Pieni asia minulle, iso asia äidille

Äitini on 87-vuotis ja hän rakastaa pitää itsestään huolta ihan samoin kuin nuoremmatkin. Autan häntä usein valitsemaan kasvojen hoitoon sopivia tuotteita ja kannan hänelle myös niitä aina tarpeen mukaan. Välillä yllätän hänet ottamalla mukaan kynsilakkaa tai kasvojen hoitoon tarvittavia tuotteita ja sanon, että nyt pidetään kauneushetki. Hän innostuu aina aiheesta. Koskaan ei ole sanonut, että ei kiinnosta, vaan on heti mukana juonessa.

Olen joskus yrittänyt houkutella häntä kasvohoitoon hoitolaan, mutta hän ei enää viitsi lähteä kotoaan kuin pakollisille asioille. Kun hän ei lähde, niin päätin viedä kasvohoidon hänen luokseen. Kun itse rakastan kaiken maailman savi- ja mutanaamioita, niin ajattelin yllättää hänet turvenaamiolla. Sanoin, että nyt laitetaan sulle sellainen naamio, että kasvosi on sen jälkeen pehmeä kuin vauvan pylly. Tällä kertaa nappasin mukaani Sõsar Sacred Forest Peat Maskin. Tämä on yksi mun suosikkituotteeni. Kun olen itse tätä käyttänyt, niin se on jättänyt kasvoilleni moneksi päiväksi ihanan pehmeän tunteen. Kirjoitin aiemmin tuotteesta täällä.

Äidilläni on ikäänsä nähden todella hyvä iho. Hänen kasvoistaan näkee, että hän on hoitanut ihoaan hyvin.

kasvohoito äidille - 1

Tällainen ihana nainen naamion alle piilotui. Naamio annettiin vaikuttaa 10 minuuttia. Tämän jälkeen vielä levitin hänen kasvoilleen kosteuttavan naamion, laitettiin silmille silmänaamio vaikuttamaan, jonka jälkeen vielä hoidettiin silmien alueen ihoa sekä levitettiin kasvoille kosteusvoide.

Hoidon jälkeen kysyin äidiltäni, että miltä tuntuu. Tuossa iässä vastaus on rehellinen eli enää ei ole tapana suodattaa mitään ”no en minä tässä nyt mitään huomaa”. Nauratti kovasti äitini rehellinen vastaus. Tosi asiassa hän tykkäsi tästä puolen tunnin hemmottelusta.

kasvohoito äidille - 1 (1)

Joskus ollaan hoidettu kynsiä. Nainen on nainen, vaikka ikää tulisi. Pieniä asioita ehkä itselle, mutta isoja asioita vanhukselle.

äidin kynnet

Mielestäni on kiva joskus tehdä äidin kanssa jotain tällaisia juttuja. Kun tietää, että toinen tykkää tällaisesta ja itse hän ei kuitenkaan osaisi enää hoitaa itseään tällä tavalla.

Pidetään vanhuksista huolta myös henkisellä tasolla. Pieni asia minulle, mutta iso asia äidille.

Tuote saatu testiin blogin kautta. 

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Totta, äidilläsi on melkein 90-vuotiaaksi ihan tajuttoman siloisa iho. Ihanaa hemmottelua. Itse tein mummolleni ihan lapsesta asti lauantaina saunan jälkeen käsihoidon. Ihan noin räväköihin lakkoihin ei mummoni kuitenkaan suostunut. 😀

  • 1.1

   sanoo

   Eikö olekin. Ihailen äitini ihoa. Sanoin hänelle, että mulla on silmäpussit ja sulla ei ole. Äitini kysyi, että ”ai mitkä ne ovat”? Ei voi tietää, kun ei itse omista 😉

 2. 2

  sanoo

  Sun äitis on ihana, ei ihme, että olet niin ihana, kun on noin huippuäiti ja kaunis vielä. Iho o niin sileä. Oma mummi käytti pinkkiä Lumenen huulipunaa ja sinistä luomaria, Lumenen sekin, kun oli ompeluseurat. Siellä ei tosin ommeltu, vaan nautittiin viiniä ja ruokaa ja pölöteltiin. Kerran kävi ompeluseuralaisille ohraiset, kun blandasivat paukkuihin mukamas mehulla, mutta olikin väkevää viiniä. Kaikki ompeluseuralaiset olivat silloin kyllä aika oikosenaan. Joskus muistan, että mummi käytti myös poskipunaa ja sekin oli tietenkin Lumenen. <3

  Ihana postaus. <3

 3. 3

  sanoo

  Voi kunpa asuisin liempänä äitiä, niin pääsisin näyttämään tämän hänelle.

  Luin jutun R:lle ääneen ja näytin kuvat. Hän sanoi: ”Ihan slevästi Karjalasta kuten sinä ja äitisi!” Mahdattekohan olla?

  Äitisi iho on todella hyvännäköinen. Sanon aina kaikille, jotka sanovat, että ihan sama mitä rasvaa ihoonsa laittaa, että ’voipi olla, voipi olla, mutta kyllä sen ihosta näkee, kuka siitä huolehtii ja kuka ei! Iho puhuu puolestaan.’

  • 3.1

   sanoo

   Voi äidit on niin ihania. Äitini on Iitin Tiltuja ja minä olen helsinkiläinen. Ihan heti ei varmaan minuakaan uskoisi stadilaiseksi.

 4. 5

  sanoo

  Tämä oli niin ihana postaus ja ihana äitisi. Minä itkin varmasti puoli tuntia luettuani tämän. Ikävä omaa äitiä vyöryi niin yli. Äidit on <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *