Onko pakko puhua aikuistubettajista?

Viime viikon perjantaina olin tapaamassa muita aikuistubettajia. Olemme nyt päättäneet, että verkostoidumme ja alamme pitämään itsestämme enemmän ääntä. Tätä samaa hoin jo viime kesänä moneen kertaan ja tuntuu, että olemme koko ajan valmiimpia ja valmiimpia tähän asiaan. Ihana Iriz Silander on kerännyt nyt mahtavan aktiviista porukkaa yhteen ja siitä se ajatus sitten taas lähti. Tällä hetkellä tuntuu, että tästä tulee jotain. Meillä on tunne, että yhdessä olemme vahvempia ja yhdessä teemme tämän asian eteen sen, mitä ei vaan yksin pysty tekemään.

IMG_7161
Kuva: Jonna Paananen

Viime viikolla nousi twitterissä esiin keskustelua aiheeseta, että miksi on pakko puhua aikuistubettajuudesta ja ihmeteltiin, että miksi on pakko kategorioitua? Miksi ei voi puhua vain tubettajista? Minäpä kerron siihen on ihan selkeä syy, että miksi on puhuttava nimenomaan etuliitteen kanssa asiasta.

Syy on se, että aikuisia tubettajia ei ole vielä paljon ja jotta emme huku massaan, on meidän jollain tavalla yritettävä erottautua siitä suuresta massasta. Iäkkäämmät seuraajat eivät ole vielä löytäneet youtube-maailmaa, niin kuin nuoret. Aikuiset seuraajat haluaisivat löytää aikuista sisältöä, mutta he eivät sitä löydä verkosta. Miten sitten tuo aikuisuus rajataan? Se onkin vaikeampi kysymys. Itse sanon aina, että jos tuntee itsensä aikuiseksi ja syvälliset jutut kiinnostavat, niin siitä on hyvä lähteä.

Koska aikuisten seuraajamäärät ovat sen verran alhaisia, niin youtube ei edesauta videoiden nostossa ja siksi on pakko turvautua tällaisten hästägien käyttöön. Tuo on se syy, miksi aikuistubettajat ovat siis ryhtyneet käyttämään tätä etuliitteistä termiä itsestään.

Päätimme perjantain palaverissa, että edellä mainituista syistä meidän on edelleekin tarve käyttää etuliitteistä termiä #aikuistubettajat toiminnassamme. Näin sellaiset ihmiset, jotka eivät muuten meitä löytäisi, löytävät meidät helpommin. Mitään muuta tarvetta ei ole tehdä mitään aikuisten ja nuorten välistä erottelua. Tämä on vähän sama kuin pelitubettajat ilmoittavat olevansa pelitubettajia tai kauneustubettajat ovat kauneustubettajia. Sallittakoon siis meille ”aikuisille”, että me ollaan aikuistubettajia. Tämä ei ole sen kummempaa.

Perjantain palaverissä käytiin hyvää keskustelua myös siitä, että miten jatkamme verkostoitumistamme. Tämä vaatii ihan selvästi sitä, että tapaamme ja kehitämme toimintatapojamme.

aikuistubettajat - 1 (1) aikuistubettajat - 1 aikuistubettajat - 1 (3)

Itse olen yrittänyt listata aikuistubettajia yhdelle listalle, jotta meitä aikuisia löytyisi paremmin, listani löytyy täältä. Lisäksi viime kesänä perustin Aikuistubettajat tykkäyssivuston facebookiin, jonne voi linkitellä omia youtube-videoitaan. Sitäkin kautta voi löytää itselleen uusia seurauksen kohteita. Fb-ryhmä löytyy täältä.

Itsehän olen tehnyt jo toista vuotta Tädit tubettaa kanavalle videoita Tiian kanssa. Nyt päätin, että jatkossa myös Pinkit korkokengät youtube-kanavalle ilmestyy jatkossa videoita, joiden aiheet ovat pitkälti samoja kuin mun blogini. Pinkit korkokengät sivustolta tulee löytymään jatkossa muun muassa gluteenittomia vinkkejä.


IMG_7162
Kuva: Jonna Paananen

Aikuistubettajat nyt siis verkostoituvat. Jatkossa varmasti löydätte meidät ja sisältömme ja tulemme näkyvämmin kaapista ulos. Tulemme puhumaan, tulemme tekemään videoita ja tulemme verkostoitumaan. Totesimme, että meistä löytyy kyllä aika mahtavaa poweria.

Maiju

 

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Kyllä pitää tuoda aikuistubettajia julki. Käynkin heti liittymässä sun seuraajaksi tubessa.
  Kivaa viikkoa Maiju <3

 2. 5

  sanoo

  Tulikin heti mentyä kurkkimaan teidän aikuistubettajien facebook-sivuille 🙂 Kiva, että sieltä löytyy monenmoista aikuisille sopivaa.

  ITte en ole vielä kovasti hurahtanut tube-juttuihin, mutta meillä nuorempi sukupolvi (6- ja 8-vee pojat) seuraa sitäkin enemmän niitä heidän omia juttujaan. Kuulemma äitikin voisi perustaa oman tubekanavan, mutta toistaiseksi olen eri mieltä 😀 Mutta on hienoa, että moni aikuinenkin on lähtenyt tubettamaan! Hyvä te!

  • 5.1

   sanoo

   Kiitos Tuula. Alapa nyt seuraamaan meitä aikuisia ja sitähän ei tiedä jos se siitä vielä innoksi muuttuisi 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Sinäkin voisit sieltä heittäytyä mukaan meidän kehitysryhmään 🙂 Viimeksi meillä oli sairaan kivaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *