Kuvittele itsesi ulkomaille – Hernesaaren ranta

Olimme suunnitelleet sunnuntaiksi Hellapoliisi Katin kanssa menoa lintsille. Aamu kuitenkin valkeni synkkänä ja näytti siltä, että ukkosmyrskykin saattaisi yllättää. Aamulla sitten tekstailtiin, että eipä taideta tänään lähteä. Päivällä taas ilma näytti siltä, että se olisi selkenemään päin. Uutta suunnitelmaa sitten putkeen, mentäiskö leffaan? mentäiskö Korkesaareen? Päädyttiin jälkimmäiseen. Kun taas teimme lähtöä ehti ilma muuttumaan hyvin synkäksi. Mitä sitten? Taas uudet suunnitelmat kehiin. Mentäiskö Hernesaaren rantaan? Sinne siis suuntasimme.

Olin pari viikkoa sitten jo käynyt katsastamassa Löylyn. Suuntasimme ensiksi Löylyyn. Sinne emme kuitenkaan sitten lopulta tällä kertaa jääneet, vaan päätimme lähteä katsomaan Hernesaaren rannan muut mestat.

Hernesaaren ranta - 1 (1)

Ilma oli välistä hyvin usvainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löylyn yläparvelta sai otettua upeita kuvia kohti Kaivopuistoa. Taivas oli tumma ja maisema oli kuin postikortti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakko oli ikuistaa maalattu sähkökaappi.

Hernesaaren ranta - 1 (4)

Hernesaaren ranta on sisustettu kuin olisi ulkomailla. Sinne on rakennettu etelän tunnelmaa palmuin ja rantatuolein. Kauniilla ilmalla paikka on varmasti täynnä.

Päädyin mieheni kanssa syömään Thai Papaya nimisestä kioskista. Päädyin heihin, koska listalta ilmeni, että kaikki ruuat ovat gluteenittomia (ja myös laktoosittomia). Näin ei pidä arvailla eikä tentata ruokien sopivuudesta itselleen. Hyvä valinta kaiken kaikkiaan.

Hernesaaren ranta - 1 (7)

Ruoka oli maittavaa ja isosta annoksesta söi kaksi ja vatsa täyttyi molemmilta. Annoksen hinta oli 12 euroa eli mielestäni hyvinkin edullinen.

Hernesaaren ranta - 1 (6)

Olin juuri aamulla bongannut Facebookin gluteeniton ryhmästämme sen, että joku oli käynyt maistamassa Cones lettubaarin gluteenittoman letun. Siitähän se ajatus taas sitten lähti. Pakko oli testata, en muista, että koska olisin törmännyt gluteenittomiin lettuihin ja varsinkaan mihinkään tällaisiin. Hienosti kyseltiin tarkkuudet henkilökunnan toimesta. Olivat siis ajan hermolla ymmärsivät kontaminaatioriskit gluteenittomien valmistuksessa. Pisteet heille.

Hernesaaren ranta - 1 (8)

Tällainen sai mut haukkomaan henkeä. Tuskinpa maltoin edes kuvat ottaa. Jaoin tämän jälkkärin miehen kanssa puoliksi, niin kuin teemme yleensä aina. Kristillinen tasapeli.

Hernesaaren ranta - 1 (9)

Pakkohan annoksesta oli vielä instagram-kuvakin ottaa.

Hernesaaren ranta - 1 (10)

Rakastan lokkien kuvaamista. Tällä kertaa sain kuvattua hyvän kuvasarjan, kunnes henkilökuntaan kuuluva tuli korjaamaan astiat. Leikkisästi todettiin keskenämme, että ”senkin ilonpilaaja”. Siihen loppui kuvaaminen.

Hernesaaren ranta - 1 (11)

Pakko vielä vinkata, että siellä on myös lava, jossa on live-ohjelmaa.

Hernesaari musiikki - 1 (1)

Suosittelen ehdottomasti piipahtamista Hernesaaren rantaan. Löyly on kiva paikka, mutta ihan ehdottomasti kannattaa mennä perimmäiseen nurkkaan saakka tutustumaan näihin kaikkiin kivoihin baareihin. Ruokaa ja juomaa löytyy varmasti jokaiseen makuun. Huomasin, että monessa paikassa oli listoilla myös vegeille sopivia ruokia.

Tämä on helsinkiläisten oma lomaparatiisi. Käykäähän katsastamassa.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hahah! Me oltiin pari kk takaperin hernesaaressa ja laitettiin sisarusten kanssa video isovanhemmille sinisestä taivaasta ja hulmuavasta palmusta ;)) Saatiin viesti takaisin: Anteeksi mitä? Selittäkää, kiitos?

  Hahaha! Luulivat, että oltiin lähdetty jonnekin kertomatta heille :DDD

  • 1.1

   sanoo

   Jos aurinko paistaa ja on pilvetön taivas, niin varmasti pystyy erehdyttämään ihmisiä luulemaan vaikka mitä. Muutenkin Kaivopuiston ranta ja varsinkin Carusellin edusta on kuin olisi ulkomailla.

 2. 3

  sanoo

  Toi lokkikuva on niin mainio, hekottelin sitä jo Instassa aiemmin. 😀 Kaverilla on sen verran kova yritys päällä, en ihan usko siivousteoriaan. 😉

  • 3.1

   sanoo

   Lokeista tuli monta hyvää kuvaa, mutta tämä oli paras. Harmi kun en päässyt ottamaan taistelevista lokeista kuvaa, kun juuri silloin tuli häätäjä peliin mukaan 🙂

 3. 4

  Maiccu sanoo

  Tämä paikka on vielä testaamatta mutta ehdottomasti käymisen arvoinen.Kiva postaus😇

 4. 5

  sanoo

  Niin magee paikka, kuin olisi eri maailmassa, juurikin ulkomailla. Vaikeaa ajatella, että tuolla on tullut asuttua ja hiekkaranta oli silloin miltei omani. Ei siellä kukaan juuri käynyt, ku olin parikymppinen. Kivaa päivää Maiju <3

  • 5.1

   sanoo

   Todellakin koko tuo alue on kuin olisi ulkomailla. Olen usein kesäisin kävellyt rantatietä aurinkoisena päivänä ja leikkinyt, että olen jossain etelän kohteella. Tosiasiassa siis olen ollutkin 😉

 5. 6

  Tuomontuvan Anni sanoo

  Hei, et taida enää pitää blogia,kun vietejäsi ei tule sivulleni.Iloista kesääaikaa sinulle, ilopilleri:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *