Pispalan portaat

Lomani yksi tavoite on tänään sitten suoritettu. Päätin, että kesälomalla teen yhden ”maakuntamatkailuosion” Tampereelle. Syystä, että halusin käydä kokeilemassa, että millaiset ne kuuluisat Pispalan portaat ovat.

Aamulla lähdimme liikenteeseen jo klo 7.20 ihan niin kuin työläiset konsanaan. Haimme ystävämme Marin kyytiin ja sitten lähdimme suuntaamaan Tampereen suuntaan. Tarkoitus oli, että käymme ensiksi Särkäniemen huvipuistossa ja Näsinneulassa. Siellä vietimme toista tuntia aikaa ja tämän jälkeen oli vuorossa tämä Marin ja minun ”haaste”.

Aurinko tietysti paistoi aika täydeltä teholta, mikä sitten vähän toi lisähaastetta suoritukselle.

Tästä me lähdimme liikkelle.

Otimme ekat kuvat vielä tässä vaiheessa, kun olimme iloisen näköisiä, vasta alaspäin tulleina.  Ensiksi mää.

Ja sitten Mari.

Tässä vähän näkee tuota jyrkkyyttä. Ihan kokonaan ei pystynyt kuvaa ottamaan, kun kaikkia rapusia ei näe yhdellä kertaa, mutta onhan noita.

Alhaalta päin kuvattuna.

Tässä tullaan ylöspäin ja vähän hampaat irvessä.

Pakko oli aina välillä ottaa vähän tukea kaiteesta.

Mutta mitä tekeekään Mari?
No Mari loikkii rappusia kahden rappusen tekniikalla eli kaksi kerrallaan.

Eikä tunnu missään.

Pispalan portaita menee kahteen eri ilman suuntaan. Ensiksi tultiin ekat rappuset alas ja ylös. Sen jälkeen taas samat rappuset alas ja ja tämän jälkeen vaihdoimme ilman suuntaan ja menimme toisen puolen rappuset alas ja ylös. Vielä sitten sen toisen puolen rappuset ylös. Sitten meikäläinen hyytyi. Mari olisi varmaan jaksanut iltaan saakka. Kuuleman mukaan hän harjoittelee oman kotitalonsa rappusissa. Mun pitää vähän jatkaa vielä harjoituksia.
  
Pieni kevennys loppuun. Nousujen jälkeen saavuimme autolle ja tässä jo vähän taas naurattaakin.
Parkkipaikan vieressä oli tällaiset pienet vähän jo lahonneetkin portaat ja naureskeltiin, että jospa otettais kuvaa niistä ja sanottais, että tässä ne kuuluisat Pispalan portaat nyt ovat. Olisiko mennyt läpi?

Täytyy sanoa, että rappusissa käveleminen on kyllä sellaista treeniä, että meinaa vanha välistä hyytyä. Pakko on jatkaa harjoittelua, jonain päivänä sen on pakko sujua.
Malminkartanon täyttömäen portaista on tullut hyvin paljon palautetta. Ystävät ovat käyneet siellä kilvan kävelemässä rappusia edellisen postauksen jälkeen. 
Sain vinkin myös, että Jyväskylässä olisi Harjun portaat. Täytyy varmaan jossain vaiheessa käydä nekin testaamassa.
Ja harjoitukset jatkuvat.
Maiju
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Pitää matkustella, jotta pääsee kokeilemaan erilaisia rappusia. Kuuleman mukaan Jyväskylässäkin olisi kivat rappuset. Jos jossain vaiheessa suuntaisi kokeilemaan niitäkin 😉

  • 2.1

   sanoo

   No ehkä ei vielä olla supernaisia, mutta jonain kauniina päivänä uskoisin näin tapahtuvan… treenit jatkuvat 😉

  • 3.1

   sanoo

   Voi kiitos sullekin… Rappuset on NIIN parhaita. Koko ajan tulee facebookin kautta uusia paikkaehdotuksia… Mietin vain, että entä kun loma loppuu… ei ehdi juoksemaan kaikkia rappusia, mitä tarjotaan 😉

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos Tiina… Niinhän ne on, mutta tällä kertaa ei menneet jalat maitohapoille, mutta happi uhkasi loppua 😉

 1. 5

  sanoo

  Upeathan nuo portaat ovat, en ole tiennyt että niitä on noin paljon:)
  Menkää vaan Jyväskylään, itse olen niitä Harjun portaita kulkenut vuonna sata eli lapsena ehkä 60v sitten koska äitini oli kotoisin Jyväskylästä ja kummitätini=äidin sisko, asui ihan niiden lähellä ;-DD Täytyykin kaivaa äidin valokuvat ja tutustua…muistan ne kuvat ihan silmissä!
  Rentouttavaa juhannusta ;-DD

  • 5.1

   sanoo

   Vieläkään sit ehtisi päiväretken Jyväskylään tehdä loman aikana. Hyvää Jussia myös sulle 🙂

 2. 6

  sanoo

  Olen itsekin ajatellut, että haluaisin noiden kiipeämistä joskus kokoeilla. Todennäköisesit hyytyisin puolessa välissä matkaa kesken, mutta ainakin olisi kokeiltuna 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Hienoa Dahlia. Jo se, että on ajatellut on hyvä, koska ajatuksesta tekoon on jo puoli matkaa. Mene kokeilemaan niitä Malminkartanin rappusia, jos ei jaksa ylös, siellä on välitasanteita. Pienillä askeleilla hyvä tulee.

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos vinkistä. Pohjoiseen kyllä haluaisin. Oulu on nyt raja, jota en ole koskaan vielä ylittänyt 😉

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos Sara… Mä olen vaan nyt kesällä siirtynyt vähän noihin ulkolajeihin. Kohta kaksi vuotta on ihan täysin tauotta liikuttu ja myös painoa yritetty saada alaspäin… Nyt olen vähän lisännyt tätä kuntoa kohottavaa puolta, mulla on niin huono aerobinen kunto, mutta toivotaan, että ei enää kauaa 😉

 3. 10

  sanoo

  Luin useamman krijoituksesi taas kerralla eikä voi muuta taaskaan todeta kuin, että on sinulla vain vain virtaa ja energiaa 🙂
  Olet malliesimerkki siitä, mitä saa aikaiseksi kun elää niin kuin opettaa… energia ja ilo välittyy niin teksteistä kuin kuvistasikin. Jotenkin tuntuu, ettet sinä enää mitään kirkasvalokuulokkeita tarvitsisi ,vaikka viksulle vekottimelle vaikuttaakin.

  • 10.1

   sanoo

   Kiitos kauniista sanoistasi. Elämän ilo on paras ilo mitä elämässä on. Yritän nauttia elämästä, kiva, että ilo välittyy mun teksteistäni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *