostaa niille, jotka ovat jaksaneet tuossa kovassa menossa tahkoa uutta biisiä biisin perään.

Siis perjantain odotetuin setti minulle oli Matti ja Teppo. Olihan siellä muitakin kovia nimiä, mutta minä odotin näiden veljesten näkemistä. Koskaan en ole heidän esitystään livenä nähnyt, vaikka olen heidän musiikkiaan kuunnellut jo yli 30 vuotta.  Hyvää ei koskaan odota liian kauaa, sen nyt totesin.

Naurattaa aina se, että varmaan suurin osa ihmisistä miettii varmaan vieläkin, että kumpi on Matti ja kumpi Teppo. Itse kyllä erotan miehet toisistaan. Annan vinkin, että Matti on tuo, jolla on silmälasit. Jos oikein laskin niin albumeita on veljeksiltä tullut yli 30 ja sen lisäksi vielä kokoelmalevyjä. Kunnioitettava määrä biisejä ja kunnioitettava määrä hittejä on mahtunut heidän vuosiin.

Mikä tekee näistä veljeksistä suositun on varmana se, että he laulavat ihan supisuomalaista tarinaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein pienen videon Tädit tubettaa kanavalle perjantain keikasta. Eikö ne pojat vielä olekin vauhdissa?

Kuulin ilokseni perjantaina myös sen, että veljekset lähtevät kiertueelle lokakuussa. Kiertue tunnustaa nimeä Veljekset vauhdissa. Kävin itsekin heti ostamassa liput lokakuun Helsingin keikalle. Pakkohan se on mennä katsomaan, kun kerran tällainen kiertue järjestetään. Voimia veljeksille tulevaan kiireiseen syksyyn. Keikka oli ihan mahtava.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Onhan nämä aikamoisia musiikin ihmemiehiä. Hyvin laulu luistaa. Facebookissa seuratessa, sulla näytti olevan tosi hauskaa 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Meillä oli niin sairaan siistii. Yksi kaatosadekaan ei tahtia haitannut. Meitä vaan nauratti. En olisi tahtonut pudota enää maan pinnalle ollenkaan 😉

 2. 2

  sanoo

  Muistan kun mummolassa haluttin serkujn kanssa aina Matti ja teppo vinyylilevy päälle sitten me tanssittiin. Mutta kävi hiukan hassusti. Me vahingossa naarmutettiin niitä 3kpl:tta eikä me tykätty tanssia muuta kuin Mattia ja Teppoa.Alle kouluikäisiä oltiin. Jänniä hassuja muistoja. Mummu ei oikein tykännyt kun levyt naarmuuntu mutta antoi meidän siltin leikkiä

  • 2.1

   sanoo

   Juuri eräs kaveri kertoi, että he kuuntelivat vanhoja kotimaisia iskelmiä aikoinaan siskon kanssa unimusiikkina.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *