Olen äidilleni kiitollinen

Mietin usein sitä, että kuinka pitää muistaa kertoa äidille niitä asioita, joista  olen hänelle kiitollinen. Nyt hän vanhemmiten kysyy välistä, että ”olenko minä ollut hyvä äiti”? Vastaan aina, että äiti olet ollut ihana äiti, parempaa en olisi voinut saada. Itse olen aina ollut äidin tyttö ja yrittänyt pitää äitini puolia silloin kun hän ei ole siihen itse kyennyt.

Varmasti meillä monella on ollut se maailman paras äiti. Myös minulla on maailman paras äiti. Sanon usein, että vaikka muut unohtavat syntymäpäiväsi, sinun äitisi ei sitä unohda koskaan.

a%cc%88iti-1

Äitini on ihminen, joka aina on pistänyt kaikki muut ihmiset itsensä edelle ja hän on tullut itse sitten viimeisenä.  Äiti on ollut mulle aina se elämäni tärkein ihminen (mieheni lisäksi). Äitini juuri kertoi, että kuinka taas joku päiväkerhossa oli hänelle sanonut, että ”sinä olet aina niin mukava ihminen” ja myös kotihoidon nuori hoitaja oli äidilleni sanonut, että ”tänne on aina niin mukava tulla, kun sinä olet niin ihana”. Juuri sellainen ihana ja herttainen on minun äitini.  Silti äitini aina kysyy välillä, että ”olenko minä ollut hyvä”? Äitini on aina hyvä ja ihana kaikille. Kaikki se hyvä, mitä hän on antanut muille, palaa hänelle takaisin. Itse kiitän äitiäni usein siitä, että olen häneltä saanut positiivisuuden lahjan.

a%cc%88iti-1-1

Kun lapset kasvoivat, ei hän ole lakannut koskaan huolehtimasta aikuisista lapsistaan. Olen monesti miettinyt, että kun hän on meitä lapsia aina hoitanut, niin nyt osat vaihtuneet. Lapset auttavat häntä niissä asioissa, joita hän ei enää kykene itse hoitamaan. Elämän kiertokulku on tällainen ja osat vaihtuvat.

Sanon usein, että jokainen ihminen ansaitsisi elämässään saada vanhemmat, joka kertovat heille, kuinka hyviä he ovat. Tiedän, että kaikki eivät ole tätä kokeneet ja se on surullista.

a%cc%88iti-1-2

Omalle äidilleni tahdon taas sanoa, että kiitos, kun olet ollut minulle se paras kaikista. Koskaan äitini ei ole epäillyt ettenkö pystyisi johonkin. Aina hän on kannustanut ja ollut ylpeä.

Oma äitini se kaikkein ihanin. Mitä sinä haluaisit sanoa omalle äidillesi? Mikä on parasta mitä olet äidiltäsi saanut?

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  ”Kiitos, että olet ollut paras äiti, mitä olet oman kuntosi puitteissa pystynyt olemaan.”

  Sen olen hänelle sanonutkin. Oma äitisuhteenihan on todella poikkeava, koska äitini on sairastanut vauva-ajastani lähtien erittäin vaikeaa skitsofreniaa. Edes tuossa tilassa, äitini ei ole ikinä unohtanut syntymäpäivääni, se kertoo paljon. <3

  • 1.1

   sanoo

   Voi Jonna, miten ihanasti sanoit. Sairaudellehan ei koskaan voi mitään. Ihana on kuin äitisi on siitäkin huolimatta muistanut sinun syntymäpäiväsi. Äidit eivät unohda.

 2. 2

  sanoo

  Kiitos sinulle, että olet antanut minun olla aina oma itseni. Kiitos kun hyväksyt minun valintani ja vaikka valitsisinkin väärin, ollut silti tukenani. Olet maailman paras äiti ja toivon, että voisin olla yhtä hyvä äiti myös omille lapsilleni <3

  • 2.1

   sanoo

   Äidit, jotka rakastavat, eivät koskaan arvioi lapsensa valintoja. Voi tässähän ihan pakahtuu teidän viesteistä.

 3. 3

  sanoo

  Kaunis teksti. Itse en valitettavasti koe äitini olleen hyvä äiti. Hän on varmasti tehnyt parhaansa eväillä, jotka hänellä oli, mutta liian paljon arpia hän on minuun jättänyt :(. Ja liian paljon ikäviä muistoja, jotka peittoaa ne hyvät :(.

  • 3.1

   sanoo

   Voi, mietin usein aihetta, että miksi kaikki äidit eivät osoita rakkauttaan lapsilleen. Jos olisin itse aikoinaan saanut lapsia, minusta olisi tullut äitini kaltainen ihminen, joka varmasti olisi kannustanut lapsiaan aina. Sinulle miljoona halausta ja myös sinä olisit ansainnut sen rakkausäidin.

 4. 4

  sanoo

  Ehdottomasti niin äidille kuin isällekin olen kiitollinen lapsuudesta ja kasvatuksesta. Kenenkään elämä ei ole täydellistä, mutta oma lapsuuteni on sitä niin lähellä ollut kuin vain voi <3

 5. 5

  sanoo

  Kyllä äidit unohtaa, oma äitini onnitteli vuosia yhden päivän myöhässä, varmaankin tahallaan. Joku peli oli meneillään varmaan, jota en ymmärtänyt. Mutta mummini ei koskaan unohda, ei vaikka ikää on jo 95v, mummini onkin, kuin äitisi monella tapaa. <3 Siksi sinäkin olet niin ihana, kun olet saanut maailman ihanimman äidin ja kasvatuksen, rakkautta kasapäin. Muiskuja ihanuus. <3

  • 5.1

   sanoo

   Voi tuli jälkikäteen sinut mieleen. Sinun mummisi on varmasti ollut sinulle juuri se äiti, mitä et saanut kokea. Ihana mummi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *