MBT-kengät testissä

Kävin kuukausi sitten Akvamariinin showroomin Bloggers Loungessa tutustumassa Akvamariinin brändien kevään ja kesän tuotteisiin. Näin nämä MBT-kengät kiinnostuin niistä heti ja oli myös hauska kuulla, että Akvamariinissakin oli heti kuulemma ajateltu, että näyttää niin minulta. Se, että näytti minulta johtui ihan vaan kenkien väristä. 

Mielenkiintoni herätti ei pelkästään kenkien pinkki väri, vaan se, että olen kärsinyt jo monta vuotta selkäongelmasta. Olen 30-vuoden toimistotyöskentelyni aikana istunut selkäni pilalle. Joskus eräs työkaverini puhui mulle, että joku hänen ystävänsä oli saanut avun ns, masaikengistä. Kun siis mulle ehdotettiin näiden kenkien testaamista, en olisi voinut missään tapauksessa kieltäytyä. Kävelen paljon ja näitä kenkiä halusin testata ehdottomasti enemmän kuin mielelläni.

Tänään pistin kengät ensimmäistä kertaa jalkaani kun lähdimme käymään mökillä. Kenkien kanssa joutuu hieman keskittymään eli pitää miettiä omaa ryhtiään. Tosin mulle se ei ole vaikeaa, kun käyn muutenkin salilla ja sen myötä sieltä on tullut ryhtiä olemukseen. 

Tästä kuvasta näkee kenkien erityisen pohjarakenteen. 
Pohjarakenteen ansiosta MBT stimuloi luonnollista kävelyä.
MBT vaikutukset seistessä ja kävellessä:
 • parantaa ryhtiä
 • kehittää tasapainoa ja asennonhallintaa
 • kehittää nilkkanivelten hallintaa
 • vähentää polvi- lonkkanivelten kuormittumista
 • parantaa iskunvaimennusta
 • lisää vartaloa tukevien lihasten aktiivisuutta
MBT-kengistä löytyy lisätietoa täältä.Kyseisestä linkistä löytyy mallistot ja myös jälleenmyyjät. 
MBT-sivustolta löytyy myös esimerkkejä MBT-kenkien kanssa tehtävistä harjoitteista
Tämä postaus on yhteistyöpostaus ja kengät on siis saatu blogin kautta. 
Olen lähdössä viikon päästä reissuun viikoksi. 
Kengät pääsevät itseoikeutetusti mukaan matkalle ja aion 
testata mun aamulenkeilläni, että miten kengät toimivat siellä.
Mä uskon, että tulen kenkien kanssa hyvinkin juttuun. 
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oksat pois, on ihan sun näköiset. Tuollaiset passaisi omallekin selälle, on ns.suora selkäranka eli ei köyry, aiheuttaa välillä lievää selkäsärkyä ja ennen kaikkea hartiasärkyä.

  Ihanat kenkulit <3

  • 1.1

   sanoo

   Itselläni nämä ovat olleet mielessä siitä lähtien kun näistä kuulin. Katsotaan, että miten näiden kanssa lähtee menemään.

  • 2.1

   sanoo

   Just luinkin tuosta, että auttavat myös niihin vaivoihin. Pitää varmaan pistää mies ostamaan itselleen tällaiset kanssa.

 2. 5

  sanoo

  Tuleeko noilla sellainen pomppivainen askel? Mulla on niin karsee rythi, että jotain pitäisi keksiä. Mielellään sellaista, missä ei tarvita omaa panosta 😀

  • 5.1

   sanoo

   Askel on ikään kun sellainen kevyt ja voi kai sitä kuvailla myös hieman pomppivana 😉 Täytyy kuitenkin vähän tsempata, että ryhti pysyy suorassa ja nilkat ojennuksessa.

  • 6.1

   sanoo

   Nämä on hyvä yhdistää mustan kanssa, saa vähän väriä asuun. Kyllä varmasti monissa lihaksissa tuntuu.

 3. 7

  sanoo

  Kyllä on niin sinua nuo kengät! Upeat! Liian usein törmää siihen, että ihmiset kulkevat huonoissa kengissä ja sillä pilaavat jalkansa JA selkänsä.

  • 7.1

   sanoo

   Itse kyllä vaihtelen kenkiä ja kiinnitän huomiota kenkien istuvuuteen ja siihen, että tuntuu joka kantilta hyviltä.

 4. 8

  sanoo

  Mä olen joskus miettinyt tollaisia kenkiä, jos niistä edes pikkuisen jeesiä olisi pahimpaan kipuu. Mun selkääni ei tosin kengät paranna, ainoa apu olisi lääkärin puukko. Mä varmaan nyrjäyttäisin nilkkani noilla, kumisaappaissalin se onnistuu (mutta ei ikinä korkkareissa;) )

  • 8.1

   sanoo

   Mulla on kanssa selässä iän tuomia ongelmia.. ja pientä pullistumaakin, mutta mä uskon, että voin jollain tavalla vielä ehkä vaikuttaa itsekin selän kuntoon.

 5. 12

  sanoo

  Mielenkiintoiset kengät. Minä liikun niin paljon että noi vois keventää kulkua. Ja niitä näköjään myydään jopa Jyväskylässäkin 🙂 Pitäneepä käydä sovittelemassa.

  60luvunnahkahousut.com

 6. 13

  sanoo

  Ihanan väriset kengät! Minulla on oikein perusmalliset jo 10 vuotta sitten Lontoosta ostetut. MBT kengät. Vähällä käytöllä ovat olleet mutta nyt olen niitä alkanut uudelleen pitää. Jalkaongelmia on vaikka muille jakaa joten nyt keskityn noiden kanssa kävelyyn. Uusissa näyttää olevan paljon enemmän malleja ja värejä. Työkengiksi pitääkin ostaa remmarit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *