Superfoodia ja ravintoainemittauksia

Viime lauantaina vietettiin ravintolapäivää ja itsekin suuntasin Helsingin keskustaan. Kävin ensiksi Vanhan kirkon puistossa ja sen jälkeen suuntasin Kalevankadulle GreenStreetin tiloihin.

Ensiksi jäin katsomaan kuin Terveyskimppa demosi ja maistatti ihanaa mehua, jota tehtiin kasviksista ja hedelmistä Excalibur-mehustimella. 
Hieman epäillen maistoin, kun mä en ole sellerivartta meni mukaan.
Mehu oli mielettömän hyvää. Jos keittiössäni olisi tilaa, niin varmasti olisi myös tämä laite.  

Myynnissä oli myös GreenStreetin superfood-tuotteita. 

Tarjolla oli myös raakakakku, sitä oli ihan PAKKO maistaa.
Täytyy sanoa, että kyllä mä taas NIIN tykkäsin.
Paikalla oli myös ravintoneuvoja Tarja Hänninen Nutrimiasta.  Tarja oli paikalla tekemässä ravintoainemittauksia. Tämä oli samanlainen mittaus, mikä mulle tehtiin tammikuussa ja jossa mun elimistön todettiin olevan hapan. Nyt vihdoinkin mulle tuli mahdollisuus tehdä mittaukset uudestaan, kun en ollut onnistunut saamaan aikaa uuteen mittaukseen aikaisemmin. 

Mullahan on keliakia ja siinä on yhtenä ongelmana ravintoaineiden imeytymättömyys. Olin kuitenkin luottavainen tilanteen suhteen, kun mä syön niin paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä päivässä, että ajattelin, että ei mulla mitään hätää ole.
Kuitenkin koosteraportti kertoi karua tulosta. 
Tiedän, että pari kertaa on ulkona syödessäni keliakiaruokavalio pettänyt minusta johtumattomista syistä ja todennäköisesti se on nyt taas aiheuttanut tämän mun imeytymättömyysongelman.

Keliakia on niin viheliäinen juttu, että jos saat sen grammankin gluteenia, niin suolinukka tuhoutuu ja ongelmana on juuri tällaiset asiat, että vitamiinit eivät imeydy. 
Tämä taas voi aiheuttaa muitakin lisäsairauksia. 

Aiemmin olen luottanut siihen, että kun syön terveellisesti, käytän paljon vihanneksia, marjoja ja hedelmiä ruokavaliossani, niin en joutuisi menemään lisäainepurkeille.
Nyt kuitekin pitää mennä.
Lisäksi testit osoittivat, että mun elimistöni on edelleenkin hapan. 
Sitäkin pitää sitten jatkossa koittaa saada emäksisempään suuntaan.
Siihen pitäisi hankkia PH Palance tuote, joka poistaa kehosta happamuutta. 
Kävin vielä katsastamassa ihanaisen Ainon, joka tarjoili Annantalolla GreenStreetin ihania raakakakkuja ja proteiinipatukoita ym.

Aino mulle sitten kehui mulle minttusuklaaraakakakkua, että mä lankesin 
sitten toiseen kakkupalaan samana päivänä. 
Täytyy sanoa, että oli muuten parasta raakakakkua, mitä olen ikinä maistanut. 

Vielä täytyy vinkata, että GreenStreetissä järjestetään Raakakakku workshop 
tiistaina 27.5. klo 17.00- 
Itsekin olen mukana workshopissa opettelemassa, että miten ne kakut oikein syntyvät.
Mukaan mahtuu vielä, jos kiinnostaa, niin ilmoittautukaa mukaan.
Workshopissa valmistetaan yhdessä muutamia kakkuja ja sitten maistellaan valmistettuja kakkuja. 
Nämä kakut ovat taatusti gluteenittomia. 
Maiju
Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Olisipas mielenkiintoinen tuollainen mittaus! Ja raakakakkuakin pitäisi ehdottomasti päästä maistamaan, ehkä vielä joskus. 🙂

  2. 2

    Anonyymi sanoo

    Näyttää kiinnostavalta, muistan kun kirjoitit tuosta happamuudesta ja se on alkanut kiinnostamaan myös minua. Voisitko kirjoittaa aiheesesta jotain tai ainakin antaa vähän vinkkejä, että mistä tietoa saisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *