Sellainen tytär kuin on äiti

Aikoinaan meillä oli äitini kanssa vuosia sitten tapana käydä huvittamassa itseämme Stockkan hattuosastolla. Kokeilimme hauskoja hattuja ja nauroimme toisillemme. Taisin siitä kertoakin jo tuolla aiemmin. Siitä se ajatus sitten taas lähti. Äitini on ihana positiivisuuden perikuva, olen joskus siitäkin jo kertonut. Häneltä siis olen perinyt positiivisen luonteeni. Hän vieläkin heittäytyy mun juttuihin mukaan, kun ehdottelen jotain hassua. Kävin tiistaina hänen luonaan hoitelemassa vähän asioita ja samalla hassuttelimme. Kaivoimme esiin äidin kaikki olkihatut ja sitten kuvasimme sekä yhdessä, että erikseen hattuja. Sitten otimme yhteisselfien. Ihana äitini 86-vuotias.
Äitini kärsii välillä vähän muististaan, kuitenkin hän osaa myös nauraa tälle asialle. Se on ihana asia, että huumorintaju ei ole kadonnut, vaikka moni muu asia aina välistä sieltä muistista katoaakin. 

Äidiltä löytyy hattuja moneen lähtöön. Sellainen äiti, kuin on tytärkin. 
Löytyi mustaa nallimaista olkihattua.
Tässä hatussa on hauska tuo huivi. Siinä on ihania värejä.
Oma tiistaipäivän tyylini oli mustaa tehostettuna Minna Parikan puputossuilla.

Tuosta sitten jatkoin kaupunkiin tapaamaan ihanaista Minäkö keski-ikäinen blogin Tiiaa, mutta se on sitten taas eri juttu. Siitä kerron myöhemmin.

Mä olen lomalla tuskastunut kirjoittamaan blogipostauksia yhden sormen taktiikalla joko kännykällä tai iPadilla. Päätin nyt hankkia langattoman näppiksen, jolla on helpompi näpytellä postaukset. Toimii. Suosittelen, jos on samaa ongelmaa. 

Ihanaa viikonloppua kaikille. Päivän opetus on se, että muista säilyttää huumorintajusi. Tiedän sen auttavan äitiänikin, vaikka tiedän, että tämä asioiden muistamattomuus häntä välistä itseään huolettaakin. 
Maiju
Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Hauska yhteensattuma; minäkin kävin aikoinani äitini kanssa Stockan hattuosastolla sovittelemassa hattuja ihan sitä varten, että saatiin nauraa toisillemme! Se päättyi sitten siihen kun kerran nauroimme yhtä myssyä vedet silmissä ja siihen tuli nainen, joka tempaisi hatun päästäni ja sanoi, että "se on muuten minun hattuni!" Hän oli laskenut oman hattunsa siihen pöydälle sovittaakseen jotain muuta, ja siitä minä sen sitten otin luullen sitä hattuosaston hatuksi. Äidin kanssa poistuimme vähin äänin takavasemmalle. Oli hiukan nolo hetki. Sen jälkeen olen ollut melko varovainen hattuosastoilla 😉

  • 3.1

   sanoo

   Arvaa nauroinko ääneen tuota sun kokemusta. No nauroin. Tuntuisikohan se haettujen sovittaminen vielä yhtä hauskalta kuin ennen?

 2. 5

  sanoo

  Ihania hatturouvia – ja hattuja;)
  Aikoinaan nuorena kun Lahdesta kävimme Helsingissä kaverini kanssa, kävimme myös aina hulluttelemassa Stockan hattuosastolla – muutaman kerran vuodessa tämä visiitti tehtiin ja hauskaa oli;)
  Rentoa viikonloppua, Maiju!

 3. 11

  sanoo

  Olet kyllä äitisi näköinen.
  Arvaapa kuka julistautuu samanlaiseksi hatuilla hassuttelijaksi. Kerran höpöttelimme ystäväni kanssa kaiken maailman hatuilla ja pääpannoilla keskustan vaatekaupassa, kummityttöäni hävetti niin että hän leikki ettei tunne äitiään ja kummitätiään. Voi vitsi miten noi on hauskoja muistoja.

 4. 12

  sanoo

  Hattuhulluttelu on klassikkohuvittelua!

  Surface-tabletissani on kätevä magneetilla kiinnittyvä näppis, avaankin kotona läppäriä enää harvakseltaan kirjoittelua varten.

  • 12.1

   sanoo

   Se on niin sitä, kaikki varmaan hassuttelee tai on hassutellut.
   Mun seuraava tabletti on tuollainen, missä on tuo magneettikiinnitteinen näppis 😉

 5. 13

  sanoo

  Ihania muistoja ja nykypäivän hetkiä. Ihana äiti ja ihana tytär. Tästä tekstistä välittyy lämpö ja rakkaus! <3

  • 13.1

   sanoo

   Mä olen aina ollut sellainen äidin tyttö ja ajatellut äitiä aina, niin kuin hänkin varmsasti myös minua 😉

 6. 14

  sanoo

  Niin ihanat te, niin äiti kuin tytär. Hahaa arvaa vaan kuka on rampannut aikoinaan myös Stockkan hattuosastolla, tosin kamujen kanssa. 😉

  • 14.1

   sanoo

   No ollaanhan me aika ihania 😉 Me voitais joskus menä sun kanssa sinne… kun mun äiti ei enää kykene 😉

 7. 15

  sanoo

  Ihanat äiti ja tytär!

  Olen työssäni huomannut sen, että vaikka muisti pettää, niin huumorintaju ei katoa. Monesti on asukas saanut hymyn miun huulille ja huonon päivän kääntymään hyväksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *