Suuri päivä tänään – 10 vuotta bloggaajana!

Hei ihanat siellä ruudun toisella puolella. Tiedätteks te, että mä olen blogannut tänään tasan 10 vuotta. Se on kuulkaa aika pitkä aika. Pitkä aika, jona aikana on tapahtunut hyvin paljon asioita.

Kaikki eivät tiedä mun historiaani, joten kerronpa siitä  hiukan.

Heinäkuussa 2005 päätin perustaa blogin. Olin siihen aikaan innokas kädentaitaja, tein paljon tiffanylasitöitä ja harrastin paperiaskartelua. Elettiin vuosia, jolloin ei tiedetty mitään facebookeista eikä oiken blogeistakaan. Silloin oli erilaisia kädentaitofoorumeita oli Ihanitse.com ja oli yahoon erilaisia ryhmiä. Itsekin tiesin tuolloin vain yhden suomalaisen blogin ja se oli Panu Rajalan blogi. Senkin tiesin vain siitä, kun siitä silloin kohistiin aina välistä. Sitten jossain askartelusivustolla törmäsin joihin ruotsalaisiin blogeihin ja siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa lähti. Olin ollut jo vuosia muutamien kädentaitoyhteisöjen moderaattorina ja tiesin, että haluan jatkaa omalla sivustolla, omana sisällöntuottajana jatkossa. Olin antanut jo tuossa vaiheessa hyvin paljon osaamistani muiden foorumeiden kautta. Siitä ajatuksesta päätin perustaa ensimmäisen blogini, jonka nimeksi tuli Maijun korttigalleria ja blogin osoite oli alkuun maiju.vuodatus.net. Joitain vuosia myöhemmin osoitekin muutti korttigalleria.com -osoitteeseen. Tuon blogin avasin vuodatuksen palvelimelle. Tietääkseni blogini oli myös Suomen ensimmäinen paperiaskartelublogi.

Maijun korttigalleria blogista tuli aika nopeasti hyvin suosittu, koska jaoin hyvin paljon vinkkejä ja tietoa paperiaskartelusta. Kävijöitä vuodatuksen blogissani 7 vuoden aikana aikana oli useita miljoonia. Se oli ihan hyvä luku askartelubloggaajalle. Vuosien myötä siitä tuli myös Suomen suosituin paperiaskartelublogi.

Meriittejä tuolta ajanjaksolta on nämä:
– Maijun korttigalleria blogin ylläpitoa 8-vuotta
– kirjoitin 4-vuotta Ihana-lehteen omalle palstalleni
– teimme  youtubeen toistasataa tutoriaalivideoita paperiaskartelusta vuodesta 2008-lukien Heinikan Heinin kanssa (jossain vaiheessa poistin videot ja latasin osan vuonna 2010 takaisin tuubeen)
– kirjoitin kaksi askarteluaiheista kirjaa (Maijun korttitekniikat ja Paperista joulun taikaa). Jälkimmäisen ystäväni Heinin kanssa. Maijun korttitekniikat kirjasta on juuri otettu 3. painos.

Heinäkuussa 2012, samana päivänä kun blogini täytti 7-vuotta pudotti vuodatus-yhteisö pommin monien bloggaajien niskaan. He olivat hävittäneet kaikista blogeista 3-vuoden kuvat. Siitä kirjoitti aikoinaan myös Ilta-Sanomat täällä.  Muistan tuon päivän aika hyvin.  Oma blogini perustui aika pitkälti tutoriaaleihin ja ohjeisiin, tuo kuvien häviäminen vei blogista pohjan pois. Siitä alkoi jonkinasteinen tympääntyminen askarteluun, mutta ei ikinä bloggaamiseen. Tuli tunne, että ei jaksa aloittaa kaikkea alusta. Olin tehnyt liian ison työn ja se työ valui kuin hiekka sormien välistä pois. Olin saavuttanut blogiurallani todella paljon ja mietin, että heitänkö hukkaan vuosien työn? Voinko tehdä jotain muuta? Minulla oli sydämessäni kuitenkin kirjoittamisen palo.

Juuri noihin aikoihin kirjoitimme tuota toista kirjaamme eli Paperista joulun taikaa  ja tuo oli vähän sellaista epäuskon aikaa. Olisi pitänyt aloittaa kaikkea ikään kuin uudestaan. Piti miettiä, että miten jatkaa eteenpäin. Itse päätin aloittaa tyhjältä pohjalta ja perustin oman domainin korttigalleria.fi -sivustolle. Käyttämäni sivustopohja oli kuitenkin niin hankala ylläpitää, että bloggaaminen tuolla alustalla alkoi tuntumaan hyvin työläältä ja se sai mut entistä enemmän miettimään, että mitä haluan tehdä tai miten haluan jatkaa. Paperiaskartelu alkoi tuntumaan tuon jälkeen hyvin väkinäiseltä. Sitten tuli vaan tunne, että tuo juttu on jo NIIN nähty. Aika aikaansa kutakin mietin tuolloin. Olin 10 vuotta viitoittanut tietä paperiaskartelupuolella erilaisilla foorumeilla ja sittemmin blogini puolella.

Tammikuussa 2013 päätin räväyttää. Olin jo pitkään haudutellut päässäni uuden blogin avaamista. Halusin jättää paperiaskartelun taka-alalle, koska se ei enää vaan tuntunut kivalta. Mietin tuohon aikoihin, että mistä haluaisin kirjoittaa? Olen aina tykännyt vaatteista ja tykännyt pitää itsestäni huolta. Siitä se ajatus sitten lähti tähän nykyiseen blogiini. Päädyin avaamaan blogin, joka käsittelisi omaa tyyliäni, kauneutta ja kaikkea siltä väliltä. Näin syntyi sitten hullunavaattteisiin-blogi. Tuo nimi alkoi jo viikko avaamisen jälkeen tuntumaan aika tyhmältä. Muutaman viikon pyörittelin päässäni sanoja, että mikä olisi parempi nimi blogille. Sitten heräsi valo päässäni, että blogin nimeksi tulisi Pinkit korkokengät. Pinkki on väri mistä tykkään ja töissä kävelen usein korkokengissä. Pinkeistä korkokengistä tämä nainen siis nykyään tunnetaan ja nimi on sellainen, että se muistetaan. Hyvä vinkki niille, jotka perustavat blogia on se, että mieti ensiksi nimi tarkkaan, anna blogillesi nimi, joka muistetaan aina kun se mainitaan.

Nyt olen kirjoittanut Pinkit korkokengät blogia jo 2,5 vuotta. Tuntuu, että olisin kirjoittanut jo pidempäänkin. Niin paljon on asioita tapahtunut tässä ajassa. Tuntuu, että olen tullut kotiin ja löytänyt paikkani blogimaailmassa. Muistan tunteneeni aloittaessani hieman pelkoa siitä, että miten löydän paikkani, en tunne tämän alan bloggaajia ollenkaan. Miten minut otetaan vastaan? Nuo oli ajatuksia, kun tunsin suurimman osan suomalaisista paperiaskartelijoista ja sitten hyppään ihan tuntemattomalle maaperälle. Löysin paikkani hyvin pian ja minut löydettiin yhteistyötahojen tiimoilta todella pian.

Tämän blogin avaamisen jälkeen on syntynyt jo meidän yksi ruokakirja eli Välipalat – virtaa superfoodeista ja seuraavakin kirja on jo kovastikin työn alla. Seuraava kirjamme ilmestyy vuoden vaihteessa ja sen teen yhteistyössä Hellapoliisi -sivuston Katin kanssa.

Pinkit korkokengät blogini löytyy monista eri kanavista ja olen hyvin aktiivinen sosiaalisen median eri kanavissa. Pinkit korkokengät löytyy siis täältä:

Facebookista
Instagramista
Twitteristä
Pinterestistä

Tässä oli lyhykäisyydessä historiani sosiaalisessa mediassa tai oikeammin siis blogimaailmassa. Paljon on kymmeneen vuoteen mahtunut. Asioita ja elämää oli toki sosiaalisessa mediassa jo ennen blogia. Kaiken kaikkiaan olen ollut aktiivisesti sosiaalisen median eri kiemuroissa mukana jo vuodesta 1997 lähtien. Voin siis sanoa, että sosiaalinen media on aika hyvin hallussa. Viisautta on erottaa eri sosiaalisen median kanavat toisistaan ja oppia tietämään, että miten missäkin kanavassa käyttäydytään. Itse pyrin hyödyntämään jokaisen eri kanavan suomaa mahdollisuutta myös markkinoinnissa.

Nykyään lähinnä sydäntä on aiheet: oma tyyli, muoti, kauneus, hyvinvointi,  keliakia ja sen myötä siis gluteeniton ruokavalio. Elämänilosta ja itseni hemmottelusta haluan kirjoittaa usein, koska se vaan on niin tärkeä juttu.

Ajattelin kertoa niille, jotka eivät mun taustaani vielä tienneet, että mistä olen lähtenyt ja mihin olen tullut. Minulla on tunne, että olen tämän blogin myötä tullut kotiini. Täällä mun on hyvä olla.

Kiitos kaikille, jotka olette kulkeneet kanssani tätä matkaa. Osa teistä on kulkenut mukanani melkein alusta saakka ja osa tullut matkan varrelta kyytiin mukaan. Ihanaa kun jaksatte olla matkassani. Toivotaan yhteisiä vuosia vielä toiset samanlaiset. Lupaan olla se ensimmäinen rollattoribloggaaja Suomessa tai ainakin toinen, jos en ehdi ensimmäiseksi.

Skoolataan tänään siis alkholittomalla Lehtikuohu-juomalla. Kippis!
Blogin 10-vuotisarvonta on tulossa, kunhan ehdin miettimään, että millaisen palkinnon keksin. Olkaahan siis kuulolla.

 

Maiju
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Ihan varmasti saatte. Niin kauan kuin sormet pysyvät näppiksellä ja kamera kädessä, niin ehdottomasti saatte.

 1. 3

  sanoo

  Olipas mukava lukea millainen historia sinulla kirjoittamisen suhteen on 🙂 Seuraan sinua instassa mutta nyt viimein löysin tieni tänne itse blogiinkin, ja jäänkin innolla seurailemaan. Onnittelut upeasta kymmenen vuoden saavutuksesta!

  Salla / http://happy-heels.blogspot.fi/

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos ihana. On kiva saada uusia lukijoitakin blogiini. Instan kautta on kyllä monet sitten löytäneet tiensä myös blogiin. Tulen katsomaan myös sun blogia.

 2. 5

  sanoo

  Onneksi olkoon supermimmi! Niin upea saavutus, että harvalla on samanlaista näyttöä, sydän vielä kultaa ja huumoria tulvillaan sinä ihana paketti, etten ihmettele suosiotasi piiruakaan. Onneksi olen saanut vielä sinusta upean ystävän, joka on auttanut jo niin monessa ja ollut tukena sparraamassa, niissä pulssitykytyksissäkin.

  Ziljuuna onnellista blogivuotta lisää! <3

  • 5.1

   sanoo

   Hi hii… kukas sitä nyt ei blogisiskoa auta vai pitäiskö sanoa, että sitä mun sielunsiskoa. Musta tuntuu, että sun kanssa mä voisin vielä kehitellä jotain. Varo vaan, mun mieli koko ajan kehittelee jotain uutta 😉

 3. 6

  sanoo

  Hurjasti onnea! Harva pääsee samanlaisiin saavutuksiin kuin sinä. Toivon monta upeaa vuotta blogistaniassa lisää 🙂

 4. 7

  sanoo

  Onnea Maiju taipaleellesi, se on todella pitkä. Olen ollut fanaattinen blogisi seuraaja jo kortti aikana. Blogisihan oli suoranainen taivas muille kortteilijoille.

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos Nanni. Se olikin hauska juttu, kun joskus tajusit ton Maijun korttigallerian ja Pinkit korkokengät yhteyden, kun siitä en niin kauheasti puhunut… tai puhunut aktiivisesti. Muistan sen aina 😉

 5. 10

  sanoo

  Oikein paljon onnea! Sulla on mahtava ura takana ja varmaan kirjoitettavaa riittää, jossain vaiheessa varmaan rollaattoribliggarit jyrää:)

  • 10.1

   sanoo

   Jotenkin 10-vuotta tuntuu pitkältä ajalta. Muistan kyllä aika hyvin myös tuota alkuaikaakin. Harmi, kun vuodatuksen blogi on lentänyt jo blogien taivaaseen. Olisi ollut kiva näyttä teillekin, että mitä oli silloin ja mitä on nyt.

  • 11.1

   sanoo

   Se on todellakin pitkä aika. Katsotaan, että mitä seuraavan 10-vuoden aikana tapahtuu, kun tämä tekniikka ja asiat kehittyvät koko ajan.

  • 13.1

   sanoo

   Kiitos. Kyllähän tämä saavutus hienolta tuntuu, kun kuitenkin olen pysynyt suhteellisen aktiivisena bloggaajana. Kun aiheet mistä kirjoittaa on kivoja, niin niiden voimin jaksaa.

 6. 17

  sanoo

  Aika alkumetreiltä saakka olen blogihistoriaasi seurannut ja mukana kulkenut. Toivotan 10-vuotiaalle paljon onnea ja kaikkea hyvää jatkossakin <3

  • 17.1

   sanoo

   Niinhän sinä ihana olet. On ollut mukava, kun olet seurannut ja aina niin ihanan positiivisesti minua kannustanut 😉

 7. 21

  sanoo

  Onneksi olkoon pitkästä blogitaipaleesta. Aika harva on varmasti jatkanut/jatkaa bloggaamista noin kauan (ja varmaan edelleen rollaatorivaiheessakin…)

  Itse olen ensi kuussa blogannut kuusi vuotta, aloitin ihan hetken mielijohteesta. EN tiennyt paljoin muita blogeja kuin syöpää sairastaneen ystäväni blogin elämästään ja sairaudestaan, sitten törmäsin joihinkin muoti-, ruokia- ja lifestyleblogeihin ja pian päätinkin perustaa oman blogin tietämättä mistä oikein postailisin, kuka blogiani lukisi tai miten he blogiin edes löytäisivät. Alkuaikojen jutut ja etenkin kuvat vähän hymyilyttävät, mutta blogini on myös jonkinlainen henkilökohtainen kehityskertomus elämästäni ja sen kulusta, valokuvaamisesta, reseptiikasta, kirjoittamisesta jne., joten siellä saavat olla ja välillä palailenkin noihin ensimmäisiinkin postauksiin.

  • 21.1

   sanoo

   On kuva tutkailla omaa kehitystään blogin kautta. Olin aika pro askartelun saralla ja oli joskus kiva sielläkin blogissa palsta alkuaikoihin. Sanon aina, että bloggaajan pitää aina muistaa, että mistä on lähtenyt.

 8. 24

  sanoo

  Onnea vielä tätkin kautta ♥ Kovin olet ollut ehtiväinen ja aikaasi edellä, kiitos ja kumarrus blogistasi , joka on väriläiskä ja ilopilleri ♥♥♥

  • 24.1

   sanoo

   Siihen olen aina vähän pyrkinyt ainakin tuolla askartelun saralla, että olin aina askeleen edellä ja aistit valppaana. Nyt olen vähän relannut. Yritän vain elää elämää täysillä.

 9. 29

  sanoo

  Ihana oli kuulla sun blogihistoriasta hiukan laajemminkin! Tapasinkin sut ekan kerran Anskun blogisynttäreillä Toukokuussa ja tutustuin silloin vasta tähän sun blogiin. Tiedätkö, painoalalla työskentelevänä ja paperia raskastavana ihmisenä olisi kiva lukea paria 'muistelopostausta' tuotla korttigalleria-ajalta vaikka tutoriaalien muodossa! 🙂

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • 29.1

   sanoo

   Tutoriaaleja ei varmaan enää jaksaisi alkaa tekemään, mutta sitä aihetta voisi lähestyä jotenkin Maijun korttitekniikat kirjan kautta, mikä on täynnä tutoriaaleja. Sitten tutoriaaleja löytyy myös youtubesta kanavan nimi on Paperiaskartelua 😉

 10. 31

  sanoo

  Onnea! Siun Korttigalleria -blogi on ollut yksi miun suosikeista ja sitä tuli luettua säännöllisesti. 🙂 Tätä blogia luen aina silloin tällöin.

 11. 35

  sanoo

  Myöhästyneet onnittelut täältäkin suunnalta! Sinun innoittamanasi aloin vuosia sitten askartelemaan ja harrastus jatkuu edelleen, tosin blogiini on tullut perheen myötä myös muunlaisia juttuja. Kiitos siis sinulle inspiraatiosta ja myös tästä nykyisestä blogistasi! Ihanaa olisi, jos vielä jossain vaiheessa palaisit askartelurintamalle, mutta toki ymmärrän, että aika aikaansa kutakin 🙂 Iloista loppukesää!

  • 35.1

   sanoo

   Ihanaa Laura, että olen voinut olla innoittajasi. Tuskin enää ikinä palaan askartelun pariin sillä innolla, mitä sitä 10-vuotta tein, mutta voin mä joskus vähän vaikka harrastaa sitä 😉

 12. 36

  sanoo

  Paljon Onnea mahtavasta blogiurastasi. Olen lukenut blogeistasi vain tätä pinkkejäkorkokenkiä. Upea blogi! Hyvää jatkoa.

  • 36.1

   sanoo

   Kiva kun luet. Jännä juttu on, että mulla on lukijoita, jotka ovat nähneet mun elinkaaren tuolta jo aikaa ennen blogia ja tietävät mun historian täysin 😉

  • 37.1

   sanoo

   Kiitos Mia. Sydän pitää olla mukana, muuten ei tästä tule mitään. Joskus mietin, että miksi kaikkeen toimintaan pitää suhtautua niin intohimoisesti, voisiko vähempi riittää? 😉

  • 38.1

   sanoo

   Kiitos Carita. Parin päivän päästä muistelen vielä tätä viimeistä vuotta. Tuntuu, että viimeisen vuoden aikana on taas tapahtunut niin paljon asioita.

 13. 40

  sanoo

  Hienon uran olet tehnyt blogisaralla. Paljon onnea Maiju ja Pinkit Korkokengät, sitä minä aloin seurata jossain vaiheessa. Toivon tiellesi menestyksen vuosia vielä kymmeniä!
  Sinua on ilo seurata! Ja lämmin kiitos blogiystävyydestäsi 💛

Trackbacks

 1. […] Tänään tulee kuluneeksi 11 vuotta siitä, kun kirjoitin ensimmäisen blogitekstini. Harmittavaa on se, että blogialusta, jota silloin käytin on jäänyt jo historiaan ja ensimmäiset tekstini on jo haudattu blogien hautausmaalle. Viime vuonna kirjoitin pientä historiaa bloggaajaurastani eli mistä kaikki alkoi ja miten ollaan tultu tähän päivään. Tuo kirjoitus löytyy täältä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *