Lumiukkosoppaa ja suklaata

Ostin pari vuotta sitten joulun alennusmyynneistä ihanan silikonisen muotin, johon voi tehdä suklaanissejä ja joulukeppejä. Viime vuonna en ”ehtinyt” sitä testaamaan, mutta nyt ajattelin, että on pakko. Pyörittelin pitkään raakasuklaapaketteja kaupassa käsissäni, mutta en ostanut en. Tänään sitten ajattelin, että nyt ostan leivontasuklaata ja kokeilen niillä. Ostin valkoista ja tummaa leivonta suklaata.

Suklaan sulatuksen jälkeen lusikoin sulatetun suklaan muottiin.  Sen jälkeen suklaa muotissaan jääkaappiin jähmettymään.

Tällaisia niistä sitten tuli. Vielä en tiedä, että mitä näille tämän jälkeen tapahtuu.

Piti sitten kokeilla myös tummaa suklaata. 

Niistä tuli tällaisia ukkeleita:

Sitten purkin pohjalle jäi vielä suklaata ja päätin dipata ”isännälle”  muutaman herkkumansikan kun tulee töistä kotiin.

Huomenna olisi edessä vielä työäivä ja päätettiin työkaverin kanssa nauttia mukilliset lumiukkosoppaa, joten tarveaineet piti kaivaa esiin. Lumiukkosoppaan tarvitaan 
– kaakaota
– minivaahtokarkkeja
– suklaakonvehteja
– karkkikeppejä.
Aiemminhan mä olen blogannut monta, monta vuotta tuolla paperiaskartelupuolella ennen tämän blogin perustamistani.  Sinne mun korttigalleriablogiini tein viime vuonna näitä lumiukkosoppapussejakin. Jotka lopulta meni työpaikan joulumyyjäisiin.
Isoihin satseihin tarvitaankin sitten isommat satsit myös tarvikkeita:

Jos haluaa pussit sitten viimeistellä, niin niihin voi tehdä myös kantokahvat.

Laitan vielä tähän askarteluystävilleni näytille, että millä stanssilla on tuo pussi tehty, kun sitä jo facebookin puolella ehdittiin kysellä. Kuva kertoo aina enemmän kuin tuhat sanaa. Siis tällä stanssilla on pussit leikattu. 

Vielä en aio teille toivotella jouluja.
Huomenna menen vielä töihin ja jouluun on vielä pitkä aika.
Hyvää maanantaipäivää kuitenkin ja joulunodotusta kaikille toivotan. 
 
Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  OI miten mä en ole muistanut tehdä ollenkaan Lumiukkosoppaa??!
  Onneksi huomenna on kaupat vielä auki ja voi hakea tarvikkeet; oikeastaan tarvitsenkin vain noita karkkikeppi-juttuja 🙂

  Jouluun on vielä aikaa – ainakin sen perusteella mitä kaikkea hommaa on jäljellä; tosin alan jo oppia organisoimaan asiat niin, että aatto sujuu todella rauhallisissa tunnelmissa – osaltaan johtuu varmaan siitäkin että jälkikasvu on jo täysi-ikäistä eikä minulla kuitenkaan vielä ole mummun päivistä tietoa 😀
  Oikein mukavaa Joulun odotusta myös sinulle!

 2. 2

  Tarja M sanoo

  Minäkin olen tänä vuonna keitellyt lumiukkosoppaa ja muitakin hauskuuksia on ollut työn alla. Mukavaa joulun odotusta!

  • 2.1

   sanoo

   Paras sekoitus tulee tuosta sekoituksesta, jossa on kaakao ja vaahtokarkit valmiina samassa pussissa. Joulun odotusta myös sulle.

 3. 3

  sanoo

  Hyvää melkein joulua sinnekin! Minä kyllä tietäisin mitä noille suklaa-ukoille ja -kepeille tekisin. Hyvin äkkiä niitä ei enää olisikaan! 🙂

 4. 5

  sanoo

  Minä hiplasin pari päivää sitten noita muotteja kaupassa, mutta jätin ne ostamatta, kun epäilin suklaiden teon olevan niin vaikeaa. Ei se taida ollakaan? Taidan käydä sittenkin ostamassa ja kokeilla 🙂

 5. 9

  sanoo

  Onpa hauska idea pussittaa lumiukkosopanainekset. Täytyy muistaa vuoden päästä (no joo, varmaan muistan…) niiden iänikuisten karkkipussien tilalle, kun lapsilla on kaikenlaisia kerhojen pikkujouluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *