Minäkö kenkäfriikki?

Eilen aamulla etsin erääseen blogipostaukseenikuvia ja aloin katselemaan mun kenkäkuvia valokuvakansiossani. Jostain syystä aloin miettimään, että kenkäkaappini on täynnä kenkiä, mutta siltikään en tunnusta olevani mitenkään erityinen kenkäfriikkii.
Muistan mieheni joskus sanonut minulle, että olen Suomen Imelda Marcos. Minun ikäiset ihmiset ainakin muistavat, että joskus 80-90 lukujen taitteessa liikkui huhuja, että tällä Filippiinien entisen yksinvaltiaan leskellä olisi ollut yli 2.700 pariaa kenkiä. Ihan tuollaisiin luemiin en kuitenkaan yllä, vaikka mieheni niin ehkä joskus väittääkin. 
Tässä  muutamia viimeisiä kenkäkuvia, joita koneella tuli vastaan. 
Nämä kengät ostin jostain kenkäkirppikseltä viime syksynä. Bootsit oli joku ostanut ja jättänyt käyttämättä, koska oli liian pienet. Minulle ne olivat sopivat ja täydelliset. 
Viimeisin hankintani eli pinkki-mustat Minna Parikan puputossut, 
jotka oli pakko ostaa täydellisen väriyhditelmän takia.  
Alkusyksystä ostamani Bunker-pitsibootsit. 
Loppukesästä ostin nämä ihanan värikkäät korkkarit. 
Näissä minua kiehtoi väri ja myös se, että korko oli vain noin 5 cm.
                    
Pitäisi varmaan alkaa siivoamaan tuota kenkäkaappiaan, sillä sieltähän voi tehdä vaikka jotain löytöjä.
Yksi syy miksi kenkiä pitää olla naisilla niin paljon on se, että meillä on niin monta vuodenaikaa. Lisäksi naisilla on niin monta muutakin syytä kengilleen. 
Myöntääkö joku muukin olevansa kenkäfriikki ja siltikään ei sitä ole?
Maiju
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Voi olla ihan mikä friikki tahansa. Mä olen lisäksi huulipunafriikki, aurinkolasifriikki ja sukkisfriikki. Monenlaisia hullutuksia siis yhdellä ihmisellä 😉

 1. 2

  sanoo

  Jännä, miten omasta kaapista löytyy kaikkea kivaa.. jo unohtuneita kenkiä, vaatteita ja laukkuja. Huulipuniakin on aivan liikaa 🙂

 2. 3

  sanoo

  Minulla oli ennen noin 350 paria kenkiä, enää vain noin 150…pitää karsia 🙂 Nykyään satsaan todella kalliisiin ja laadukkaisiin kenkiin, niin ei tule ostettua kuin 1 per vuosi, joskus kahdet.

  Kauniit ovat bootsit

  • 3.1

   sanoo

   Hui 😉 On sulla ollut parit kengät 😉 Mä voisin omissa kuitenkin veikata, että olis vaan 50 paria. Sama juttu, että ostan nykyään mielummin yhdet vähän kalliimmat, kuin parit halvemmat.

 3. 4

  sanoo

  Matkailusta ja sen myötä minimalismistakin enenevässä määrin kiinnostuneella kenkäpareja on alle 30 – ja siinä luvussa on jo urheilujalkineet ja rantasandaalitkin. Ja urheilujalkineita lukuunottamatta kaikki taitavat olla mustia! Mutta kun usein vain käsimatkatavaroilla matkustan, niin eipähän mukana ole kuin ihan korkeintaan kahdet, jalassa olevat + 1 varapari.

  • 4.1

   sanoo

   Sä olet hyvin pitänyt kenkävarastot hallinnassa. Matkoilla Koitan itsekin selviytyä max kolmella kenkäparilla.

 4. 5

  sanoo

  tunnustan, olen tai oikeastaan olen ollut – kenkäfriikki. Vielä jokunen vuosi sitten kenkiä tuli hankittua tuon tuosta ja niitä kertyi kaappeihin tolkuttomasti. Vähitellen vähensin kenkien hamstraamista, mutta kyllä edelleen heräteostoksia tulee tehtyä aika usein. Ihania kenkäkuvia!!!

  • 5.1

   sanoo

   Sullakin on aina kaikki niin tarkkaan harkittua asujen kanssa, siksi kenkiä "tarvitsee" niin paljon. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Maiju, Maiju, onko sulla ollut koskaan matkalla mukana 28 kenkäparia? Minulla oli eräällä syysmatkalla Itävaltaan ja R.julisti minut Imelda Marcosiksi;) Nyt on vain niin kauheaa, kun viime reissussa huoamsin, että en jaksa enää 8-10 cm:n koroilla eli pitää alkaa hankkia jotain tanttakenkiä sitten kai…paitsi niillä pinkeillä tennareilla olen kyllä menyt moneen paikkaan.

  Nuo Bunkerin-pitsibootsit ovat ihanat <3

  • 6.1

   sanoo

   Apua Leena 🙂 sulla on siis ollut yksi matkalaukku kentille 🙂 kun ei korkkareilla enää pysty, sitten pitää keksiä ne iloiset kengät jalkaan. Mä köyhän max 5 cm korkoja, ne riittää mulle. Bunkkerit on niin Nam.

 6. 7

  sanoo

  Hih nyt vaan sitä kenkäkaappia kaivelemaan, ties mitä sieltä löytyy. En ole kenkäfriikki vaan käsilaukku. 😉

  • 7.1

   sanoo

   Mä muuten tajusin sun laukkuhulluuden vasta blogikirppiksellä. Mulla on tänään sun laukku matkassa.

  • 9.1

   sanoo

   Mä en edes uskaltanut laskea omia. Töissä on noin 10 kengät kaapissa. Voi olla, että mullakin on varmaan joku 70.

 7. 10

  sanoo

  Ihania kenkiä sulla 😍. Mullakin on aika monet parit, mutta koroista on joutunut tinkimään selän kipujen myötä, vaikka korkkarit on kauniita. Samoin mun korkea jalkapöytä ja lyhyt jalkakin 34-35 teettää omat rajoituksensa. Mutta kyllä meillä naisilla vaan saa olla kaikkea ihanaa ja kivaa. Pysymme virkeinä ja juonessa mukana 😍

  • 10.1

   sanoo

   Sulla on vielä pienempi jalka kuin mulla. Mulla on itse asiassa 35,5, mutta joudun usein tyytymään 36 kenkiin, vaikka ne välistä on vähän isoja. Sulla varmasti hankalampi löytää kenkiä.

 8. 12

  sanoo

  En ole kenkäfriikki, mutta laukkufriikki sen sijaan olen. Niitä löytyy runsain mitoin, mutta käytössä on kuitenkin aina joku Marimekon laukuista. Ne vaan on niin minua.
  Ihanat nuo pitsibootsit!

 9. 13

  sanoo

  Olen, olen:)
  Mutta olen oikein ylpeä itsestäni, kun en jalkaleikkauksen jälkeen ole sortunut kuin muutamiin – ihan pakollisiin;) – kenkäpareihin; jalan malli muuttuu vielä ja olen sen varjolla saanut pidettyä itseni kurissa;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *