Syysprinssi

Tiistaina kävin katsomassa työkaverini Tuulan kanssa Syysprinssi leffan ennakkonäytöksen Kinopalatsissa. Rakastan kotimaisia elokuvia ja varsinkin tätä elokuvaa odotin innolla, koska elokuva pohjautuu Anja Kaurasen (nyk. Snellman) omanelämänkerralliseen pienoisromaaniin Syysprinssi. Romaani on ilmestynyt vuonna 1996. Tapahtuma alkaa vuodesta 1980 ja jatkuu vuoteen 1996.

Elokuvan rakkaustarina oli liikuttava ja pääosan esittäjät vetivät roolinsa täydellisesti. Inka (Laura Birn) ja Juhana (Lauri Tikkanen) vetivät toisiaan puoleensa kuin magneetit. Elivät rakkautensa kiihkon loppuun ja lopulta tukahduttivat toisensa. Juhana kärsi syvästä masennuksesta ja oli hoidettavana mielisairaalassa monta kertaa. Tarinassa oli nähtävissä, että millaista on kun mieli sairastuu. Kun tähän vielä lisää ajatuksen, että tämä on ollut tositarina, niin se teki elokuvasta vielä paremman. Rakastan tarinoita, jotka ovat tosia. Kun tietää, että joku on sen elänyt, se tekee tarinasta kiehtovamman.

syysprinssi-1

syysprinssi-1-3

Ennen elokuvan alkua paikan päällä olleet tekijät kertoivat hieman taustoista. Anja Snellman muun muassa kertoi, että hän oli aikoinaan päättänyt, että tätä tarinaa ei tehdä elokuvaksi eikä teatterissa esiteltäväksi. Kuinka sitten kävikään? Anja sanoi, että ei koskaan pitäisi sanoa, että ei koskaan.

Elokuva look oli varmaan vähän saman hengen mukainen. Pystykaulus pusero kuin suoraan 80-90 -luvun taitteesta, taisi hapsulaukutkin olla silloin muotia.

syysprinssi-1-4

Elokuvasta oli aistittavissa se 80-luvun tunnelma, mitä itsekin on nuoruudessaan elänyt. Elokuvaan oli saatu vangittua sen ajan fiilis, monet kohtaukset tuntuivat ihan kuin ne olisi itsekin elänyt. Oli ihana huomata elokuvassa pieniä asioita omasta nuoruudestaan. Sitä katseli tehosteita ja elokuvaa siltä osin suurennuslasin avulla.

Elokuvan traileri on katsottavissa alla olevasta linkistä.

Suosittelen elokuvaa ainakin itseni ikäisille, jotka varmasti voivat samaistua elokuvan tunnelmaan ja ehkä ovat itsekin kokeneet tällaisia tunteita, joita elokuvassa koettiin. Tykkäsimme avecin kanssa molemmat tästä elokuvasta.

Bongasin muuten Apulehdenkin pariin kertaan leffan kohtauksista. 

Maiju

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *