Raakasuklaa worshopissa

Lauantaina osallistuin GreenStreetin järjestämään raakasuklaa workshopiin. Olen pitkään halunnut kokeilla raakasuklaan tekemistä, mutta en ole vaan saanut otettua itseäni niskasta kiinni, jotta olisin kokeillut sitä. Mielestäni oli kiva tapa päästä kosketuksiin raakasuklaan tekemisen kanssa juuri tällaisessa workshopissa. Seuraavaksi on harkinnassa myös raakakakku workshop.

Raakasuklaa workshopissa oli mukana myös Get, fit, stay healthyn Aino. Ainohan on tehnyt näitä jo vähän enemmän. Seuraan tiiviisti Ainon tekemisiä tällä saralla. Syy miksi itseäni kiinnostaa nämä on se, että keliaakikkona sitten ainakin tietää, että mitä suklaat sisältävät ja ne ovat taatusti gluteenittomia.

Miksi sitten halusin osallistua workshopiin oli se, että halusin kuulla, kun joku kertoo, että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata tehdä. Näin vältytään erehdyksen ja yrityksen kautta kokeilemiset.

Workshop järjestettiin Helsingissä Kalevankadulla.

Raakasuklaan saloihin meidät johdatti Heidi, joka on hurahtanut näihin juttuihin jo pari vuotta sitten.

Raakasuklaan tekeminen oli yllättävän nopeaa ja saimme mukavan
infopläjäyksen samalla myös suklaan historiasta.
Alla vaihekuvia suklaan tekemisestä. 

Nyt uskoisin itse osaavani kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin ja tiedän, että kuinka tärkeää on maistella ”suklaamassaa” ennen muottiin laittamista. Näin varmistellaan se, että maku olisi mahdollisimman hyvä valmiina. 
Tehtiin parityöskentelynä suklaata Ainon kanssa ja meidän suklaa oli niin hyvää
että yhtään palaa ei jäänyt. 
 
Näillä aineilla sitä suklaata syntyy. 
Nyt on sitten rohkeutta jatkaa itsekseen tästä eteenpäin.
Jos aihe kiinnostaa, niin suosittelen workshopiin osallistumista, sillä tavalla saa tietoa käytetyistä aineista ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Seuraavaksi sitten raakakakku-workshopiin – ehdottomasti. 
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kuulostaa varsin herkulliselta 😀 Tämä suuri suklaan ystävä voisi pitää silmät ja korvat auki jos sattuisi tällainen workshop tulemaan vastaan :3

  • 1.1

   sanoo

   Suosittelen. Nämä suklaat on sellaisia, että tietää, että mistä ne on valmistettu ja makeuttajana toimii luonnonmakeuttajat eli me käytimme nyt hunajaa.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Mielenkiintoista, tämä taitaa liittyä osana tuohon sun hurahtamaan superfood juttuun? Lillan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *