Puita halaamassa

 Oletteko koskaan ajatelleet sitä, että hautausmaankin voi kokea energiaa tuovana paikkana? Hautausmailla usein on kaunista. Siellä on ihania hiekkateitä, joita varjostaa isot puut. Näin alkukeväästä ne on kauniita, kun lehdet puhkeavat kukkaan ja syksyllä ne on kauniita, kun ne usein loistavat kaikissa syksyn väreissä.

Kävimme työkaverini Tuulan kanssa yhtenä päivänä hautausmaalla ohimennessä kuvaamassa. Tätä kauneutta ei vaan voinut vastustaa.  Kyseessä oli Hietaniemen hautausmaa.

Puitakin voi halata. Siitäkin saa energiaa.  

On mukava kun on tuollainen työkaveri, joka on aina valmis ihan kaikkeen.
Tämä on ikään kuin Tuulan ja mun oma juttuni. 
Meillä on Tuulan kanssa myös sellainen kevään kävelykampanja, jossa 
koitamme yhdistää työmatkoihin hieman kävelyä. Tästä suuntasimme baanaa pitkin rautatientorille. 
Saimme kivasti vähän hyötyaskeleita.
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hautausmaat ovat hyviä puistoja, joissa on tilaa kävellä. Pienen lapsenkin kanssa niissä on mukava kävellä kun ei tarvitse juurikaan väistellä muita liikkujia tai olla itse muiden tiellä.

  • 1.1

   sanoo

   Hautausmaat on kauniita keväällä, syksyllä ja talvella. Kesälläkin, mutta erityisesti noina kolmena vuodenaikana.

 2. 3

  sanoo

  Hautausmaat ovat tosi kauniita. Ihailen niitä aina, kun liikun siellä. Puut antavat myös elinvoimaa. Asta-myrsky ja moni muu myrsky sen jälkeen vei melkein kaikki puut täältä. Postireissullakin aina pysähdyn ainoiden puiden viereen ja onneksi työhuoneesta näen meidän tontin ainoat puut, rantakoivut.
  Mukavaa kesäkuun jatkoa!

  • 3.1

   sanoo

   Puut ja pilvinen taivas sekä aurinko yhdistelmä on tosi magee. Mä rakastan luonnon katsomista.

  • 4.1

   sanoo

   Voi tsemppiä Katja. Mä olen ollut kanssa viime viikon ajan vähän matalalla fiiliksellä, joten puiden halaamisesta saa hyvät fibat.

 3. 7

  sanoo

  Minä pidän hautausmaista, koska niissä on historiaa. Suosikkini kotikaupungissa on sanakarihautausmaa, jossa on sotiemme sankarivainajien lisäksi myös kaupungissa 1800-luvulla vaikuttaneita porvareita ja myös kirkonmiehiä. Siellä on myös Vänrikki Ståhlin tarinoiden ukko Loden hauta. Minulla on myös kirja, jossa kerrotaan tuonne hautausmaalle haudatuista henkilöistä ja heidän perheistään ja suvustaan. Tosi hauska ja kiinnostava kirja.

 4. 8

  sanoo

  On kyllä nättejä kuvia! Huomasin talvella, että hautausmaillakin on ominaispiirteensä riippuen siitä missä päin Suomea ne sijaitsevat. Etelä-Pohjanmaalla vanhat hautakivet ovat hyvinkin suureellisia (kaikkihan siellä on isompaa kuin naapurilla ;)).

 5. 10

  sanoo

  Hautausmaalla tulee sieluun rauha… Onko se sitä merkillistä elämän taikaa ja kuoleman mystisyyden raouttumista. Hietsun hautausmaa on upea paikka ja siellä on rakkaat. <3

 6. 11

  sanoo

  Pakko myös kommentoida – minä olen aina viihtynyt hautausmaalla – hassulta kuulostaa, mutta juurikin tuon takia mitä kuvailit. Huono olen haudoila käymään – koen vahvasti, että rakkaat ovat muualla, mutta hautausmaan rauha ja luonto on jotenkin niin omansa.

 7. 13

  sanoo

  Mä myös rakastan kävelyä hautausmailla, Malmin taitaa olla suosikkini. Joskus ihmiset ihmettelee mut so what? ;D
  ~ MeikkiBeibi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *