Suomen kovaäänisin keliaakikko?

Välistä tuntuu, että olen Suomen kovaäänisin keliaakikko. Puhun usein suureen ääneen gluteenittomasta ruokavaliosta ja pyydän usein kiinnittämään huomiota gluteenittomaan tarjontaan eri tilanteissa. Olen myös aktiivinen ruokaketjuihin päin ja yritän ”syöttää” ketjuille hyviä tuotevinkkejä ja olen onnistunutkin saamaan jotain hyviä tuotteita ketjuvalikoimiin.

Käyn hyvin paljon erilaisissa tilaisuuksissa ja usempaan kertaan mulle on sanottu, että ”katsoin ilmoittautumislistaa ja huomasin, että olet tulossa ja siitä syystä, tarkistin vielä, että gluteenittomat tarjoilut on kunnossa”.  Nauran yleensä tälle asialle, mutta silti välistä mietin, että olenko ollut liikaa äänessä tämän asian suhteen? Olen varmaan kovaäänisyydelläni pelotellut ihmiset miettimään ruokatarjontaansa. Hyvä niin, koska jossain vaiheessa tarjota monissa tilaisuuksissa oli hyvinkin gluteenipitoista. Parissa vuodessa on tapahtunut paljon kehitystä.

pinkit-korkokengat-maiju-1

Kuitenkin mulle aina vakuutellaan, että on hyvä, että joku jaksaa tuosta aiheesta puhua ja jaksaa toitottaa samoja asioita. Minua on kyllä kiitelty myös siitäkin, että olen opettanut ihmisille hyvin paljon tarkkuudesta, että millä tarkkuudella ruokia pitää valmistaa.

Olen joutunut aiheen vuoksi myös vauvapalstalle, koska kuulemma puhunut jonkun mielestä liikaa aiheesta. Omasta mielestäni puhu siitä sopivasti, koska aihe on sellainen, että kun siitä puhuu, sitä paremmin alkaa hommat toimimaan. Jonain päivänä varmasti tätäkään ei enää pidetä epänormaalina asiana. Tällä hetkellä asiaa joutuu vielä vähän pitämään esillä. Annan mielelläni kasvot keliakialle. 

pinkit-korkokengat-maiju-1-1

Gluteeniton elämä messut Tampereella

Marraskuussa 25.-26.11.2016 vietetään Tamperetalolla Gluteeniton elämä -messuja. Olen paikan päällä molempina päivinä. Lauantaina 26.11.2016 osallistun keskustelijana klo 13.30-14.15 Minun gluteeniton elämäni -paneeliin. Joten taas pääsee tämä nainen ääneen.

gluteeniton-elama-messut-1-1

Jos gluteeniton elämä kiinnostaa, niin kannattaa suunnata kulkunsa tuona viikonloppuna Tampereelle. Kaikki messuilla olevat tuotteet ovat gluteenittomia. Lisäksi messuilla on paljon luentoja, joten on hyvä tilaisuus päivittää gluteenitonta tietouttaan messuilla.

Varmasti monille ruokien parissa työskentelevillekin messut olisivat paikallaan. Oiva mahdollisuus tutustua gluteenittomaan tarjontaan ja löytää hyviä uusia tuotteita valikoimiinsa. 

Messuilla nähdään.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olet kuin uudisraivaaja joka on raivannut tietä omalla esimerkillään muille. Minäkin uskalsin suoraan kirjoittaa että mitä mieltä OIKEASTI olin (tänään blogissa) tuotteista … olen oikeasti vältellyt ettei tarvitsisi kirjoittaa mitään, missä on jotain negav´tiivista. Sitten sinä tupsahdit mieleeni ja mieleeni vain tuli ”vähät mitä muut ajattelevat minusta, sanon suoraan mitä ajattelen”. ENkä ole ”anteeksi minulla on sairaus mutta piiloudun pöydän alle .. poistun katoan” ei vaan ääntä kohti 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Yritän aina antaa rakentavasti ja nätisti palautetta. Olen huomannut, että positiivisesti kirjoitetulla tekstillä on paras kaiku 🙂

 2. 2

  sanoo

  Jos työt antaa periksi niin tulen moikkaamaan sua messuille 🙂

  Pitäähän jonkun se äänikin olla ja sinä olet loistava valinta!!

  Kivaa uutta viikkoa <3

  • 2.1

   sanoo

   Yritäpä tulla. Lauantaina olen paneelissa, mutta muuten haahuilen siellä ympäriinsä. Olen muuten yötä Tampereella, joten messujen jälkeenkin voitais käydä syömässä tms. jos sulla on aikaa.

 3. 3

  Sirkka sanoo

  Suomessa keliaakikon elämä on aika helppoa, varsinkin isommissa kaupoissa on hyvät valikoimat ja ravintoloissa asia on tuttu. Ulkomailla on jo aikalailla hankalampaa. Ainoa mikä harmittaa on kelakorvauksen poisto. Onneksi tuotteiden hinnat ovat laskeneet ja valikoimat ovat kasvaneet .Miksi messut ovat aina Tampereella?

  • 3.1

   sanoo

   Ollaan menty hienosti koko ajan eteenpäin. Kahvilatkin alkavat pikkuhiljaa heräämään tarjottaviin. Syy tuohon messujen paikkakuntaan saattaa olla siinä, että Keliakialiitto on Tampereelta ja järjestelyt on helpompi hoitaa kotipaikkakunnalta käsin. Onneksi olemme saaneet jo muutaman kerran muutamia muita gl tapahtumia. Ehkä me vielä saadaan niitä lisää, kun mielenkiinto herää.

 4. 4

  sanoo

  Mun mielestä et ole, nää on niitä asioita minkä vuoksi ainakin jonkun kuuluu ollakin ehdottomasti äänessä. Ei muuta kuin jatkat samaan malliin.

  Musta on hienoa, että olet saanut kutsujia ajattelemaan tarjoilujaan uusiksi. Itse nykyään kun kutsun vieraita ja jos joukossa on keliaakikko, kaikki tarjottava on gluteenitonta. Helpointa kun kaikki voi syödä kaikkea ja niin voisi olla noissa tilaisuuksissakin, jos pelätään kustannusten nousua, niin sitten vaikka less is more, että saadaan kulut kuriin, mutta samaa tarjottavaa kaikille. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Nimenomaan tuo, että kaikki tarjoilu sopii kaikille. Siihen pyrin itse. On helpompi hallita tarjoiluja, kun ei joudu säätämään niin paljon.

 5. 5

  Tiia k sanoo

  Mitään ei tapahtuisi, jos joku ei pitäisi ääntä. Ainahan sen hinta harmi kyllä on, että jossain herättää ärsytystä, kuten ollaan inttäjistä huomattu. Mutta mitä tapahtuisi, jos kaikki vaikenisi ja olisi vain hiljaa, no ei mitään. Aina ei voi miellyttää, vaan pitää pitää ääntä. Sitä paitsi, puheesi ovat myös isoja tekoja ja teot ne määrittää ihmisen. <3

  Kuka pitäisi sun puolia, jos et sinä itse? Niin monet kerrat olen saanut nähdä, kun ei ole ollut mitään tarjoilua sulle. <3

  • 5.1

   sanoo

   Näin olen itsekin ajatellut, että jos ei itse pidä itsestään ääntä, ei yleensä kukaan tee sitä sun puolesta. Tosin mä teen tätä kaikkien muidenkin puolesta. Ollaan kuitenkin menty eteenpäin koko ajan. Se on hyvä se 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *