Saako aikuinen nainen käyttää värejä?

Joskus olen joutunut arvostelu kohteeksi sen takia, että pukeudun värikkäästi. Värit kuulemma kuuluvat nuoremmille ihmisille ja viimeistään siinä vaiheessa, kun nainen täyttää 50 vuotta pitäisi kuulemma alkaa vähän hillitsemään. Olen joskus aikaisemminkin sanonut, että höpsistä sentään.

Missään värikartassa ei lue, että sopii vain alle 50 vuotiaille. Minut on upotettu joskus värikattilaan ja siitä tämä rakkaus väreihin on sitten lähtenyt. Minulle sopii kirkkaat ja voimakkaat värit ja siksi niitä käytänkin.

Löysin taas upean mustan tunikan, jossa oli kivat kirkkaat kukat ja siitä se ajatus taas tähänkin asuun lähti.

maiju-1-5

maiju-1-6 maiju-1-8

Silmämeikissäni käytän arkisin aika paljon smokey eye -sävyjä.  Kuitenkaan en vieroksu joskus myös rohkeiden värien käyttöä. Saatan välistä mustan kanssa yhdistää rohkeitakin värejä myös meikkiini. Hyviä sävyjä löytyy muun muassa Nyxin meikeistä. Niitä olen haalinut itselleni jo jonkinlaisen erän.

nyx-kosmetiikka-1-1

Sanon ikäisilleni naisille, että olkaa rohkeasti sitä mitä olette. Älkää antako kenenkään vaikuttaa siihen, että miten pukeudutte, miten meikkaatte. Tuokaa rohkeasti oma persoonanne esiiin tyylissänne. Niin teen minäkin. Kenenkään mielipide ei saa minut tekemään itseni kanssa toisin. Minä olen minä ja käytän värejä ihan niin paljon kun mua huvittaa.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Todellakin saa! Olin ihan järkyttynyt, kun luin yhdestä kommenttilaatikossa joku lukija neuvoi, että vanhempi nainen ei saisi käyttää värikästä huulipunaa, ainoastaan nudeja. Itse näytän ihan kuolleelta, jos en käytä värikkäitä. Joten kyllä se sama vaatteisiinkin pätee. 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Punaista huuliin vaan ja menoksi. Sulle sopii kyllä se oranssinpunainen hyvin. Näillä mennään ja hymyä huuleen.

 2. 2

  sanoo

  Höpsistä sanon minäkin…jokainen tyylillään ja tavallaan…on se sitten värikästä tai mustavalkoista jne.

 3. 3

  sanoo

  Maiju, vaikka vannonkin mustan nimeen ja sopii se sinullekin, etenkin se yksi kotelomekko, niin värit rulettavat! Ongelma on siinä, että Suomessa myytävät vaatteet ovat tavallisesti niin värittömiä. Ei ainakaan Jyväskylän seudulta löydy kuin ’turvallisia’ ruskeita, mustia, harmaita tai muuten tummia jakkuja, takkeja, neuleita etc. Helsingissä voi olla eri tilanne. Värikkäitä vaatteita meille ilmaantuu yleensä Keski-Euroopan reissujen jälkeen. Hmmm…tosin oma sieltä viimeksi ostamani neule oli vaalean ruskea, mutta kun se oli muuten vähän erilainen. Olen löytänyt jopa korallinpunaisen värin kiitos Salzburgin! Korallinpunainen on yhtä paljon blondin väri kuin vaikka musta.

  En näe iällä tähän asiaan mitään yhteyttä, paitsi ehkä sen, että iän myötä värien jano kasvaa.

  Aikuisen silmämeikki saakin jo olla aika näyttävä. Taisin muuten lukea sen jostain itsensä Raili Hulkkosen sanomana…

  • 3.1

   sanoo

   Musta on myös mun värini. Käytänkin sitä usein pohjalla. Väreillä sitten tuodaan asusteissa asennetta asuihin. Minäkin janoan värejä iästä riippumatta <3

 4. 4

  sanoo

  Ehdottomasti värejä peliin, jos ne vaan sopivat itselle. Ei tosiaankaan lue vaatteissa ikärajoja.
  Ihanaa viikkoa Maiju!

 5. 5

  sanoo

  Kyl joku ikäraja tarttis olla…vitsi vitsi 😀 Jokainen tavallaan ja tyylillään ja mieltymyksellään. Itse olen turhan halju, liian usein farkkua,vaaleanharmaata, vaaleeta pinkkiä ja mustaa. Mutta viihdyn niissä ja se on silloin tietenkin ok. Tukan värin vaihtuminen blondiksi on asettanyt vähän uusia haasteita väreihin. Ehkä pikkuhiljaa tulee värikkäämpääkin mukaan. Ikänsä brunette/punapää ja nyt sitten lopullisesti blondi asettaa uusia haasteita 🙂
  Värikästä viikkoa Maiju 🙂

 6. 7

  sanoo

  Sinä ihana piristävä väripilkku ♥ Näytät hyvää mallia meille muille pukeutumalla rohkeasti voimakkaisiin väreihin, turhaan niitä arastellaan. Nyxin meikit on niin herkkuja !

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos Maiccu. Yritän olla rohkaiseva esimerkki ja antaa naisille uskoa siihen, että voi ja täytyykin pukeutua siihen mihin itse haluaa.

 7. 9

  Ansku sanoo

  Niiiin samaa mieltä👍me aikuiset naiset nimenomaan kaipaamme värejä. Käytän itse meikeissäni värejä laidasta laitaan, tosin työni rajoittaa hieman eli työpäivinä hillitymmin mutta vapailla ja lomalla ..aah..Kynsissä on oltava aina lakkaa ja huulipunissakin löytyy. Me emme tarvitse muilta lupaa siihen mistä pidämme ja mitä haluamme. Ei muuta kuin nautitaan elämästä, ja naisellisista ihanuuksista täysillä😗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *