Niin ihanaa leipää – gourmet näkkileipää

Keliaakikko usein syö tuotteet ikään kuin loppuun. Jossain vaiheessa ei vaan enää pysty syömään markkinoilla jo vuosia olleita tuotteita enää metriäkään. Pitkään mä kaipaisin vanhojen näkkileipien tilalle jotain uutta.

Sitten mä huomasin, että erään lähikauppani hyllylle ilmestyi Sigdal gluteeniton Gourmet kauranäkkileipä. Pitkään mä jätin sen hyllylle, kun en tiennyt, että onko se hyvää vai ei. Näkkileivän hinta oli se miksi se jäi hyllyyn niin pitkäksi aikaa. Hyvästä tuotteesta voi maksaa vähän enemmänkin, mutta jos ei tiedä, että mitä tuote on, niin siinä on omat riskinsä.

Lopulta päätin kuitenkin, että näkkileipää täytyy ostaa, se näytti niin hyvältä. Onneksi ostin, sillä sen jälkeen ostin sitä uudestaan ja uudestaan. Nyt se on yksi mun suosikkini.

 
 
Juttelin myöhemmin leivän maahantuojan kanssa siitä, että mistä kaupoista tätä saa.
Gluteenittomana kuulemma ei ollut monetkaan kaupat ottaneet myyntiin.
Päätin sitten auttaa vähän maahantuojaa (ja myös keliaakikkoja) 
ja laitoin toivomusta HOK-Elannolle,
nyt se on syksyn aikana tulossa myös heidän valikoimiinsa. 
Kuulin myös, että leipää maistatetaan myös lokakuussa olevilla I love me messuilla.
Joten pistäkää korvan taakse tämä leipämerkki. 
Työkaverini kehui tämän leivän normaaliversiota myös todella ihanaksi näkkileiväksi.
Maiju
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Helsingissä tätä on löytynyt Citymarketeista, mutta syksyllä pitäisi löytyä ainakin isommista s-marketeista.

 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Arvostan sitä, että jaat näitä sun gluteenittomia vinkkejä. Läheiseni sairastui keliakiaan ja on vielä hakusessa hyvät tuotteet. Näistä on apua kovasti. Kiitos tästä työstäsi mitä teet muiden eteen.

  • 2.1

   sanoo

   Olen onnellinen siitä, että os näistä on apua muillekin. Itse sanon aina, että tieto kuuluu kaikille ja jos hyvän löytää, niin sen tahtoo jakaa muillekin.

  • 4.1

   sanoo

   Jos ei kohta löydy s-ketjun kaupoista, niin sitten voi pyytää, että hankkivat. Muuten muita versioita kuin gluteenitonta on varmasti saatavillakin. Vain gluteeniton oli jäänyt aiemmin puuttumaan valikoimista.

 2. 6

  sanoo

  Ihanan näköistä leipää! Kiva, kun löysit itsellesi sopivaa näkkäriä. Kyllä vaihtelu virkistää! Oletko tehnyt muuten siemennäkkäriä itse? Mulla on pitänyt, mutta en ole muka vielä joutanut. Se on aivan mahottoman hyvää! Ihanaa iltaa sinne <3

  • 6.1

   sanoo

   Olen muuten tehnytkin. Kaksi kertaa olen tehnyt valmiista siemensekoituspusseista ja yhden kerran tein sekoittamalla itse omista siemensekoituksista. Oli muuten hyvää sekin.

 3. 8

  sanoo

  Oih, mansikka sopii hyvin myös leivän päälle 🙂 Olit tänään Mikonkadulla. Kävelin toista puolta tietä, kun huomasin sinut juttelemassa jonkin ladyn kanssa. Sä oot niin upee livenäkin!

  • 8.1

   sanoo

   No sopii, kun sen sovittaa. Todellakin olin 🙂 hyvin siis bongattu. Juttelin Ainon meidän välipalat kirjan yhden tekijän kanssa 🙂

 4. 9

  sanoo

  Näyttääpä hyvältä näkkäriltä! Mä muuten ihmettelen kauppojen nihkeyttä ottaa noit gluteenittomia. Varmaan ajattelee, että ei niitä kukaan osta, tietäisivätpä vaan…

  • 9.1

   sanoo

   Heiltä puuttuu asiantuntemus ja ottavat sellaista mikä ei aina liiku. Onneksi olen saanut aina hyvin hyviä tuotteita kauppoihin, kun olen vinkannut.

 5. 10

  sanoo

  Anoppi oli ostanut sitä normaaliversiota tästä näkkäristä, yrtti&merisuola, muistaakseni. En ole eläessäni syönyt niin hyvää näkkäriä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *