Pieniä tekoja ruokavaliossa

Olen lopettanut laihduttamisen jo varmaan liki 10 vuotta sitten. Sitä ennen laihdutin aina. Opettelin jo noin viisi vuotta sitten keliakian myötä syömään säännöllisesti ja terveellisesti. Olen kuitenkin sallinnut itselleni myös välillä jotain harha-askelia, mutta en ole koskaan enää ruoskinut itseäni valinnoistani. Päätin joskus, että ruuan takia en huonoa omaatuntoa enää pode.

Kerroinkin jo aiemmin, että aloitin Alku-valmennuksen ja se on lähtenyt käyntiin ihan mielettömän hyvin. Itse en ole tehnyt mitään mullistavia asioita ruokavalioni suhteen. Olen vaan ottanut ryhtiliikkeen ruokavaliossani.

Mitä olen tehnyt?

 • olen jättänyt makeat pois
 • olen jättänyt pois myös gluteenittoman leivän (auts)
 • juon vettä ainakin 2 litraa päivässä
 • kiinnitän enemmän huomiota proteiinin saantiin
 • valmistan itse taas enemmän

Pieniä tekoja siis, mutta näillä pienillä asioilla uskon, että tehdään ihmeitä. Edellä mainitsemani asiat on mun ongelmia ja nyt tsemppaan niiden kanssa. Perusruokavalioni on siis pysynyt hyvällä tolalla ja syömisen säännöllisyys on asia, josta en tingi koskaan. Edelleenkin eväät kulkevat päivittäin mukana töissä. Mietin syömiset edellisenä päivänä tarkkaan.

Kun vuosia sitten opettelin syömään paremmin, niin siitä olen pitänyt kiinni kaikki nämä vuodet. Myös tässä valmennuksessa mennään samoilla linjoilla eli siinä syödään mahdollisimman puhdasta ja laadukasta ruokaa.

terveellistä ruokaa - 1 (1)

Ruokavalio rakentuu näistä palasista:

 • juodaan paljon vettä
 • syödään paljon kasviksia, vihanneksia ja marjoja
 • pidetään huolta, että ruokavaliossa on hyviä proteiininlähteitä
 • hyvät rasvanlähteet on osana ruokavaliota
 • hyviä hiilihydraatteja on myös ruokavaliossa
 • sopivasti hedelmiä
 • säännöllinen ruokailurytmi

Alkuviikosta kävin täydentämässä varastojani. Tällä selvisin hyvin pitkälle loppuviikkoon saakka.

terveellistä ruokaa - 1

Löysin Prisman pakastealtaasta laadukkaita kotimaisia pensasmustikoita.

pensasmustikkaa - 1

Sieltä löytyi myös kotimaisia puutarhavadelmia.

puutarhavadelmia - 1

Näillä Thai Wok vihanneksilla syntyi helposti erään päivän lounas kera broilerin.

tuorekset - 1

Loppuviikosta hain hieman täydennystä jääkaappiin.

terveellistä ruokaa - 1 (2)

Jääkaappini vihanneslaatikot näyttävät tältä:

 

terveellistä ruokaa - 1 (6)

Olin ajatellut näyttää myös, että millaisia annoksia on syntynyt, mutta jätän ne huomiseen, koska tulisi liian paljon kuvia yhteen postaukseen. Palataan siis huomenna asiaan vielä ruokavalion merkeissä.

Miltä näyttää? Houkuttaako ollenkaan?

Maiju

Kommentit
 1. 1

  Arja L sanoo

  Kyllä houkuttaa ja koukuttaa 😀 Aika tutun näköiset tarvikkeet olet kotiin tuonut eikä tarvi kauheen hyvä ennustaja olla kun voi sanoa, että noista materiaaleista syntyy vain ja ainoastaan herkullisen näköistä ja makuista terveysruokaa 🙂
  Hyvin samoilla linjoilla täälläkin huusollissa ollaan menty jo pitkään pieniä repsahduksia lukuunottamatta. Tänään mietittiin poikaystävän kanssa pitkään kaupan pakastealtaan vierellä, että ostetaanko valmis pitsa illaksi saunan jälkeen. Sitten todettiin, että viime repsahduksesta on ainakin pari kuukautta, joten antaa palaa! Ja kun se on illalla syöty niin todetaan, ettei taas pitkään aikaan kun eihän se ollut edes hyvä.

  • 1.1

   sanoo

   Voi mä niin tiedän Arja, että meitä yhdistää tämä. Löysin juuri toissavuonna ilmestyneen välipalakirjamme ja sieltähän muistui mieleen taas vaikka mitä 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *