Onko lyhyet hiukset tylsät?

Monta vuotta luulin, että kun on lyhyet hiukset, niin ne on vaan lyhyet hiukset. Muutama vuosi sitten ystäväni avasi silmäni. Hän on teatteri-maskeeraaja ja hallitsee myös hiusten laiton. Hän sanoi minulle, että kyllä lyhyetkin hiukset saa vaikka kiharalle. Hän kiepautti minulle silloin sellaiset ”tule luokseni kiharat”. Se oli silmiä avaava kokemus. Olin mennyt vuosia samalla tyylillä, enkä edes tajunnut, että lyhyille hiuksille voi tehdä vaikka mitä. Sen jälkeen olen tiennyt.

Minuthan tunnetaan nykyään siitä, että mun hiustyylini muuttuu usein ja värikin saattaa vaihtua pinkistä blodiin tai harmaasta siniseen. Ihan oman fiiliksen mukaan. Nyt olen mennyt taas kesän tällä blondilla sävyllä.

Nykyään mietin kampaajani kanssa sitä, että miten hiukset leikataan niin, että ne ovat helposti muunneltavissa leikkausten välissä. Paras leikkaus on sellainen, että se muuntuu moneksi. Kävin viime viikolla kampaajalla ja olin lopptulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

Tällä kertaa vedettiin sivut lyhyiksi molemmin puolin ja päältäkin hiuksia lyhennettiin reilulla kädellä. Olin todella ihastunut lopputulokseen. Alkuun ENNEN kuvaa ja lopuksi JÄLKEEN.lyhyet hiukset - 1

lyhyet hiukset - 1 (1) lyhyet hiukset - 1 (3)

Lyhyissä hiuksissa on se hyvä puoli, että ne kasvaa nopeasti. Lyhyiden hiusten kanssa voi siis leikitellä aika rohkeasti.

Kyllä nyt taas kelpaa seuraavat neljä viikkoa. Ihastuin malliin niin, että se saattaa olla vielä toisenkin leikkausvälin jälkeen sama.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Itse koen pitkät hiukset jopa enemmänkin tylsiksi – ainakin itselläni kun olen niin armottaman huono niistä mitään kampauksia taiteilemaan 😀 (Mutta silti jostain kumman syystä ne hiukset pitkinä pidän xD)

  • 1.1

   sanoo

   Pitkiä voi kihartaa, niitä voi laittaa kiinni ja tehdä vaikka mitä. Kuitenkin lyhyissä varmaan uskaltaa tehdä helpommin vaikka mitä. Muistan kun joskus 100 vuotta sitten mulla oli pitkät hiukset ja en osannut niille koskaan tehdä muuta kuin laittaa nutturalle.

 2. 4

  Marianne Uusitalo sanoo

  On ihanat,minullakin ollut jo monta vuotta.totta myöskin että kukin kampaaja jättää oman kädenjälkensä,jos ei satu mielyttämään se korjaantuu 3 viikossa.

  • 4.1

   sanoo

   Sulle sopii kyllä niin täydellisesti lyhyt look. Meillä on joskus jopa ollut aika lähelle sama. Muistelen jonkun nimitelleen meitä siskoksiksi 😉

 3. 5

  sanoo

  Kiva malli!! Mä oon kans sitä meiltä että tälläinen pitkä tukka on tylsä toisinkuin lyhyt jota voi värjätä ja leikata tiheästikin. Aina muuttuu tyyli ja hiukset kasvavat takaisin nopsaan.Mukavaa iltaa!

  • 5.1

   sanoo

   Juuri näinhän se menee. Lyhyille uskaltaa helpommin tehdä jotain. Pitkissä tulee se pelko, että mitä jos ei onnistukaan. Kampaukset tosin taitaa olla helpompia pitkiin 😉

 4. 7

  sanoo

  voi miten kiva <3 Olisi oikeasti hankala kuvitella sinua pitkähiuksisena!
  Itselläni on ollut todella lyhyt hiusmalli, mutta annoin sitten kasvaa 'hieman'. Lopulta kampaajani ei enään suostunut leikkaamaan lyhyeksi, kun ihasteli hiusteni kuntoa ja luonnollista väriä. Käski vaihtaa kampaajaa, jos ihan lyhyeksi haluan…nyt hän suostui lyhentämään 10 cm 🙂
  No kuka nyt haluaa hyvän kampaajansa vaihtaa 😉

  • 7.1

   sanoo

   Mun pitää varmaan joskus esitellä joku tosi vanha kuva. On siitä kyllä aikaa. Välillä joutuu olosuhteiden pakosta vaihtamaan kampaajaa, kun oma jää mammalomalle. Onneksi Miika hallitsee hyvin nämä hommat ja nytkin loihti mulle näin ihanan mallin.

 5. 8

  Päivi sanoo

  Tykkään:-) Omani lyhyehköt, väriä helppo vaihtaa 🙂 vaikka vuodenaikojen mukaan. Peukutus sun tyylille!

 6. 9

  sanoo

  Hyvä tukka =). Mulle taasen ei sovi lyhyet hiukset, kun on muutenkin luonnonkiharat…niin en jaksaisi kauheasti tapella niiden kanssa. Helppo vetäistä nytten vaan kiinni.

  • 9.1

   sanoo

   Näinhän se on, että kaikille ei sovi sama hiustyyli. Luonnonkiharoissa on varmasti oma haasteensa.

 7. 10

  sanoo

  Odotan innolla mtä seuraavaksi keksit! Lyhyillä hiuksillahan on loppumaton mahdollisuus tehdä vaikka mitä 🙂
  Tätini on ollut erkois kampaajana teatterissa jne. Tiedän aiheesta hukan 😉
  Mielikuvitus vain käyttöön 😉 Lyhyet on kvat ja helpommat hoitaa sekä kylmällä vaatetus helpompaa

  @Julia
  ps. vanha inskelmä fani

  • 10.1

   sanoo

   Musta ei koskaan tiedä, että mitä keksin. Voi iskelmä on ihanaa. Nyt taas muistin, että kuinka ihanaa.

 8. 11

  sanoo

  Ollapa rohkeuttaa muuttaa lookia :). Toisaalta haluaisin sellaisen leikkauksen lyhyeen tukkaani, josta saisi itse vääntelemällä erilaisia kampauksia. Tosin pitäisi ensin löytää hyvä kampaaja, joka myös opastaisi eri tyylejä, kun itse en osaa…

  Sun uusi tukka on ❤️

  • 11.1

   sanoo

   Sun pitäisi löytää sellainen hiusmuotoilija, joka loihtii sulle sellaisen leikkauksen. Siinä aukeaa ihan uusi maailma.

  • 13.1

   sanoo

   Kiitos Tuula. Mä olen niin viihtynyt tässä lyhyessä. Ensi kuussa varmaan samalla meiningillä mennään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *