Syksy saa, mutta minä en

Ajattelin kirjoittaa teille syksystä ja blogipostauksen otsikkoa miettiessäni alkoi päässäni pyörimään sanat syksy saa, mutta minä en. Mietin, että mistä sanat olivat kotoisin, että muistinko väärin? Google sitten kertoi, että sehän oli kansantaiteilija Jaakko Teppo, joka aikoinaan lauloi Hilma ja Onni kappaleessaan, että Laukkanen ja syksy saa, mutta minä en. Tulipa sekin selvitettyä. Sitten siihen varsinaiseen asiaan.

Tuleeko teille koskaan sellainen tunne, että haluatte tehdä jotain ihan älytöntä? Joku ihan pakottava tarve heittäytyä vaikka sammalmetsään makaamaan? Pitäiskö tässä sanoa, että ei mullekaan (oikeasti siis ihan siis liiankin usein käy).

Kuitenkin teen sellaisia asioita ihan koko ajan. Tulee vaan pakottava tunne heittäytymään. Olin viikonloppuna mökillä ja kun astuimme autosta ulos, tunsin syksyn tuoksun nenässäni. Halusin aistia syksyn fiilistä ja päätin lähteä vähän kävelemään metsätielle. Kun pääsin metsätielle huomasin ihanan sammalpedin polun laidassa. Oli ihan pakko oikaista polulta kokeilemaan, että onko sammalpeti kuinka märkä. Totesin sen olevan suhteellisen kuiva ja päädyin kokeilemaan, että miltä tuntuu heittäytyä pedille.

Pehmeä sammal alla ja taivas yllä. Ympärillä ihana hiljaisuus. Varmasti en pysty edes sanoin kuvaamaan, kuinka rauhoittava tunne valtasi sisimpäni. Tuntui, että siihen saisi maailma pysähtyä ja tunsin itseni hyvinkin levolliseksi. Oletteko koskaan kokeilleet taivaalle tuijottamista hiljaisuudessa? Se on melkein sama kuin halaisi puita. Olisin voinut jäädä tuohon pidemmäksikin aikaa. Mietin tosissani, että hakisinko ilmasohvan metsään ja kirjan, mutta jätin sitten sikseen. Päädyin tuon hetken jälkeen istumaan laiturille ja katselemaan tyhjyyteen. Sekin rauhoittaa.

Sanon aina, että mökki ja luonto on sellaiset elementit, joissa minäkin pysähdyn ja hiljenen.

sammatti-syksy-1-7
sammatti-syksy-1-4sammatti-syksy-1-6 sammatti-syksy-1-5 sammatti-syksy-1-3 sammatti-syksy-1 Sanon aina, että kevät ja kesä on vuodenaikoja, joita rakastan. Parin viimeisen vuoden aikana olen oppinut rakastamaan syksyä.

Syksyssä toivon kuulaita aamuja, kuivia syyspäiviä ja värejä. Näköjään sitä oppii vanhemmiten arvostamaan asioita, joita ei nuorempana ymmärtänyt.

Nautitaan syksystä ja kellahdetaan välistä, vaikka sammalpedille, jos siltä tuntuu. Suosittelen kokeilemaan, on ihana rauhoittava kokemus.

Pysähdy hetkeen ja nauti. Hiljaisuus on nautittava asia.

Värejä syksyynne.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minäkin tykkään nykyään syksystä…”salaa” haaveilinkin kesällä ilmojen viilentymisestä ja siitä väriloistosta.

  • 1.1

   sanoo

   Hyvä haaveilla salaa. Ihmettelen itseäni, että miksi en ole nuorempana tajunnut syksyn ihanuutta. Silloin ihannoin vain kesää.

 2. 2

  sanoo

  Syksy on ihanaa aikaa, kuten mielestäni kaikki kolme muutakin. Kaikissa omat hyvät puolensa. Pudonneet lehdet suorastaan pakottavat kahlaamaan niissä ja jos on muut kuin korkkarit jalassa niin myös vesilätäköt kummasti vetävät puoleensa. Tänä syksynä jää väliin yksi syksyn kohokohdista; pötköttely Taivaskeron laella tunturituulen kohistessa korvissa, pilvien leijaillessa korkealla, päässä tapahtuu jotain sellaista mitä en osaa oikein sanoin kuvailla, mutta vapauttavaa se on. Päähän tulee tilaa uusille asioille 🙂
  Tupasvillaniitylle on myös aina heittäydyttävä selälleen.
  Ihania syyspäiviä sinulle Maiju ja heittäytymisiin 🙂 <3

  • 2.1

   sanoo

   Minusta olisi ihana mennä isoon vaahterakasaankin makaamaan. Niitä ei täällä ikävä kyllä näy kauheasti. Haustamaalla niitä olisi. Pitääkin katsoa, että josko senkin voisi toteuttaa 😉 Kuiva syksy ja voi tehdä kaikkea ihanaa. Ihana kun on muitakin, jotka tämän asian tajuavat 😉

 3. 3

  sanoo

  Hih, kyllä täälläkin heittäydytään ja melkein vaikka mihin kun se tarve tulee 😉
  Suolla varsinkin mulle tulee tarve pistää pitkäkseni mutta siellä on yleensä aika kosteaa mutta sekään ei yleensä ole esteenä …
  Toinen paikka on viljapelto, siellä on rauhoittavaa <3

  • 3.1

   sanoo

   Mahtavaa, siis meitä heittäytyjiä on siis paljon. Ollaan varmaan kaikki tällaisia elämänrakastajia 😉

 4. 5

  sanoo

  Ihana sinä! Meikäläinen on tainnut mökkeilyt mökkeillä tai sitten vaatisi sen, että on ihan oma paikka. Toisaalta omakotitalo ja oma pihakin auttaa mökkihuumaan. Mutta maaseudulla sielu lepää, siksi tätä tätiä on vähän vaikeaa saada ajoittain maalta pois. 😉

 5. 6

  sanoo

  Syyskuu on syksyssä parasta, mutta lokakuusta ja marraskuusta en halua puhua mitään. Voisin nukkua talviunta niiden ohi. 😀

  • 6.1

   sanoo

   Taitaa olla ne vähemmän kivat kuukaudet. Tosin lokakuussa välistä ollaan lähdetty Rodokselle. Silloin lokakuukin on mennyt. Nyt juuri katsoin, että pääsisikö… Kalenteri ei antanut myöden.

 6. 7

  sanoo

  Minä saattaisin istua meren rannalla, mitä aavampi meri edessä, sitä parempi. Toinen juttu mulla on ollut talvi-iltana/yönä lämpimästi vaatetta päälle ja valottomaan paikkaan hangelle makaamaan ja tuijottamaan tähtiä. Silloin näkee paljon tähdenlentojakin. Ne on mun rauhan paikat. Tietyllä tapaa sama asia.

  Lehtikasoja on pakko saada potkaista ja vesilätäkköön sateella astua 🙂

 7. 8

  sanoo

  Tuo Jaako Tepon biisi on korvamato, joka pompsahtaa mieleeni aivan varoittamatta välillä. Samoin kuin monet Kake Randelinin biisit ja kaverit ihmettelee, että miten voin muistaa moisia kappaleita, etenkin kun en tuollaista musiikkia edes kuuntele 😀 😀

  Tämä oli ihana fiilispostaus ja tuli hyvä mieli, kiitos 🙂 Mä olen aina tykännyt syksystä… Kesästä luovun aina vähän haikeana, mutta kun lehdet alkaa olla värikkäitä, taivaanrannassa upea syyskajotus iltaisin ja aamuisin, päivät on kuulaita ja illat hämärtyy, niin minä nautin ja olen energinen.

  Nyt vasta muistin laittaa sun blogin Bloggerin lukulistalle… Oon missannut ihan liian monta postausta!

  Mukavia syyspäiviä 😀

  • 8.1

   sanoo

   Voi ihanaa kun muistit. Voi olla, että joku on jäänyt mAtkalle, kun on unohtanut päivittää. Syksy on ihanaa aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *