Minä uskon joulupukkiin

Minä olen aina halunnut uskoa siihen, että joulupukki on oikeasti olemassa ja hän oikeasti asuu Korvatunturilla. Kirjoitin 9 vuotiaana kirjeen joulupukille, mutta aikuisena mietin, että mitä  se kirje oikein tekikään äitini lipaston laatikossa? Jostain syystä en tainnut saada tuona vuotena lahjaksi joulupukin naamaria tai muitakaan joulupukin tavaroita. Kirje on näköjään kirjoitettu Joulu Pukille ja se voi olla, että siitä syystä ei ole koskaan oikea pukki sitä saanutkaan. Tämä kirje jostain syystä tulee esiin aina kätköistäni näin joulun alla. Kirje on kirjoitettu 45 vuotta sitten ja se on kulkenut matkassani kaikki nämä vuodet.

kirje-joulupukille

 

Nyt olen kuitenkin melkein vakuuttunut, että oikea joulupukki ei asukaan Korvatunturilla vaan se oikea pukki asuisikin Helsingissä.

Varmasti ainakin me aikuiset ihmiset olemme huomanneet, että se yksi ja sama pukki ei vaan kykene olemaan monessa paikassa. Olen muutaman viimeisen joulun aikana huomannut, että meillä on Helsingissä ihan varmasti se oikea pukki. Se oikea pukki on ollut Helsingissä Joulumaailman pukkina.

Mistä tuntee sen oikean pukin? Oikealla pukilla on lempeät silmät ja hänellä on aina aikaa kaikille ihmisille. Joulumaailman pukilla on. Itsekin olen pysäyttänyt tämän joulumaailman pukin lukuisia kertoja. Milloin olen halunnut hänen kanssa yhteiskuvaan ja milloin olemme ottaneet facebook-livelähetyksiä hänen kanssaan. Aina hän on kiltisti sen tehnyt eli pukki elää niin kuin toivoo muidenkin elävän.

joulupukki-2-1

joulupukki-1

joulupukki-2-1-1

Toisaalta se on ihan sama, että asuuko pukki Korvatunturilla vai Helsingissä, pääasia on, että usko joulupukkiini on säilynyt ja toiveeni lahjoista on edelleekin hyvin vaatimattomia.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi miten ihana kirje ♥ Oispa itselläkin tallella jotakin lapsuudenaikaista, vaan eipä ole. MInäkin kuule Maiju uskon joulupukkiin ja oon ihan samaa mieltä että siellä se jossain on 🙂 Ihanaa joulun aikaa!

  • 1.1

   sanoo

   Ihanaa, että meitä pukkiin uskovia on useampia. Minäkin usein mietin, että olisi kiva omistaa jotain lapsuudenajan ainevihkoja. Muistan, että jossain vaiheessa rakastin kirjoittamista.

  • 3.1

   sanoo

   Niinpä, kirje on ihana ja itseäni vähän naurattaakin, että millaisia pieniä toiveita sitä on esittänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *