Sano Fazer kun haluat hyvää

Fazer Experience, Fazerin vierailukeskus on rakennettu Fazerilan ytimeen Vantaalle. Vierailukeskus aukeaa 1.10.2016 yleisölle, se on avoinna ryhmien lisäksi myös yksittäisille kävijöille. Rakennuksessa on näyttelyalue, Fazer Café ja myymälä.

Fazer Experiencessa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia. Paikka tarjoaa mahdollisuuden järjestää paikassa kokouksia, erilaisia kokki- ja leivontakouluja sekä vaikka synttärikutsuja.

Vierailukeskus avataan Fazerin 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Pääsimme tutustumaan bloggaajajoukolla Fazerin vierailukeskukseen ja täytyy sanoa, että olihan se ihan mahtava kokemus. Monet muistelivat, että olivat joskus koulun kanssa käyneet Fazerilassa vierailulla. Itsekin muistelin, että olin käynyt joskus 70-luvun alkupuolella alakoulaisena kyseisessä paikassa. Nauroimme, että silloin pääsi tehtaalle saakka, mutta tänä päivänä se ei ole enää mahdollista. Onneksi virtuaalinen nykytekniikka antaa mahdollisuuden virtuaalivierailuun tehtaassa. Pääsimme tutustumaan tehdastyöskentelyyn erilaisin teknisin apuvälinein.

Taustalla olevaan satakiloiseen pupuun on käytetty 9.330 tyhjennettyä kananmunaa. Pupu on vierailukeskuksen katseenvangitsija ja sitä ei voi olla huomaamatta.

fazer-vierailukeskus-1-3

Alkuun pääsimme kilistelemään vierailukeskuksen kunniaksi lehtikuohun avulla.

fazer-vierailukeskus-1

Tämän jälkeen pääsimme nauttimaan salaattipöydän antimista.

fazer-vierailukeskus-1-1

fazer-vierailukeskus-1-2

Nelkyplussan yhteisön naiset Minäkö keski-ikäinen blogin Tiia ja Beach House Kitchen blogin Heli olivat samassa ryhmässä kanssani.

fazer-vierailukeskus-1-5

fazer-vierailukeskus-1-6

Vierailukeskuksessa oli ihania yksityiskohtia. Tässä visuaalisesti kauniissa taideteoksessa oli Fazerin historiaan kuuluvien henkilöiden kuvia. Mielestäni taideteos oli upeasti toteutettu.

fazer-vierailukeskus-1-7

Kierroksella pääsimme tutustumaan historiaan monessa muodossa. Seinillä oli tarinoita menneiltä ajoilta ja vitriineissä esillä entisajan makeispakkauksia. Mietin, että miksi nykyajan pakkaukset eivät enää voi olla näin upeita? Uskon, että varmasti suklaatakin ostettaisiin lahjaksi paljon suuremmassa määrin, jos ne olisi näin upeissa pakkauksissa. Usein se on vaan niin, että tuotteita ostetaan pakkausten takia, tai ainakin me naiset tehdään niin.

fazer-vierailukeskus-1-9

Näistä tuli myös muistoja mieleen. Sanoin, että muistan, että isäni söi 70-80-luvulla aina Pectus-pastilleja. Muistan myös että flunssaan käytettiin tuollaisissa pusseissa olleita Eucalyptus-pastilleja. Eucalyptus-pastillit liuotettiin kuumaan veteen ja juotiin. Näistä pakkauksista muistan monet niin selkeästi.

fazer-vierailukeskus-1-13

Vierailun odotetuin paikka monille oli tutustuminen karkkipuuhun. Karkkeja sai maistella suoraan kulhoista. Allergeenitiedot olisin toivonut esille, koska nykypäivänä on niin paljon allergioita ja ruokarajoitteita ja niiden esillä oleminen helpottaa rajoitteista kärsivien keskuudessa. Jotenkin vinkiksi Fazerille.

fazer-vierailukeskus-1-16

Naiset pääsivät iskemään kyntensä näihin patukoihin. Oli vähän kuin olisi päässyt karkkitaivaaseen.

fazer-vierailukeskus-1-17

Vierailun jälkeen kävimme tutustumassa vielä Fazerin myymälään. Oli ilo kuulla, että myymälään on vapaapääsy nykyään kaikilla. Sinne voi siis mennä ostoksille vapaasti.

fazer-vierailukeskus-1-19

Myymälässä oli myös gluteenittomia sämpylöitä, joita tarttui minun mukaani.

fazer-vierailukeskus-1-18

En ole täydellinen, mutta tosi hyvänmakuinen -pusseja tutkaili Tiia ja taisi jotain tarttua myös lapsille kotiin vietäväksi.

fazer-vierailukeskus-1-21

Vierailu oli todella mukava. Oli mahtava päästä tutustumaan monen vuosikymmenen jälkeen Fazerin toimintaan ja uuteen vierailukeskukseen.  Sinne siis kaikki vierailemaan. Lisätietoja Fazerin vierailukeskuksesta löytyy täältä.

Sanokaa Fazer kun haluatte hyvää. Tämä vanha mainos alkoi soimaan päässäni.

Maiju

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Ole hyvä vaan, korvamato jäi soimaan. Jotenkin se tulee vaan aina mieleen Fazzerista. Sekä toinen, että ”sinäkö se oot? Niin monen vuoden jälkeen muistatko mua?”.

  • 2.1

   sanoo

   Todellakin ja hyvin paljon kuvattu pupu. Kannattaa käydä. Kiva vierailukohde ja kiva kun nyt pääsee sinne kuka vaan.

 1. 3

  sanoo

  Unelmien juttu ja arvaa olenko jo ilosanomaa levittänyt jo ihan sanallisesti eteenpäin. Vihdoin tavis pääsee ostamaan Fazun ei täydellisiä, mutta hyvänmakuisia herkkuja, ihanaa. Oma suklaalakko loppui eilen, hihi. <3

 2. 5

  sanoo

  Ihana pupu ja noista vanhoista suklaarasioista voisi Fazer ottaa jälleen käyttöön joitakin. Olisivat aika vastustamattomia ihan vaan rasian vuoksi.
  Kun en mitään karkkeja tai suklaata (paitsi pala tummaa espresson kanssa) en ole vuosikausiin suuhuni laittanut niin karkkikuvatkin ällöttävät. Hyvin olen näköjään sisäistänyt valintani ja sillä polulla kuvittelisin pysyväni lopun ikääni.
  Mutta nuo vanhat rasiat, aaah <3

  • 5.1

   sanoo

   Juuri samaa ajattelin, että olisi varmaan aika ottaa uudestaan rasiat käyttöön. varmsti lähtisi myynti kasvuun pelkkien rasioiden avulla. Mun onneni on myös keliakia. Sillä Fazerin suklaat on suurin osa ”saattaa sisältää vehnää”, joten ei voi syödä kuin 1-2 palaa päivässä silloin tällöin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *