Luonnonilmiöt hämmästyttävät aina

Torstaina sain kokea monen muun tavoin mahtavan ilmiön. Lauttasaari-Salmisaari akselilla meri savusi upean näköisenä. Ihan heti en muista, että olisin nähnyt näin upean näköistä ilmiötä. Taivaanranta oli punaisena ja meren pinnalla liikkui merisavu.

Ilmiöhän tulee siitä, että ilman lämpötila on kylmempi kuin veden lämpötila. Helsingissäkin on ollut pakkasta noin -20 astetta viime päivinä. Näkymä oli niin upea, että ilmiötä halusi kuvata yksi jos toinen.

meri-1 meri-1-2 meri-1-1 meri-1-3 meri-1-4 meri-1-6 meri-1-5

Päivällä oli savu hälvennyt suurelta osin. Iltapäivällä auringon alkaessa laskemaan alkoi taas savuamaan. Näkymä oli kuin taulu, joka muutti ulkonäköään moneen kertaan päivän mittaan.

meri-1-8 meri-1-9

Kun lähdin töistä, piti lähteä vielä katsomaan merta rannalta käsin. Tallinnan laivakin oli juuri saapumassa Länsi-Satamaan ja senkin sain savun keskeltä vangittua.

Vaikka ilma oli suorastaan jäinen, niin se oli myös koko päivän todella upea. Päivässä oli jotain maagista.

meri-1-10

Olen oppinut nauttimaan myös tällaisista oikein kovista pakkaspäivistä. Kylmä ilma tuo siis mukanaan jotain kaunista. Jotain sellaista, mitä on ihana vangita kamerallaan.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihailin samoja maisemia aamulla sillan ylittäessäni.Merisavu on upea luonnonilmiö, jota ei edes joka talvi nähdä, se kun vaatii niin suuren veden ja ilman lämpötilaeron.

  Viime tammikuussa oli upeat merisavut, joita en ehtinyt ikuistamaan. Nyt oli jäätymistä uhmaten hölkättävä Kauppatorille kuvaamaan kun en aamulla saanut kuvattua. Muutaman kivan kuvan sainkin, vaikka pakkanen tyhjensi kameran akkua nopeaan tahtiin ja sormet olivat aivan kohmeessa.

 2. 4

  sanoo

  Ennen Tampereelle muuttoa asuin Lauttasaaressa ja tuolta sillalta tuli lukemattomat kerrat ihailtua niin merisavuja, tyrskyjä kuin peilityveniä kesämaisemiakin. Hieno paikka ♥

  • 4.1

   sanoo

   Lauttasaarensilta on tullut kuvattua miljoona kertaa sen jälkeen kun vuonna 2010 työpaikkani muutti tähän sillan kupeeseen.

 3. 5

  sanoo

  Voi ne oli mageita nuo huurut meren yllä. Tulimme silloin perjantai-aamuna Tukholmasta ja merellä oli kyllä kaunista ja yritin sitä likaisen ikkunan läpi kuvatakin instaan:) Pakkanen on jees, kun on paljon päällä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *