Malminkartanon täyttömäen portaat

Otetaanpa perään heti toinekin liikuntapostaus, koska liikunta on sellainen, mikä kiinnostaa blogini lukijoita aina. Mä katselen aina tilastoista, että mitkä postausten aiheet kiinnostavat eniten ja se on ihan selvästi liikunta ja painonhallintaan liittyvät postaukset.

Elixiassa ennen mun lomaani mulle vinkattiin Malminkartanon täyttömäen huipulle vievistä portaista.  En ole edes tiennyt tällaisten olemassaolosta. Luin, että nämä ovat pisimmät portaat Helsingissä. Asia jäi mieleeni ja päätin, että jossain vaiheessa rappuset on mentävä testaamaan. Tänä aamuna sitten koitti hetki, jolloin olin kotona ja ei ollut muitakaan suunnitelmia tälle päivälle ja kuskikin oli suosillinen ajatukselle. Joten aamulla treenivaatteet päälle, vesipullo mukaan ja suuntana Malminkartano.

Olin jo eilen illalla hieman googlettanut ja katsellut videoita ja kuvia mäestä ja tiesin, että ihan helppo se ei tule olemaan. En kuitenkaan ihan pystynyt sitä ajattelemaan mielessäni, että kuinka kova suoritus on ja täytyy sanoa, että olihan se.  Täytyy kyllä sanoa, että ihan varmasti näissä portaissa saisi kuntonsa kohdilleen, jos pääsisi säännöllisesti tuonne treenaamaan.

Portaista ei saa kuvaa kokonaisuudessaan, joten niitä ei pysty ihan kuvittelemaan.  Vasta paikan päällä tajuaa, niiden korkeuden.

Tässä ei oltu vielä menty edes 100 askelmaa. 

Katse tiukasti rappusiin. 

Ilmeestä näkee, että jo pelkkä katsominen ylöspäin tuntuu pahalta.

Ei auta kuin katsoa mihin astuu ja olla miettimättä kokonaisuutta etukäteen. Voin kertoa, että jo tässä vaiheessa hengästytti.

Jaksaa, jaksaa…

Tässä vaiheessa taisin ottaa vähän tukea kaiteesta.

PERILLÄ 426 askelmaa takana. Sitten suunta takaisin alas ja sitten vielä kertaalleen ylös.
Tällaiset maisemat on ylhäällä. Voi pienen hetken yrittää saada hengitystä tasaantumaan.
Kuvattu huipulta alaspäin.  
Tässä kohtaa voi jo jotenkin kuvitella tuon korkeuseron.
Kivempi tulla alaspäin kuin mennä ylöspäin.  

Tiedän, että mun pitää kivuta vielä ylös, siksi ilme on vähän sen mukainen. Mutta kun PT sanoo, että jos tuntuu pahalta, niin se on tehtävä uudestaan. Joten okay, okay… mä kiipeän vielä toisen kerran.


Tänä aamuna siellä oli nuoria poikia treenaamassa. Kyllä oli pojilla kovat treenit. Ei päästänyt valmentaja heitä helpolla. Yritin myös itsekin heitä tsempata kun olin menossa itse alaspäin ja pojat juoksivat ylöspäin. Jaksaa, jaksaa.
Jos liikunta kiinnostaa ja asuu pääkaupunkiseudulla, niin käykäähän kokeilemassa ja itse testaamassa. Aivan varmasti menen uudestaan. Ollaan itse asiassa kaverin kanssa aiheesta jo puhuttukin.
Täytyy sanoa, että vaikka kävelin rappuset vain kaksi kertaa edes takaisin, niin sain jalkani ihan tönköiksi, kävelin sitten sen jälkeen kuin ”tönkkösuolattu muikku” eli jalat suorina. Täytyy varmaan lähteä harjoittamaan fillarilla vähän palauttavaa liikuntaa.
Uusia tossuja koitin jo tänään käydä katsomassa, mutta vielä ei tärpännyt. Etsintä jatkuu, jotta tästä saisi vielä mielekkäämpää tossujen avulla.
Maiju
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  NO oot reipas, meillä on Turussa sellainen porraskävelyreitti oikein kartta tehty. Pitäis se joskus mennä kiertämään, viime kesänä siitä jo puhuttiin, mutta se jäi.

  • 2.1

   sanoo

   Hitsi taidan tulla käymään Turussa. Laitapa Ansku mulle viestiä, että missä ne on, joskus tulen testaamaan. Ehkä lomalla käyn katsastamassa ne kuuluisat Pispalan portaatkin. Mä otan tavoitteeksi kiertää eri paikkoja 😉

  • 3.1

   sanoo

   Siis ihan huippua… Mutta siis mun kunnolla siis kauheeta… Mutta sinne mennään sitten yhdessä… Eihän sen olekaan pakko olla mitään herkkua 😉 Vai mitä.

 2. 5

  sanoo

  Itse en ole tuolla käynyt mutta lapseni aikoinaan rappusia koristreeneissä rampanneet useaankin kertaan 🙂 Hieno suoritus!

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos Pipaiita. Aivan varmasti tulen testaamaan nekin jossain vaiheessa… Voisi kehittää kategorian Maijun testaamat portaat 😉

 3. 10

  Anonyymi sanoo

  Kiva loma sulla! Vinkkinä jalkojen tönkköyden ehkäisyyn: raput tulee nousta ja laskea sik-sak -kuviona. Eli vinosti sivuun ja sitten toiseen. Kokeiltu on ja toimii! t. Riitta

 4. 13

  sanoo

  Mie kävin nuo kiipeämässä keväällä. Lisähaastetta antoi kaksi koiraa juoksuvyössä. Varsinkin alastulo hirvitti koissujen kanssa. Niin ja loppuverryttelyksi kävelin kotiin noin 8 km…

 5. 14

  sanoo

  Aijaijai, kiva postaus! Oon menossa itse tänään ekaa kertaa ko. portaita kipuamaan ja tää oli hyvä tsemppi. Jännittää silti 😀

  sointusoturi.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *