Rakkauden tekoja ilman sanoja

Tiedättekö, että rakkauteen ei tarvita aina sanoja, ne voivat olla myös tekoja. Rakkautta pitää osata lukea toisesta ihmisestä, vaikka hän ei joka päivä hokisi rakastavansa sinua. Olen joskus kertonut, että arjen rakkautta voi olla hyvinkin pieniä tekoja. Tekoja sen toisen lähimmäisen puolesta.

Miehelläni on hyvin erilaiset työvuorot kuin itselläni ja siksi hän on usein viikonloppuisin töissä. Arkikin on välistä kiireistä ja välillä nähdään vain ohimennen. Eilen (lauantaina) heräsin aamulla kun hän lähti töihin klo 6.30. Hän toi minulle pienen lahjapussin, vaikka minulla ei ole mitään päiviä. Tällainen koru paljastui pussista, oli ostanut sen minulle viikko sitten.

koru-2-1

Joskus olen saanut kesken päivän mansikoita töihin. Pieniä arjen asioita. En tarvitse enempää, teot riittävät puhumaan puolestaan.Itsekin välistä yllätän mieheni milloin jollain hyvällä leivonnaisella tai joskus kutsun hänet leffaan kanssani yllättäen. Arkisia asioita, mutta niistä pitää osata aistia se toisesta välittäminen.

Eilen mieheni töistä päästyä meidän piti lähteä kauppaan, hän sanoi, että käydään ensiksi yhdessä paikassa. En kysellyt enempää, vaan avoimin mieli lähdin mukaan. Mihin hän vei minut? Hän vei minut katsomaan syksyn väriloistoa Metsälään. Hän tietää, että rakastan luontoa, luonnon kuvaamista ja aistin voimakkaasti nämä pienet kauniit asiat. Halusi ilahduttaa minua tällä väriloistolla.

metsa%cc%88la%cc%88-1-2

metsa%cc%88la%cc%88-1-3

 

metsa%cc%88la%cc%88-1-6

metsa%cc%88la%cc%88-1-7

metsa%cc%88la%cc%88-1-4

Pieniä asioita, mutta tärkeitä asioita arjessa.

Sanat ovat tärkeitä, mutta teot puhuvat puolestaan. Muistakaa aina jollain tavalla näyttää sille kumppanillenne, että olette toisillenne tärkeitä. Tieto on tärkeää toiselle ihmiselle, se miten sen kerrot on oma asiasi, kunhan puolisosi vain ymmärtää sanomasi.

Kohtele kumppaniasi hyvin ja näytä, että hän on sinulle tärkeä. Näin voitte saavuttaa yhdessä sen pitkän onnellisen elämän Onnellisuus on kuitenkin se tavoiteltavin asia elämässä. Ilman sanoja tai tekoja, voi olla, että yhteinen matkanne jossain vaiheessa katkeaa.

Välitä siis läheisestäsi ja näytä se hänelle.

Maiju

 

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Eipä tuohon oikein mitään lisättävää ole. Kyllä arjen pienet eleet tavalla tai toisella ovat sitä rakkautta ja välittämistä, joka kantaa elämässä. On ihanaa huomata että tuo poikaystävä on rakas myös ärsyttävine tapoineen, rakas kun hän on ihan erimieltä kanssani ja minähän olen kuitenkin oikeassa ja silloinkin kun hän on jättänyt minun takkinihihan eteisen vaatekaapin oven väliin 😀 😀 😀
  Minusta on paljon tärkeämpää osoittaa teoillaan rakkauttaan kuin sanomalla” rakastan sinua”, vaikka sekin on hyvä välillä sanoa ja hivelee korvia se kuulla.

  • 2.1

   sanoo

   Taidettiinkin viimeksi puhua myös tästäkin aiheesta kanssasi. Pieniä arjen asioita, mutta silti isoja asioita.

 2. 3

  sanoo

  Olen joskus kirjoittanut aiheesta itsekin. Rakkaus on päivittäisiä pieniä tekoja. Meillä mm. mennään aina ovelle saattamaan ja vastaan kun toinen lähtee tai tulee. Pieni ele, mutta suuri merkitys.

  • 3.1

   sanoo

   Nyt kun sanoit tuon, niin taidankin muistaa sun postauksesi. Pieniä asioita, mutta kuitenkin niin isoja asioita.

 3. 4

  sanoo

  Huomionosoitusten ei tosiaankaan tarvitse olla suurieleisiä, vaan pienet, kivat jutut arjen keskellä voivat valaista päivän ja tehdä hyvän mielen pitkäksikin aikaa.

 4. 5

  Koti meidän / tuikku sanoo

  💕 Arjen ilot ja huomaavaisuus! 🍀 Syyseloa! Meillä kohta romantiikkainen veneen jokavuotinen pakkassuojaus. Minä keikun tikkailla ja pitelen letkua kipparin käyttäessä paattia. Yhteistyöllä se sujuu! Yhdessä tekeminen on meille tärkeää. Aurinkoterveisin Tuija

 5. 6

  sanoo

  Juuri noin. Ihania asioita. Mun uuden parisuhteeni ihana mies on hakenut mut töistä joka päivä. Ollut töissä tai pyörinyt kaupungilla kunnes olen päässyt <3

  • 6.1

   sanoo

   Olenkin vähän katsellut, että sulle on tainnut tulla rakkaus kuvioihin. Näytätte niin onnellisilta, toivon Heli, että olet onnesi löytänyt. Tuo kuulostaa kyllä niin lupaavalta. Rakkautta ja onnea elämäänne.

 6. 7

  sanoo

  Ootte te niin ihana pari, ai että tykkään teistä. <3 Sitä paitsi Maiju oot niin super, että ansaitsen sen kuun taivaalta. <3

 7. 8

  sanoo

  Juurikin arjen pienet teot ovat niitä tärkeitä. Meillä pyritään tekemään yhdessä asioita ja niiden ei tosiaankaan tarvitse olla mitään tajunnan järisyttäviä. Sellaisia, joista molemmat tykätään, mutta välillä myös asioita, joista vain toinen pitää. Mister Big lähtee kanssani tallille ja minä vastaavasti hänen kanssaan venenäyttelyyn : )

  • 8.1

   sanoo

   Ei tarvitse mitään isoja juttuja. Pienet riittävät todella hyvin. Juuri noin, että tasapuolisesti yritetään lähteä toisen juttuihin mukaan.

 8. 10

  sanoo

  Ihana kirjoitus! Ja sekin on tärkeää, että sitä parisuhdeonnea tavoitellaan yhdessä. Tai siis, että nähdään se parisuhde nimenomaan yhteisenä asiana. En ole ikinä ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka puhuvat kumppanistaan esim. kylässä tai muualla ”alentavaan” sävyyn. Olen nimittäin törmännyt tällaisiinkin ihmisiin ja silloin kyllä pistää mietityttämään, että miksi sitten on ylipäänsä parisuhteessa, jos toista pitää ”dissata” 😛

  • 10.1

   sanoo

   Minäkään en ymmärrä, että toisesta puhutaan rumasti. Se osoittaa vaan sitä, että ei arvosta toista ihmistä. Miksi siis olla yhdessä, jos arvostus puuttuu. Dissaus on joka suhteessa todella ikävä piirre.

 9. 11

  sanoo

  Juuri niin. Pienet teot merkitsevät paljon. Olen itse esim. vuosien ajan saanut viikonloppuisin aamukahvin sänkyyni. Se tuntuu tosi kivalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *