Liian vanha bloggaamaan?

Kovasti on ollut menneillä viikoilla puhetta siitä, että minkä ikäinen bloggaaja on liian vanha? Monet kolmekymppiset bloggaajat ovat olleet ihmeissään siitä, että ovatko he todellakin liian vanhoja bloggaamiseen? Höpö, höpö. Missä se nyt määritellään, että kuka on liian vanha bloggaamaan.

Olen itse vaan naureskellut näille keskusteluille. Minä ja muutama muu ikäiseni bloggaaja ollaan varmaan ne Suomen ensimmäiset rollaattori-korkokengäbloggaajat. Itsehän vietän tänä vuonna jo tätä mun bloggaajan 10-vuotisjuhlavuottani. Minä olen aloittanut internetin käytön jo vuonna 1996 ja olen siis somettanut kohta jo 20-vuotta. Voin sanoa hallitsevani aika hyvin tämän sosiaalisen median kiemurat. Itse olen aina rakastanut tietokoneita ja ymmärrän suhteellisen hyvin niiden päälle. Bloggaaminen on elämäntapa ja kun on näin kauan blogannut, niin siitä ei vaan pääse irti, enkä oikeasti edes haluakaan päästä. Aiheet voivat vaihtua lennosta, niin kuin itsellenikin kävi aiemmin. Olen joskus leikkisästi sanonut, että sitten kun mun naamaani ei jakseta enää katsoa, niin mä voin vielä alkaa ruokabloggaajaksi, sillä mun intohimonihan on terveellinen ruokavalio. Tosin ehkä mä vaan jatkan kuitenkin vielä tällä saralla iästäni huolimatta (tai ehkä juuri siitä syystä).

Tämä ”täti” pukeutui maanantaina töihin värikkäästi. Kunniaa teki asussa Kriss:n värikäs pusero, jonka ostin helmikuun lopulla alennusmyynnistä.  Yhdistin asuun rohkeasti pystyraitasukkikset, joissa toistui samat värit.

Töissä kuitenkin pidin puseron päällä mustaa neuletta niin, että 
värikkäästä puserosta näkyi vain helma.
Ainahan sitä voi vähän vilauttaa kuvaajalle. 

Teille, jotka mietitte siellä nyt sitä, että oletteko te liian vanhoja 
bloggaamaan, niin sanon, että ette te ole. 
Tehkää mitä haluatte, älkää antako kenenkään kyseenalaistaa
sitä asiaa mihin tunnette intohimoa, älkää antako kenenkään
pilata sitä bloggaamiseen tuntemaanne intohimoa.
Ikä on vain numero ja meissä ”vanhoissa” asuu viisaus.

Ennakkotietona ilmoitan, että olen järjestämässä 5.5.2015 klo 17.00 erästä 
tapahtumaa erään maahantuojan tiloihin. 
Ilmoitan tästä ihan heti kun ollaan saatu ohjelma lyötyä lukkoon.
Olkaahan siis kuulolla tämän asian suhteen. 
Tilaisuus on tarkoitettu blogini lukijoille.
Maiju 
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Täällä toinen tuleva rollaattori-bloggari 😉 sinulla on sentään kohta 10-vuotta täynnä minulla vasta paukahti eka vuosi täyteen! Minullakaan ei ole mitään suunnitelmia lopettaa vaan täysillä eteenpäin. Minulla on myös tähän samaan aiheeseen liittyvä postaus luonnoksissa odottamassa // Tuitiinan blogissa oli mielenkiintoinen testi aiheesta olenko jo mummo 😉 ja tuo postaus inspiroi minua kirjoittamaan.

  Itsekin joskus huvittuneena luen näiden nuorempien kirjoituksia iästä. Jotenkin nyt elämä on helpompaa tämän ikäisenä kun on täysin sinut itsensä kanssa!

  Todella kiva postaus maiju <3 pidetään lippu korkealla! Meillä täällä Pohojanmaalla on todellakin sanonta "viisaus asuu vanhoissa naisissa"

  • 1.1

   sanoo

   Ehkä sitä tuli itsekin mietittyä jossain vaiheessa ikäänsä. Sitten varmaan 47-vuotiaana mä päätin alkaa elämään..

 2. 2

  sanoo

  Mä en ole oikeastaan koskaan miettinyt ikääni -paitsi kolmekymppisenä, kun piti muistaa pitää henkkarit mukana röökin ostamista varten 😉 Joillekin ihmisille on vaan hirveän tärkeä luokittaa toisia iän mukaan sopivaan muottiin. Mäkin olen vanhemman polven nörttejä, voi aikaa kun ainoa "some" oli sähköpostiohjelman kautta käytettävät ryhmät 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Musta tuntuu, että monet meistä tämän ikäisestä bloggaajista on ollut tietsikoiden kanssa tekemisissä siitä lähtien kun ne on tulleet. Se helpottaa tätä somekulttuuriin uppoamista.

 3. 3

  sanoo

  Täällä myös keski-ikäinen bloggaaja, joka on lähempänä viittäkymmentä kuin neljääkymmentä. Olen ollut IT-alalla töissä yli 20 vuotta, joten nämä tietokonejutut on minulle tuttuja juttuja 🙂 Pidin blogia jo 2000-luvun alussa, keskeytin sen muutamaksi vuodeksi ja nyt taas kirjoittelen blogia.

  Tämän hetkisiä kuumia asioita minulle on ravinto, laihduttaminen, punttien nosto, valokuvaus, lenkkeily ja maalaaminen. Noin 20 vuotta sitten kävin salilla 5 kertaa viikossa, olin silloin kehonrakentaja.

  Nyt haluan kirjoitella terveellisen elämäntavan puolesta ja sen vaikutuksista koko ihmiseen. Blogini löytyy tästä osoitteesta: plejadian@blogspot.fi

  Tervetuloa lukemaan blogiani 🙂

 4. 4

  sanoo

  Joo, ei kukaan voi määrätä bloggaajan ikää! Joskus ehkä kokee itsensä vähän vanhaksi….Ei me olla vanhoja, vaan just oikean ikäisiä!

 5. 5

  sanoo

  Voihan ikä! Isäni on 74v ja ollut facessa alusta alkaen. Isä myös skypettää ja chattaa. Taitaa olla idolini somen maailmassa. Itse löysin bloggauksen neljänkympin kynnystä kolkutellessa. Juu ja aion jatkaa😜

  • 5.1

   sanoo

   Ikä on vaan numero. Tässä iässä on ainakin sen oppinut, että sillä ei ole mitään merkitystä.

 6. 6

  sanoo

  Kolmekymppisenä sitä vielä helposti sortuu kuvittelemaan, että tietyn ikäisenä kuuluu tehdä tiettyjä asioita. Neljänkympin jälkeen alkaa valjeta, että elämä ei ole ikärajoja. Mä aloitin ekan blogini 2007, mutta se sitten hyytyi moneksi vuodeksi kun oli muuta kiirettä. Pitääkin pitää silmällä, mitä sinulla on toukokuussa tulossa 🙂

 7. 7

  sanoo

  Ihana paita! Rollaattori-bloggari. 😀 😀 Musta on kivaa kun bloggareiden iässä on kirjoa, huomaan itse seuraavani lähinnä "vanhempien" ihmisten blogeja (ei nyt kolmekymppiset niin vanhoja ole… :D).

  • 7.1

   sanoo

   Minäkin olen aina tullut toimeen kaiken ikäisten ihmisten kanssa ikään katsomassa. Saan postia itsekin myös esim. 13-vuotiailta tytöiltä ja yritän heitä auttaa ikään katsomatta 😉

 8. 8

  sanoo

  Mulla on tänään synttärit, 55 tuli täyteen, eikä ole tullut mieleenkään että pitäisi lopettaa. Vastahan muutama vuosi sitten aloitin 🙂

 9. 9

  sanoo

  No, kolmekymppisenä sitä on meikäläinenkin sen ainoan ikäkriisinsä kokenut – jos nyt muistan oikein – tuo muisti kun on kovin valikoiva tässä iässä;)
  Tietokoneiden kanssa olen pelannut jo ennen kuin PC:eitä edes oli – ja ensimmäiseen PC:hen joutui itse ohjelmat tekemään. Blogia tosin olen vasta vähän vajaa 2,5 vuotta kirjoitellut, mutta muuten on sometettu ja verkostoiduttu milloin minkäkin asian tiimoilta. Sitä, että liki kuusikymppisenä bloggaan, en ole koskaan pohdiskellut – kylläkin sitä, pitäisikö vielä toinenkin blogi ihan toisenlaisia ajatuksia varten perustaa. Ja sitten rollaattoribloggaajana saatan siirtyä vaikka musiikkikriitikoksi – toivottavasti löytyy tarpeeksi rockkonsertteja – rollaattorin kanssa onkin sitten useampi jalka, mitä tömisyttää;)

  • 9.1

   sanoo

   Mun ikäkriisit on olleet 23-vuotiaana ja 43-vuotiaana.. seuraava varmaan tulee 63-vuotiaana…Ei vaiskaan olen kriisien jälkeen oppinut elämään siinä hetkessä missä olen ja oppinut, että iällä ei ole mitään merkitystä 😉

 10. 10

  sanoo

  Upeat sukat <3 Mun mielestä on ollut mahtavaa löytää sunkaltaisia aikuisia bloggaajia täältä blogimaailmasta, jota tosiaan dominoi parikymppiset. Keep going, gorgeous!!!

  • 10.1

   sanoo

   Kiitos kehuista. Monet ovat sanoneet kaipaansa aikuisbloggaajia, joten kyllä meille aikuisille on kysyntää. Ihmisiä on monenikäisiä, joten siksi pitää olla myös bloggaajia 😉

 11. 11

  sanoo

  Juurikin näin! Koskaan ei voi olla liian vanha bloggaamaan, tai pitämään hauskaa tai kokeilemaan uusia asioita, ja siinä, Maiju, olet innostavana esimerkkinä!
  Ja pitääkin merkata tuo toukokuu allakkaan… 🙂

  • 11.1

   sanoo

   No ei voi olla liian vanha. Taisi olla niin, että kaksikymppiset arvostelivat kolmekymppisiä bloggaajia ja sitä, että eivät osaa käyttää sosiaalista mediaa oikein.

 12. 12

  sanoo

  Meitä ihmisiä on kaiken ikäisiä ja jokaista bloggaajaa tarvitaan,jos aina alkaa pohtimaan ikäänsä halutessaan tehdä sitä,mikä olisi kivaa ei kyllä ikinä voisi tehdä mitään jos kuuntelee toisten höpinöitä.Jokainen päättää itse mitä tekee .

 13. 13

  sanoo

  Eiköhän meissä lukijoissakin ole monen ikäisiä ihmisiä. En ole koskaan ajatellut että olisin liian vanha tähän hommaan 🙂 Ihanat sukkikset, täydentävät asua mukavasti!
  Mukavaa viikonloppua!

 14. 14

  sanoo

  Karmeaa, mulla oli eka kannettava käytössä 1980-luvun lopussa; sellainen paksu ja ehkä 14":n näytöllä oleva ja muistan ajan, kun Windows 95:n julkistamista odotettiin innolla 🙂 Oli huikeaa kun ensimmäisen nettiarvonnan voiton sain jenkeistä 1995.

  En suostu näihin 'liian vanha'-juttuihin! En, en ja en!

  • 14.1

   sanoo

   Kun vaan pysytään kehityksessä mukana ja ollaan edelleen kiinnostuttu menemään eteenpäin, niin meillä ei ole mitään hätää. Kyllä kaikki instagramit, pinterestit, twitterit ym. on hallinnassa 😉

 15. 15

  sanoo

  Hei – minulla ei käynyt mielessään, että ikä voisi olla este tai hidaste tai etteikö aikuiset naiset voisi somettaa. Minusta se juuri tekee tästä kaikesta niin mielenkiintoista kun on monenikäistä ihmistä. Tulee ihan mahtavia kerrostumia elämän monelta saralta 🙂 Löysin blogisi aivan vasta ja pidän.

  • 15.1

   sanoo

   Kiva Anne kuin löysit blogini ja kivat kun pidät. Itse pidän monen ikäisten ihmisten kanssakäymistä rikkautena. Minä rakastan olla eri ikäisten ihmisten keskellä.

 16. 16

  sanoo

  No ei ole kyllä käynyt mielessäkään, että sitä olis liian vanha :). Ja onhan meitä täällä vaikka kuinka paljon ja sehän se niin kivaa onkin, kun monet saman ikäkaliiperin bloggaajan tarinat liippaa niin läheltä sitä mikä omassakin elämässä on milloinkin ajankohtaista. Niinkuin nyt vaikka se terveellinen gluteeniton ruokavalio..

  Iloista viikonloppua!

  • 16.1

   sanoo

   Taidettiin kyseenalaistaa yli 30+ ihmisten some-taidot 😉 Musta kuitenkin tuntuu, että monet meistä 50+ on käyttäneet niin kauan somea, että eiköhän se monille ala olla selvää pässin kauraa 😉

 17. 17

  sanoo

  Minusta on kiva lukea eri-ikäisten ihmisten blogeja, varttuneemmilla on usein syvällisempiä juttuja. Kauniit sukkikset ja jatka samaan malliin! Ikä on vain numeroita ja ikä riippuu siitä kuinka itsensä kantaa 🙂

 18. 18

  sanoo

  Siis mitä ihmettä?! Minä aloitin bloggaamaan hilkkua ennen 40 v. Eli siis voisin sanoa noilla perustein tehneeni suurtakin syntiä! huh huh…
  Miksi tällaiset keskustelut on edes aloitettu? Kuka nero on tuumannut meidän keski-ikäisten olevan liian vanhoja? ! Mua alkoi naurattaa tuo rollaattori-bloggaajat. Kunhan ikää tulee tarpeeksi, tai kunhan voimani hupenevat ja rollaattorin tarvitsen, esittelen sen sitten blogissani. Ja samalla meikit muuttuvat "viikon rollaattori", "Viikon inkontinenssisuojat", "Viikon kärsin kuivuudesta-tuotteet" ja sitä rataa! Minuahan ei pysäytä mikään ikähärdelli! 😀 😀
  Ihana olet Maiju. <3

  • 18.1

   sanoo

   Se oli jotain parikymppisten bloggaajien kommentointia koskien yli kolmekymppisiä bloggaajia, jotka ei kuulemma hallitse sosiaalisen median kiemuroita instagrameineen yms. Itse olen siellä kuin kotonani ja uskon hallitsevani iästänikin huolimatta jopa senkin 😉
   Musta kyllä meidä ikäisten blogeille on kysyntää. Kun niitä ei ole niin paljon, niin uskon, että lukijoita siksi on blogeissa paljon 😉

  • 19.1

   sanoo

   Juuri niin Noora… Kun itse tuntee intohimoa johonkin, niin sitähän ei pysäytä mikään. Minä rakastan kaiken ikäisiä ihmisiä… sanon aina leikkisästi, että en ole itse mikään ikärasisti 😉

 19. 20

  sanoo

  AI kauheeta, mulle ei ole edes tullut mieleen, että bloggaamiseen voisi olla jokin yläikäraja. Ihan kuin kiinnostus asioihin ja tekemiseen päättyisi, kun saavuttaa tietyn ikärajapyykin. Rollaattoribloggaajaksi on mullakin kova aikomus, niin mukavaa hommaa tämä on. On muuten kiva asu, noi sukkikset on ihanan pirteät.

  • 20.1

   sanoo

   Naurattaa se, että elämää ei olisi enää kun täyttää 40-vuotta. Siinä sitten odotettaisiin seuraavat 40-50 vuotta noutajaa kiikkustuolissa 😉

 20. 21

  sanoo

  Ei ole muuten ikinä käynyt mielessä, että olisin liian vanha bloggaajaksi. No mutta sehän on ihan ymmärrettävääkin, koska olen vasta niin nuori…toukokuussa tulee täyteen 68 vuotta 🙂 En koskaan ajattele, että en voi tehdä sitä tai tätä kun olen niin vanha, olen just sopivan ikäinen tekemään kaikkea sitä mitä haluan ja osaan ja ellen osaa niin opettelen. Kiinnostun ja innostun kaikesta uudesta paljon enemmän kuin joskus parikymmentä vuotta sitten. Ja ennen kaikkea uskallan olla täysin oma itseni, minun ei tarvitse missään tilanteessa yritääkään olla jotain muuta kuin mitä oikeesti olen. Niin kauan kuin terveyttä riittää, en ota pienintäkään murhetta iästäni. Täysillä vaan tyrät rytkyen eteenpäin 😀

 21. 22

  sanoo

  Oih, onpa hassua ajatella että joku olisi johonkin liian vanha. Minusta monipuolisuus tekee blogista juurikin mielenkiintoisen. Minusta on kiva lukea eri-ikäisten, erilaisten, eri elämäntilanteissa olevien blogeja.

  • 22.1

   sanoo

   Se kritiikki tausi koskea sosiaalisen median käyttötaitoihiin. Annettiin ymmärtää, että yli kolmikymppiset ei vaan tajua sitä.

 22. 24

  sanoo

  Koskaan ei voi olla liian "vanha" olemaan luova, innostamaan muita, tuomaan iloa, ideoimaan ja hulluttelemaan. Se on rikkautta, että kaiken ikäiset bloggaajat ovat valmiita laittamaan itsensä peliin oman blogin suhteen ja niputtamaan ajatuksia ja kuvia kauniilla blogirusetilla omannäköiseen pakettiin. Ei kaikki pyöri vain tietyn ikäkymmenen ympärillä, elämää on senkin jälkeen. Jaettavaksi asti. 😉

  • 24.1

   sanoo

   Samaa mieltä… Ei koskaan liian vanha mihinkään, mikä tuntuu itsestään oikealta. Kuunnellaan sydämen ääntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *