Supervoimaa ja energiaa mehuista

Kun ensimmäistä kertaa maistoin itse tehtyä raakamehua, rakastuin mehuun heti. Siitä sitten lähti se ajatus, että mun pitää saada mehulinko ja sen aika nopeasti sainkin.

Olen innostanut monen työkaverini ja kaverini myös tähän mehustamiseen ihanaan maailmaan. Useammat ovat hurahtaneet tähän juttuun ihan yhtä paljon kuin minäkin.

Pyrin valmistamaan mehuja vähintään kerran viikossa, mutta toisinaan kaksi kertaakin viikossa. Paras mehulinko on sellainen, että se on helppo kasata ja helppo puhdistaa. Jos mehulinkoa on hankala käyttää, niin kaapin perimmäiseen nurkkaanhan se varmasti tulee jäämään. Oma Philipsin mehulinkoni on ihanan helppo puhdistettava ja helppokäyttöinen. Se on syy miksi sen jaksan kaivaa aina uudestaan ja uudestaan esiin.

Sunnuntaina kaivoin taas esiin jääkaapista ja hedelmäkulhoista kaikki sellaiset vihannekset ja hedelmät, jotka oli pakko käyttää pois, etteivät pääse vanhenemaan. Mikä onkaan paras tapa käyttää niitä? No hurauttaa mehuksi. Niinpä siis minäkin tein. Kaivoin esiin kahta eri mehulaatua varten erilaisia yhdistelmiä.

Ensimmäiseen mehuuni laitoin appelsiinia, porkkanaa ja inkivääriä. 
Tämä yhdistelmä on mun suosikkini.
Pienemmän annoksen tein yhdistelmästä: lehtikaali, pinaatti, omena, lehtiselleri ja inkivääri. 
Rakastan myös tätä yhdistelmää. 
Molempiin mehuihin löytyy ohjeet myös kirjastasmme 
Smoothiereseptien lisäksi kirjasta löytyy myös mehureseptejä. 
 
Tiesittekö muuten, että C-vitamiini on todellinen ihon parantajavitamiini?
Vahvistaa kollageenin tuotantoa ja immuunijärjestemää,
joten kannattaa ajatella omaa syömistään myös tältä kannalta.
Energiaa ja aurinkoa just sun päivääsi.
 
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mehulinko on ollut harkinnassa jo pitkään mutta olen empinyt – pelkään, että tulisi taas hankittua yksi uusi kone sinne kaapin nurkkaan;)
  Silti – harkitsen edelleen…
  Aurinkoa myös sinun päivääsi, päivänsäde <3

  • 1.1

   sanoo

   Itselläni se ei ole päässyt pölyttymään. Tosin johtunee mun elämäntavastani ja siitä, että nämä jutut kuuluu olennaisesti mun ruokavaliooni 😉 Samon sulle päivänsäde 😉

 2. 2

  sanoo

  Voi hitsit. Pitäiskö se nyt tuo mehulinko kumminkin kaiken jahkailun jälkeen hommata. Varmaan pitäis. En vaan yhtään tykkää siitä, että tasoilla on paljon tavaraa, mutta olen myös liian laiska kaivamaan yhtään mitään kaapista esiin aina, kun tarviin. Etenkään, kun ei ole sopivaa kaappia 🙂

  Näyttää kyllä todellakin energisiltä nuo sun mehut. Ja kaikki, mikä on iholle hyväksi, on plussaa. Peili kyllä näyttää, mitä on tullu syötyä ja juotua. Niin hyvässä kuin pahassakin.

  • 2.1

   sanoo

   No voisin sanoa, että se voisi olla sulle hyvä juttu. Kun ruokavaliosi on kuitenkin aika kasvis ja hedelmäpainotteista. Suosittelen.

  • 3.1

   sanoo

   Eikö olekin. Jotkut tosin sanovat, että kaikki kuidut jää linkoon… mutta ehkä niistäkin voisi jotain saada aikaiseksi.

 3. 4

  sanoo

  Kyllähän meikäläinenkin on niin vaikuttunut tuosta kirjasta ja sun valmistamista mehuista, että oman blenderin haluan kyllä. 🙂 Kohta toivottavasti surajaa täälläkin!

  • 5.1

   sanoo

   Kannattaa vähän vertailla ja katsella. Halvin ei aina ole paras. Olen itsekin kokeillut muutamia erilaisia, joten tiedän, joidenkin heikkoudet 😉

 4. 7

  sanoo

  Belenderiä käytän, mutta mehulinko ei taida meidän keittiöömme mahtua. Blenderimehuja olen kyllä tehnyt monta kertaakin.

  • 7.1

   sanoo

   Mun työkaverini kertoi jossain vaiheessa kanssa tekevänsä "mehuja" blenderillä. Sitten annoin kerran hänen maistaa mun mehulingolla tekemääni… Meni muuten samana iltana ostamaan mehulingon… eikä kuulemma ole katunut.

  • 8.1

   sanoo

   Ehdottomasti se on yksiä parhaimpia yhdistelmiä. Appelsiini ja porkkana ja ripaus inkivääriä. Nami, nami.

 5. 9

  sanoo

  Ihanan näköisiä mehuja, nam. Sain joulupukilta mehulingon ja nyt kun kiireet pikkasen helpottaa ni vois jaksaa keskittyä näihin herkkuihin. Jouluna tein porkkanamehua. Kilo porkkanaa = 1 lasi 😉 . Meillä, kun oltiin lapsia niin äiti puristi mehua ja pakotti juomaan joka päivä. Silloin yäk ja nyt nam. Niin ne sadut muuttuu 😉

  • 9.1

   sanoo

   Nyt vaan linkoa käyttöön. Voin luvata, että sä yllätyt. Kerropa mulle sitten, että mitä tykkäsit.

 6. 11

  sanoo

  Olen pitkään vatvonut suuntaan ja toiseen mehulingon hankkimista. Näitä sun juttujasi kun lukee, tekee mieli hankkia laite heti, kuvat ovat niin herkullisen näköisiä.

 7. 13

  sanoo

  Hei, miten onnistuit lehtikaalin ja pinaatin mehulingossasi mehustamaan? Mun koneessa ohjeen mukaan ei käy pehmeät vihannekset/hedelmät esim. avocado.

  • 13.1

   sanoo

   Mehuahan noista ei kauheasti tule. Mä ikään kuin "piilotan" ne mehustuvien vihannesten väliin… Eli vaikka kahden omenan. Vaikka siitä ei tule mehua, niin lehtikaalistakin tulee jotain läpi. Todellakin niiden kanssa vähän olen tarkka, että miten ne laitan linkoon, jotta saan niistä vitskuja myös mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *