Synttärikahvit gluteenittomasti aamutuimaan

Vietän tänään synttäripäivää, en mä yleensä vietä synttäreitä, mutta lähipiirilleni tarjoan jotain pientä päivän kunniaksi. Pyrin nykyään tarjoamaan sellaisia tarjoiluja, että ne sopivat kaikille myös siis minulle itselleni. Pääsen helpommalla, kun kaikille on samaa.

Päädyin testailemaan uutuustuotteita tai ainakin sellaisia, joita en ollut itsekään vielä maistanut.

Pirkalta tuli juuri kauppoihin Gluteeniton mustikkakermakakku. Ehkä sanoisin mielummin, että mustikkakermaleivos. Koska koko muistuttaa enemmän leivosta, kuin kakkua. Leivoksen paino on 300 grammaa ja mielestäni se on max 2 hengelle sopiva. Hintaa tällä leivoksella oli 5,49. Jos vertaan hintaa kaupassa markkinoilla oleviin noin 5 hengen pakastekakkuihin, niin hinta oli aika korkea.

gluteeniton-pirkka-mustikkakermakakku-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun edellä mainittu Pirkan leivos oli jo ostettu ja piti sitten lisäksi löytää muillekin tarjottavaa, niin ostin Vuohelan herkun gluteenittoman juhlakakun, jonka löysin Tammisto K-Citymarketin hyvistä valikoimista.

gluteeniton-kakku-vuohelan-herkku-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Molemmat kakut tuli maisteltua. Ulkonäön suhteen odotin enemmän Vuohelan herkun kakulta. Kuitenkin mun makuuni se oli liian äkkimakea, vaikka yleensä makeasta pidänkin. Tällä kertaa kuitenkin ennakkosuosikin asemesta mun valintani oli Pirkan mustikkakermakakku. Sitä taidan ostaa siis seuraavallakin kerralla, vaikka sitten useamman kakun yhden asemesta.

Löysin myös Tammiston Cittarin valikoimista Pirkka Suklaa-kaurapala -keksejä. AIemmin olen ostanut vastaavia, mutta suklaa-riisipaloina. Tämä oli ikään kuin vähän tuhdimpaa.  Hintaa kekseillä oli 2,50 paketti. Ihan kohtuullinen hinta kekseille. Jos olet epävarma, että voiko vieraasi syödä kauraa, valitse riisisuklaapalat.

gluteeniton-pirkka-kaura-suklaapala-1

Gluteenittomat suklaavalikoimat on parhaimmat ja laajimmat Pandalla. Mun vahva suositus gluteenittomiksi suklaiksi menee ehdottomasti Pandalle, koska heidän valikoimissaan on suuri osa suklaista gluteenittomia, Monilla muilla valmistajilla on ”saattaa sisältää vehnää” tuotteita, joiden syöminen on aina oma riskinsä ja niitä ei muutenkaan suositella syötävän kuin satunnaisesti muutama kerrallaan. Monet gluteenittomat ovat ihan ehdottoman tarkkoja, eivätkä syö ollenkaan saattaa sisältää suklaita. Itse olen uskaltanut pari palaa syödä silloin tällöin (Keliakialiiton ohjeiden mukaisesti), Joten miksi ostaa suklaata, jossa on riski, kun voi valita suoraan valmistajalta, jolla ei riskiä ole. Keliakialiitto julkaisi juuri listauksen gluteenittomista joulumakeisista. Listaus löytyy täältä.

gluteeniton-panda-juhlapoydan-suklaat-1

Tällaisiin tarjoiluihin päädyn mökkimaisemissa tällä kertaa.

Kakkuja arvioitiin niin sanottujen normiruokavalioisten kanssa. Kaikki maistui kaikille. Vuohelan herkun kakun makeus hieman puhutti, mutta kyllä siitäkin tykättiin.

Maiju

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Oikein Paljon Onnea!

  Pandan suklaata löytyy täälläkin, kun kuopuksella todettiin vehnän lisäksi soija-allergia. Soijaa tuntuu olevan todella monessa tuotteessa, mutta kiitokset ”Pandalle” – meilläkin voidaan jatkaa herkuttelua 🙂

 2. 4

  Sirkku sanoo

  Paljon Onnea! Hyvältä näyttää ja varmaan maistuukin. Mustikkaleivos maistuisi, mutta on väärän kaupan valikoimissa. Hintaakin tarjoilulle tulee, oletko laskenut tarjoilun kustannukset? Runsaan makean oheen kaipaisi varmaan pientä suolaistakin.

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos onnitteluista. Kyllähän sitä halvemmalla pääsisi, jos tekisi itse. Tällä kertaa kun en taaskaan juhlistanut päivääni, päätin, että jätän leivopimisen sikseen ja ostin noita mitä olen halunnut kokeilla. Suolaista ei ollut tällä kertaa, kun olimme nauttineet juuri aamupalan, mutta normisti kyllä ja ihan ehdottomasti 🙂

 3. 6

  sanoo

  Onneksi olkoon! Mä en tykkää äkkimakeista kakuista, koska niistä tulee, siis jo pienestäkin palasta, yleensä tosi ällö olo 😀

 4. 7

  sanoo

  Ihana ja tunnelmallinen mökkisyntymäpäivä, paljon onnea tätäkin kautta! Olen niin iloinen, että gluteenittomia tuotteita on tullut niin paljon markkinoille, että niistä on jopa valita! Olin ihan missannut nuo Pirkan suklaa-kaurakeksit, pitää hankkia vierasvaraksi : )

  • 7.1

   sanoo

   Juuri sanoin jollekin, että kannattaa pitää ääntä, niin saadaan palvelua ja tuotteita. Minäkin löysin vahingossa noi Pirkan keksit.

 5. 8

  Ella sanoo

  Synttärionnittelut täältäkin! Kiva, että infoat täällä näistä gl.tuotteistakin. Kaupoista alkaa löytyä kohtuullisesti tuotteita, mutta kyllähän leivonnaiset maistuu itsetehtynä useimmiten paremmalta. Ihmetyttää se suuri sokerimäärä yleensäkin, joka tungetaan kekseihin, jukurtteihin ym. Gluteeniton ei tosiaankaan välttämättä tarkoita samaa kuin terveellinen . Toinen risova asia kaupan tuotteissa on lisäaineet. Pitkä litania E-koodeja ei ruokahalua herätä. Suolistosairautta potevan läheisenä nämä asiat mietityttävät.

  • 8.1

   sanoo

   Kyllä juuri samaa sanoin miehelleni, että kyllähän se on niin, että itse tehtynä saisi usein maukkaampaa. Välistä on sitten vaan niin helppo mennä kaupan hyllylle ja etsiä sieltä jotain mukaan. Kiva, että alkaa löytymään valikoimaa myös meillekin 🙂

 6. 9

  Katja sanoo

  Myöhästyneet Onnittelut 😊Hyviltä näyttivät herkut pitääkin toivoa että alkaisi tulla lähikauppaankin noita herkkuja 👍

  • 9.1

   sanoo

   Kiitos Katja. Pyydäpä kauppiasta tilaamaan. Itsekin pyysin muutamasta lähikaupastani ja tuli todella nopeasti kaupan hyllylle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *