Suloinen myrkynkeittäjä myrkyttää ympäristöä

Joskus ympäristöömme tulee suloinen myrkykeittäjä, joka haluaa hämmentää soppaansa suuntaan jos toiseen. Hän ei välttämättä huomaa itse, kuinka myrkyttää ilmapiiriä. Hän on sinulle edessäpäin mitä suloisin ja ihanin. Kun käännät hänelle selkäsi hän iskee myrkkykeitoksensa sinuun. Hän tekee sen mahdollisesti ystävän kautta. Hän heittelee myrkkysoppaa joka suuntaan. Haluaa sekoittaa pakkaa oikein runsaalla kädellä. Hän suututtaa ihmiset ympärillään ja sekoittaa mahdollisimman monta ihmistä omiin keitoksiinsa.

Suloinen myrkynkeittäjä ei välttämättä tajua, että lähiympäristöstä kaikkoaa ihmiset? Miksi ihmiset kaikkoavat ympäriltä? Siksi, koska he tajuavat, että myrkynkeittäjä myrkyttää ympäristöä ja haluaa sekoittaa mahdollisimman monta ihmistä keitokseensa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on aina neuvo lähipiirilleni, että ei kannata suostua tällaisen ihmisen saaliiksi. Itse yritän aina antaa toisenkin mahdollisuuden, voin antaa vielä toisenkin, mutta kolmatta en hevillä anna.

Haluan aina uskoa ihmisistä hyvää, mutta jossain vaiheessa luovutan ja päästän irti. Olen sanonut, että jos joku tai jotkut ihmiset tuottavat sinulle huonoa energiaa ja myrkyttävät lähiympäristöäsi on vaan lopulta päästettävä irti. Ei saa suostua myrkynkeittäjän uhriksi. Eräs myrkynkeittäjä sai taannoin jäädä elämästäni pois. Olisin halunnut sanoa hänelle, että tiedän, mitä huttua hän keittää, mutta ystävän takia jätin sanomatta.  Sanon aina, että arvostan enemmän ihmisiä, jotka sanovat suoraan, kuin käyttävät välikäsinä muita ihmisiä ja puhuvat toisten kautta minun asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos ihmiset kaikkoavat kerta toisena jälkeen ympäriltä, niin silloin kannattaa miettiä, että miksi ihmiset niin tekevät. Miettiä, että onko soppa, jota keittää mahdollisesti myrkyllistä ympäristölle.

Minä keitän mielummin sellaista soppaa, jota olen valmis tarjoamaan ystävilleni.

Mieti, että voisiko myrkyllisen sopan sijasta tarjota ystävyyden ja ystävällisyyden soppaa.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Myrkynkeittäjien kanssa kestää kyllä aika tovi tajuta, mistä on kyse, kun ovat niin hyviä keittämään. Mutta näitä nyt on ollut, niin aika nopeaan nykyään osaa jo ottaa etäisyyttä. Etenkin sellainen pahan puhuminen, että vaikka minut yritetään saada puhumaan pahaa omista hyvistä ystävistä, eli kehitetään sellaista eripuraa. Sitten seuraavaksi toiselle kamulle heittää minusta lokaa. En tiedä, myrkynkeittäjät ovat kai niin omahyväisiä, etteivät ymmärrä, että ihmiset vainuaa ja ihmiset myöskin keskustelevat näistä asioista keskenään ja moni pala alkaa loksahtamaan paikoilleen.

  Oli hyvä postaus. <3

  • 1.1

   sanoo

   Jotkut saattavat lähteä mukaan keittämään keitosta, mutta viisaimmat alkavat pikkuhiljaa tajuaamaan sopan laadun. Itse kun aina yritän kaikkia auttaa ja neuvoa, niin en siitä syystä hyväksy ihan kaikkea mikä ei pidä paikkaansa. Onneksi olen oppinut käsittelemään nämä asiat itselleni edullisimmalla tavalla.

 2. 3

  sanoo

  Hyvä kirjoitus, Maiju 🙂
  Valitettavasti noita myrkynkeittäjiä on elämän varrelle mahtunut muutama. Jokainen on saanut uuden tilaisuuden näyttää että osaa keitellä muutakin kuin myrkkysoppaa. Parin kolmen kanssa on päästy yhteisymmärrykseen ja yhteydenpidot jatkuvat ihan hyvissä merkeissä.
  Kahdelle olen ilmoittanut kylmän rauhallisesti etten halua olla missään tekemisissä, koska en kestä sellaista, että yhtenä päivänä nuollaan vaikka takapuoli ja toisena päivänä toivotellaan hyvää loppuelämää kun ensin on myrkkysopat keitetty ja tarjoiltu kaikilla mahdollisilla kitkerillä mausteilla. Kun tarpeeksi monta kertaa näin tapahtuu niin en oikein näe muutakaan vaihtoehtoa. Olen mielestäni suht sopuisa ja haluan säästää itseäni jatkuvalta mielipahalta.
  Hyvää viikonloppua 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Sinä olet kyllä niin sopuisia ja ihana ihminen, että ymmärrän sinua täysin. Sama pätee mullakin. Itseäni säästääkseen sitä tekee tällaisia ratkaisuja.

 3. 4

  sanoo

  Tämä on niin todellista! Samaa mieltä kuin Tiia, että keitoksia niin moneen lähtöön ja makuun, että heti eivät silmä ja mieli tajua, mistä on kyse. Nämä edessä makeilevat, takana pirut, eivät aina jää yksin, sillä monet heistä ovat äärettömän taitavia verkostoitujia ja heille riittää aina pinnallista seuraa moneen lähtöön. Tällaiseen herää usein vasta oikeasti aikuisena eli 40+ tein suursiivouksen, jota jatkoin vielä ihan likipiirissä 50+, mutta kyllä tuli siistiä ja mikä rauha! Entistä menoa ei ole ikävä ja nyt lähelleni ei pääse ihan niin helposti kuin aikaisemmin.Perhe on parasta ja pari tosiystävää, joiden kanssa on pidetty yhtä jo kymmeniä vuosia.

  Hyvä kolmumni ja aihe<3

  • 4.1

   sanoo

   Minusta on niin ikävää, että kun edessä päin ollaan mielin kielin ja kun selkä kääntyy, niin sitten alkaa sopan keittäminen. Onneksi sitä on vanhemmiten oppinut avaamaan silmänsä ja näyttämään, että ei sielä kaikenlaista.

 4. 5

  Belladonna sanoo

  Hieno kirjoitus Maiju! Noita myrkynkeittäjiä on minunkin eläämäni mahtunut ja onnekseni olen päässyt irtautumaan lähes jokaisesta. Mutkikkaaksi tilanteen tekee se, jos ja kun myrkynkeittäjä on sukulainen. Poistaminen on tuolloin mahdotonta, onneksi voi edes vähentää tapaamiset minimiin. Mutta kun on oppinut tuntemaan henkilön ja hänen tapansa, olen aika hyvin onnistunut luovimaan hänen kanssaan. Esim. mitään läheisiä tai henkilökohtaisia asioita itsestäni saatika muista en kerro, ne kuitenkin viedään eteenpäin suurennellen ja vääristellen.

  • 5.1

   sanoo

   Ikävää on todellakin se, että jos se ihminen on sukulainen. Itse olen sellaisten kanssa mahdollisimman vähän tekemisissä ja koitan hoitaa kaiken asiallisesti, mutta ota enää syvempää kontaktia. Välillä pitää kirjoittaa tällaisistakin asioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *