Positiivinen ihminenkin voi masentua

Mietin tänään, että kirjoitanko auringonlaskuista mökillä vai kirjoitanko siitä, että kuinka saan energiani terveellisestä ruokavaliostani. Sitten ajattelin, että en vaan pysty, en tässä mielentilassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajattelin kertoa siitä, että miten joskus positiivisellekin ihmiselle tulee totaalinen uupumus. Minä pelkään sitä tunnetta, sillä olen joskus reilut 10 vuotta sitten ollut tosi uupunut, uupunut töihini liittyvistä asioista. Olen tunnollinen ihminen ja teen kaiken aina täysillä ja yritän tehdä asiat hymy  huulillani. Hymy huulillani silloinkin kun suututtaa ihan kauheasti. Monet eivät varmasti usko, että osaan suuttua, osaan mutta silloin kun kuppi kaatuu, niin se vaan kaatuu.  Yritän kyllä olla näyttämättä sitä ulkopuolisille ihmisille suoraan, mutta tavalla tai toisella koitan purkaa sen sitten ulos. Joskus ihan vaan itsekseni ja silloin tekisi mieli vaan huutaa.

Aiempien vuosien kokemuksesta johtuen tunnen hyvinkin paljon empatiaa ihmisiä kohtaan, jotka sairastuvat masennukseen. Sitä olotilaa ei vaan voi selittää. Usein masennukseen sairastuvat ihmiset ovat tunnollisia ja kilttejä. Usein he unohtavat itsensä ja asettavat muut ihmiset aina itsensä edelle, kunnes tulee stoppi. Se ei ole heikko joka masentuu, vaan hän on tunnollinen ja tunteva ihminen.

Noista vuosien takaisista kokemuksista johtuen koitan elää elämääni positiviisesti, koitan ajatella itseäni ehkä enemmän kuin silloin nuorempana teinkään.

Sanon aina, että en halua negatiivisia asioita elämääni, koska jotenkin minun on niin vaikea käsitellä negatiivisia tunteita. Opetan aina ihmisille, että jos joku asia tuo sinulle negatiivisia tunteita, niin se pitää jättää taakseen. Tuo oma mantrani on nyt soinut päässäni pari päivää.

Eräs asia herättää aika ajoin minussa negatiivisia tunteita ja nyt ajattelin, että opettelen taas elämään toisella tavalla. Kävelemään pois vaan kun tämä ikävä asia tulee minua vastaan. Jos kävelen silti hymy huulillani, auttaakohan se?

Toivon, että tämä olotila tästä helpottuu ja pääsen taas antamaan ihmisille sitä aurinkoenergiaa.

Halusin vain sanoa, että myös positiivinen ihminen saattaa masentua. Toivon aurinkoa kuitenkin jokaisen päivään. Sinulle masentunut haluan sanoa, että mä NIIN ymmärrän sinua.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tsemppiä, Maiju – ja todellakin, kuka tahansa voi masentua – jopa positiivinen ihminen.
  Kun ihminen tarpeeksi väsyy ja vain antaa, on tie masennukselle avattu.
  Ja keinoja päästä masennuksen yli on yhtä monta kuin on masentujaakin – samat neuvot ja lääkkeet eivät sovi kaikille.
  Sinulla on hymysi ja sillä mennään varmasti pitkälle, mutta ystävä hyvä, jos se ei tällä kertaa riitäkään, lepää kunnolla, lataa akkuja ja tarpeen vaatiessa hae apua.
  Sillä vaikka se miehesi on siinä lähellä ja tukee ja tsemppaa täysillä, se ei aina riitä.
  Olet ajatuksissa – ja tiedän, että eipä kauaakaan kun jaksat hymyillä taas ihan aidosti <3

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos ihanuus kauniista sanoistasi. Todellakin olemme yksilöitä ja jokainen kokee asiat omalla tavallaan. Kun on joskus ollut syvällä, niin pelkää ettei sinne vaan vajoisi uudestaan. Yritän nähdä auringon.

 2. 2

  sanoo

  Nyt annat aikaa itsellesi. Tiedän tuo tunteen, kun se oikein puskee päälle. Itsekin sen olen kokenut ja koko ajan nytkin joudun taistelemaan asian kanssa. Toinen, ainakin täältä ruudun takana, voi niin vähän auttaa. Toivon sulle kaikkea hyvää! Kyyneleet nousee silmiin, kun muistaa omat tuntemukset. Laitan edes kaukohalin, kun muutakaan en voi! <3

  • 2.1

   sanoo

   Sä oot kyllä niin ihana. Aina niin valmis tsemppaamaan, vaikka itsekin taistelet omien ongelmien kanssa.

 3. 4

  sanoo

  Se on varmaan niin, että meistä jokainen on joskus enemmän tai vähemmän masentunut.
  Sitä ei tosiaankaan voi selittää, kun ei itsekkään tiedä mikä pännii.
  Minut saa ainakin masennuksen valtaan,jos joku loukkaa minua ihan päin näköä ja silloin haen syytä ittestäni, vaika tiedänkin, ettei asia oo niin .
  Tsemppiä Maiju Sinulle ☺ Olethan luonteeltasi positiivinen ihminen ♫~♥~♫

  • 4.1

   sanoo

   Todellakaan sitä ei voi selittää. Se on ihme, että jostain se vaan välistä nostaa päätään. Itse välistä en vaan jaksa ottaa kaikkea negaa niskaani. Se on asia, joka mut saa välistä vajoamaan suohon, mutta koitan päästä ylös sieltä.

 4. 5

  sanoo

  Kun tekee mistä tykkää ja touhottaa, varmasti saattaa uupua ja energiatasot olla vähissä. Ota rauhassa ja nauti kesästä ja luonnosta, halaus! <3

 5. 7

  sanoo

  Tsemppiä ja halauksia Maiju. Tiedän, mistä puhut. Itsekin olen herkkä ja kovin tunteva nainen. <3 Iloa ja valoa lähtetän näin virtuaalisesti päivääsi. Muista, että sadesään jälkeen tulee aina poutasää.

 6. 8

  sanoo

  Tsemppiä. Masis on jostain niin syvältä, mutta eipä sitä aina voi estää tulemasta. Nimim. kokemusta on.

 7. 9

  Jenni sanoo

  Todella ajankohtainen kirjoitus. Juuri tällä hetkellä sain diagnoosiksi masennus, ahdistus ja työuupumus. Aina teen kaikki sata lasissa ja yritän miellyttää kaikkia. Järjestää asiat niin että olisi hyvä olla. Liian monta vastoinkäymistä löi maahan. Täydellinen romahdus. Pakkolepoa 2 viikkoa. Nyt huoli miten yritys pyörii ilman minua ja kuinka paljon se minulle maksaa. Miten jatkossa jaksan vastuun ja työtahdin. Miten tulemme pärjäämään. Luotto mennyt ihmisiin myös. Aivan loppu. Aina jaksan hymyillä ja olla iloinen. Läheiset ihmiset eivät olleet huomanneet pahaa oloani. Peitin sen hymyni alle.

  • 9.1

   sanoo

   Voi Jenni, toivon sinulle voimia jaksaa eteenpäin. Yksityisyrittäjälle (joka sinä varmaankin näytät olevan) varmasti potenssiin miljoona on sairastuminen, koska samalla tahtomattaan joutuu miettimään myös yrityksen tilannetta. Tein aiheesta myös youtube-videon Tädit tubettaa kanavalle, jos haluat katsoa, käy katsomassa. Toivon sinulle voimia jaksaa. <3

 8. 10

  Päivänsäde sanoo

  ”Sitä olotilaa ei vaan voi selittää”, tosi hyvin kirjoitettu, se on juuri näin. ”Se” tunne kalvaa, repii, raastaa, uuvuttaa, koettelee, turhauttaa, ahdistaa, raivostuttaa, lamaannuttaa, halvaannuttaa, väsyttää ja mitä vielä?

  Erittäin monet, jotka eivät tunne depressiota tai angstia, luulevat hyvin usein, että henkilö teeskentelee ja yrittää vain paeta tai olla laiska, se jos mikä ahdistaa vielä enempi.

  Jos olet masentunut, se on sellainen ”tauti”, joka ei välttämättä näy päälle päin, kuten esimerkiksi mustelma, poikkimennyt jalka, nenäverenvuoto, yskä tai jokin, jonka toinen henkilö tunnistaa ja näkee heti, siksi se on niin salakavala ja ikävä seuralainen. Apua on saatavilla ja sitä kannattaa ehdottomasti hakea, vaikka satojen kilometrien päästä.
  Aurinkoa päiviisi!
  Eräs ajatuksella kirjoituksesi lukenut : )

  • 10.1

   sanoo

   Nimenomaan juuri näin se tunnetila menee. Se pitää itse kokea, eikä sitä voi toiselle kertoa, että miltä musta tuntuu. Muistan joskus aikoinaan kun mies koitti repiä mut ulos tekemään asioita, jotka yleensä tuo mielihyvää, niin ei vaan pystynyt. Silloin kun tunnetila on päällä ei auringonlasku tunnu auringonlaskulta, eikä kukkaloistostakaan saa mitään irti. Sieltä alhaalta on vaan yritettävä nousta, mutta kukaan ei voi sua sieltä repiä. Niin se menee. Aurinkoa juuri sinunkin päivääsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *