Sydämellisen gluteenittomat letut

Jonain päivänä näin jossain sosiaalisen median kanavissa sydämenmuotoisia lettuja. Siitä se ajatus sitten lähti. Tiesin, että haluan sydämenmuotoisen lettupannun. Pannu tuli vastaan lauantaisella kauppareissulla Tammiston Citymarketissa. Olen liian visualistinen ihminen, että haluan syödä usein kaunista ruokaa. Miksi syödä normaalia, kun voi syödä kaunista.

Sunnuntaina oli tulossa vieras ja päätin tehdä kahvin kanssa gluteenittomia lettuja. 
Kaivoin esiin Semperin jauhot ja arvoin mielessäni, että mitä jauhoja 
kokeilisin. Päädyin kokeilemaan tattari-teffjauhoseosta. 
Tattari on sellainen jauho, että joko siitä tykkää tai sitten siitä ei tykkää,
joten otin pienen riskin siinä. Lopulta jauhovalinta oli todella hyvä,
letut maistuivat hyviltä, jopa normiruokavalioisen ystävän mielestä. 

Näin ne letut syntyivät.
4 dl maitoa
1 dl vichyä
vajaa tl suolaa
2 kananmunaa
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
Sekoitin aineet sekaisin ja annoin taikinan turvota noin puoli tuntia. 

Näin herkullisia lettuja nautittiin kahvin kanssa.
Ystäväkin totesi, että maistuu ihan normaaleilta letuilta.
Se on kehu ihmiseltä, joka ei normaalisti syö gluteenitonta. 
Mieskin sai töistä tullessaan maistiaisi.
Ajattelin kokeilla jossain vaiheessa pannulla myös paistettuja munia. 
Eiköhän sillä onnistu myös sydämelliset munat. 
Maiju
Kommentit
  1. 5

    sanoo

    Tollainen pannu olisi kiva. Olen huomannut, että muksutkin saa helpommin innostumaan ruuanlaitosta ja leipomisesta, kun lopputulos on jotenkin totutusta poikkeava kuten hassut leivontavuoat sun muut.

  2. 7

    sanoo

    Rakkauslettuja! Mä olen niin tottunut käyttämään gluteenittomia jauhoja, etten itse enää kohta makua tavallisista erota, eivätkä erota vieraatkaan. Yllätys on suuri kun kertoo jälkikäteen! Omaan blogiin on muuten tulossa superhyvä gluteeniton leipä ihan vastalauseena viimepäivien keskusteluille, ettei muka sellaista olisi helppo löytää tai tehdä! Mun reseptillä kotikokkikin onnistuu : )

  3. 11

    sanoo

    Mun haaveena pitkään on ollut vohvelirauta mutta arvaa muistanko koskaan sitä kaupassa katsella, no en tietenkään.

    • 11.1

      sanoo

      Meillä pitää olla niin tarkka, että samalla raudalla ei sitten paistettaisi kuin gluteenittomia.

  4. 15

    sanoo

    Täällä toinen "visualisti" ja ai jee että haluan kanssa tollasen pannun. Näin jo sieluni silmissä kesäiset lettukestit mansikka-aikaan <3 Ps. Nyt se haastamasi lumileikkikuva on uusimmassa postauksessa.
    60luvunnahkahousut.com

  5. 16

    sanoo

    Mä olen tehnyt nyt kaksi kertaa lettuja tällä ohjeella ja ovat kyllä niiiiiin hyviä. Sain tytönkin syömään lettuja. Hän ei nimittäin yleensä tykkää leluista, mutta näitä söi ja tykkäsi kovasti. Kiitos Maiju ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *