Saiskos olla marjoja?

Kauppojen ja torien myyntipöydät notkuvat tällä hetkellä kotimaisia marjoja. Ahkerimmat poimivat marjansa itse ja kiireisimmät noutavat ne kaupoista tai toreilta. Olin itsekin aikoinaan todella kova marjastamaan. Mökilläkin heräsin usein kuuden aikaan aamulla, kun muut vielä nukkuivat ja lähdin poimimaan vadelmia ja mustikoita. Kun muut heräsivät olin ehtinyt jo poimia ämpärillisen marjoja. Nykyään selkäni ei kestä enää kyykkimistä eikä huonoja asentoja, joten olen suosiolla jättänyt marjastamisen muille. Ostan marjat siis valmiina, ostan niitä todella paljon. Jostain syystä en ole niinkään pakastemarjojen ystävä, mutta tuoreina niitä tykkään käyttää. Ostan  tuoreita marjoja läpi vuoden, vaikka talvisin joutuukin turvautumaan ulkomaalaisiin marjoihin.

Tällaisen satsin hankin marjoja torilta. Kyllä nyt taas kelpaa herkutella.

superfoodit - 1

Yksi tapani käyttää marjoja on luonnonjogurtin kanssa. Laitan jogurtin päälle hieman juoksevaa hunajaa, marjoja ja kaurahiutaleita. Tästä syntyy myös hyvä tuorepuurokin. Silloin kaikki ainekset sotketaan keskenään ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Herkkua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mieskin saattaa löytää aamuisin tai töistä tullessaan jääkaapista tällaisen välipalan. Itse en syö enää kuin hätätilanteissa valmiiksi maustettuja jogurtteja. Minun jogurttini on tällaisia itse tehtyjä sekoituksia. Näin tiedän, että mitä välipalani sisältää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puuroannokseni ei olisi mitään ilman marjoja. Välistä on kiva leikitellä marjojen kanssa. Mikäs sen parempaa kuin nauttia sydämellistä puuroa. Tulee heti ihan sydämellinen olo itsellekin.

puuro - 1

Marjoista saa tehtyä herkullisia smoothien.. Tällä kertaa tein smoothien punaisista viinimarjoista (2 dl), banaanista (1 kpl), mantelimaidosta (2 dl) ja ripauksesta hunajaa. Tehosekoittimella kaikki aineet sekaisin ja sitten vaan nauttimaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marjastamaan (siis torille) lähdin näin pirtsakassa asussa.

torilla - 1

Torilta tarttui matkaan myös ihana kukkakimppu. Mielenipiristykseksi, niin kuin sanoin kavereille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näillä eväillä ja kukkakimpulla varmasti piristyy mieli, joka on ollut vähän matalapaineinen viimeisinä päivinä. Ehkä tästä vielä piristyn.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Herkullisia kuvia 🙂
  Meillä myös käytetään kaikkia marjoja kaikissa mahdollisissa olomuodoissa, mutta vaan ja ainoastaan kotimaisia. Osan poimin lähimetsästä ja puutarhasta ja osan ostan torilta ja lähiruokarenkaasta. Alkaa olla pakastimessa jo runsaasti vitamiineja pimeiden talvipäivien varalle 🙂

 2. 2

  sanoo

  Meitä ihan selkeästi yhdistää tämä ruokavalio. Jokohan tänä kesänä pääsisin sua moikkaamaan.

 3. 3

  sanoo

  Olen jo pakastanut parikymmentä vadelma-annosta talveksi kaiken suoraan puskista syödyn ja aamiaisiin päätyneen lisäksi. Huomenna veljen mökin mailta täytyy aamulla poimia jättivattuja ennen kotiin lähtöä. Ihanaa, maukasta superfoodia tuorepuuroihin ja smoothieen. Kesäruokaa parhaimmillaan

 4. 4

  sanoo

  Kiva satsi marjoja. Kyl mä marjoja syön, mutta olen niin laiska poimimaan (eikä munkaan selkäni varmaan kestäisi sitä hommaa). Täytyy käydä äiskän pakastimella =).

  • 4.1

   sanoo

   Rakastan marjoja niin paljon, että ne vaan kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Tekevät myös hyvää iholle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *