Suurta urheilujuhlan tuntua fudismatsissa

Kesäkuussa olin Apu-lehden kutsumana katsomassa fudismatsia Sonera Stadiumilla. Silloin naureskelin facebook-kavereilleni, että onko jotain mitä mun pitäisi tietää fudiksesta. Olin tätä ennen käynyt katsomassa HJK:n matsia stadikalla joskus 70-luvulla. Sen koommin ei ole ollut henkilökohtaista kontaktia fudikseen.

Kesäkuussa mulla jäi ihan hyvät fiilarit siitä fudismatsista. Sain todella hyviä tilannekuvia otettua matsista ja ihastuin matsissa pelin nopeatempoisuuteen ja kuvauksen haasteisiin.  Siksi olin mielissäni, kun sain tällä kertaa kutsun Fazerilta tulla katsomaan HIFK-HJK matsia samaiselle kentälle. Vastasin heti myöntävästi kutsuun.

Tänään olin Minäkö keski-ikäinen blogin Tiian kanssa katsomassa fudismatsia ja täytyy sanoa, että tälläkin kertaa oli kiva fiilis matsissa. Oli myös mukava kuvata ketteräjalkaisia pelaajia ja yrittää pysyä heidän vauhdissa mukana. Stadiumilla oli aistittavissa oikeaa urheilujuhlan tuntua. Varsinkin HIFK:n faneilla oli hyvinkin voimakas draivi päällä. He jaksoivat kannustaa omia pelaajiaan hyvin voimakkaasti koko pelin ajan. Täytyy sanoa, että se oli kyllä hyvinkin mukavaa katsottavaa.

Taisi olla koko stadium täynnä. Tunnelma oli sen mukainen.fudismatsi hifk hjk - 1 (8)

Tällainen draivi HIFK:n faniaitiossa oli:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaikka pelin lopputulos olikin 0-0, niin täytyy sanoa, että yritystä ei pelistä puuttunut. Kun maalia ei tule, niin sitä ei vaan aina tule.

Jos kutsu tulee kolmanteen matsiin, niin varmasti menen. En olisi koskaan voinut kuvitellakaan, että fudismatsin katsominen voisi olla näin kiinnostavaa.

Kiitos Fazer ja Veikkausliiga matsista ja kiitos Fazerille, kun laitoit meidän suut makeaksi Dumple-tuotteilla. 

Dumple - 1Virittäydyn varmaan jo valmiiksi seuraavaa matsia varten.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olipa kivaa, ilma suosi, seura oli mitä parhain ja jännittäviä kuvakulmia ja tilanteitakin esiintyi. 🙂 Oma mieskin tuli bongattua ja entinen pankkiiriliikkeen toimari eli vanha pomo ja kappas istuivat siellä alempana, hih. Eli kiitos Maiju, että pääsin aveciksi <3 Muiskis.

  • 1.1

   sanoo

   Sä oot niin hyvä avec, että sellainen paikka on aina tarjolla, kun sellaisia ilmenee. Hyvää fiilistä ja kiitos kyydistä.

 2. 2

  sanoo

  Fudis on hieno laji! Tykkään! Ja joukkuelajeista kaikkein eniten, jopa enemmän kuin jääkiekosta. Jalkapallon MM-kisojen loppuottelua jonka voitti Italia olen joskus katsonut Italiassa ollessa sellaiselta isolta screeniltä ja voit varmaan kuvitella millainen tunnelma oli kun Italia voitti, se oli jo vähän liikaa että piti lähteä hotelliin karkuun 😉
  Sohvallakin on mukava katsoa urheilua mutta kyllä kisoissa on aina vielä mahtavampi fiilis, kansainvälisistä kisoista puhumattakaan 😀
  Teillä on ollut mukava päivä, urheilu on mukavaa 🙂

 3. 3

  Urheilun suurkuluttaja sanoo

  Jalkapallo, tuo urheilun iso tähtilaji. Peliä jota kävit katsomassa kutsun suomipotkupalloksi, en jalkapalloksi. Jos seurasit EM-kisoja, huomaat varmaan valtaisan tasoeron?

  • 3.1

   sanoo

   Näinhän se varmasti on. Taisipa joku muukin alan asiantuntija antaa vähän kritiikkiä. Pitää varmaan alkaa enemmän keskittymään tähän lajiin, jotta alkaa ymmärtämään fudiksen ja fudiksen eron 😉

 4. 4

  sanoo

  Fudista ja lätkää tulee seurattua jonkin verran. Fudiksen EM-kisatkin tuli katsottua paria peliä lukuunottamatta ja samat havainnot kuin tuossa edellisessä kommentissa ”Urheilun suurkuluttajalta”. Potkupallo ja jalkapallo ovat kaksi eri lajia 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Potkupalloa pelattiin skideinä… Mähän olen poikien kanssa kasvanut. Nykyään tulee puhuttua fudiksesta. 😉

 5. 5

  Dana sanoo

  Kuinka monta kertaa yhdessä lyhyessä tekstissä voi mainita sanat fudis tai matsi? Jompikumpi tai jopa molemmat ovat melkein joka virkkeessä, joissain jopa kahdesti. Ei kuulosta coolilta tai nuorekkaalta, vaan typerältä, etenkin tuonlaisen toiston kanssa.

 6. 6

  sanoo

  Kivaa törmätä tällaiseen postaukseen! Harvemmin tulee futista blogeissa vastaan 🙂

  Itse kuvaan jalkapalloa ja olen tänä vuonna lipsunut bloggaamaan melkein pelkästään siitä 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Mun piti jo kesäkuussa postata siitä, mutta kiireistä johtuen silloin jäi. Nyt ajattelin, että on vaan pakko, vaikka ei mun alaa olekaan. Mä kuitenkin ihastuin vähän fudikseen. Joten koskaan ei voi tietää, että jos joskus toistekin innostuisi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *