Tämä päivä, yksi elämä

Olin aiemmin innokas lukemaan kirjoja. Nykyään kirjojen lukeminen on jäänyt vähemmälle. Kuitenkin kun kirja Astrid Lindgrenistä ilmestyi, tiesin, että se oli yksi sellainen kirja, jonka haluan ehdottomasti lukea. Astrid Lindgren on ihminen, joka tuo mulle heti yhden lapsuusmuiston. Muistan, kun sain aikoinaan  7-vuotiaana kirjan Se pikkuinen Lotta joululahjaksi, kirjan kirjoittaja oli Astrid Lindgren. Jotenkin tuo kirja jäi mulle mieleeni, koska se oli ensimmäinen oma lukemani kirja. Tästä syystä asia on syöpynyt alitajuntaani.

Sain Astrid Lindgrenin kirjasta arvostelukappaleen ja kun aloitin tätä kirjaa lukemaan, se tempaisi heti mukaansa. Kirja kertoo maailman rakastetuimmasta lastenkirjailijasta. Kirja kertoo muun muassa, että kuinka 18-vuotias Astrid alkoi odottamaan rakastajansa lasta. Kun tämä tapahtui 1920-luvulla se väistämättä oli sen ajan maailmassa aikamoinen skandaali. Nuori nainen pakeni Tukholmaan ja jätti lapsensa muiden huostaan. Astrid meni myöhemmin naimisiin ja poika palasi hänen luokseen ollessaan 3-vuotias. Astrid poti huonoa omaatuntoa pojan hylkäämisestä ja se teki hänestä suuren kirjailijan ja lasten puolesta taistelijan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen kantanut kirjaa mukana mökille ja lomalle. Kirja on tarttunut käteeni aina kun olen vain ehtinyt lukemaan. Joka kerta se tempaisee mut mukaansa. Mietin, että kuinka hienosti hän kohteli ihmisiä, jotka häntä lähestyivät tuon ajan maailmassa. Hän jopa ryhtyi kirjeenvaihtoon nuoren tytön kanssa, joka lähetti hänelle kirjeitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen kirjani oli tämän näköinen ja se sinetöi sen, että Astrid Lindgren jäi sydämeeni.

se pikkuinen lotta

Jos vaan teillä on mahdollisuus lukea kirja, niin voin suositella sitä lämpimästi. Itse ihastuin kirjaan ja haluan ahmia tarttua siihen aina kun on mahdollisuus.Tämä päivä, yksi elämä on kirja, johon kannattaa tutustua. Suositteluni.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  Tuija sanoo

  Kiitos vihjeestä! Lindgrenin kirjat ovat loistavia. Hyvän lastenkirjan tunnusmerkki on, että myös aikuinen tempautuu tarinaan mukaan. Astridin omaan tarinaan on ehdottomasti tartuttava. Terveisin Tuija

  • 1.1

   sanoo

   Minä jotenkin ihastuin tähän. Kirja on vielä kesken ja otan sen aina käteeni, kun vaan mahdollista.

 2. 2

  sanoo

  Kiitos vinkistä ja pakko sanoa, että onneksi emme elä enää noin tuomitsevaa aikaa. Hirveä tragedia, josta toisaalta kumpusi ihastuttavia kirjoja. Ihana Astrid <3

 3. 3

  sanoo

  Astrid Lindgren on ollut meillä kovasti pidetty ja kaikki mahdollinen hänen kirjoittamansa lastenkirja on meillä luettu. Muistan lapsuudesta kuinka sisko luki minulle Joonatan leijonamielestä ja siitä kuinka koskettava tarina jäi vähän ahdistamaankin minua. Sitä en ole lapsilleni pysytnyt lukemaan, muut kaikki kyllä:) Kiitos tästä vinkistä. Pitää hankkia kirja luettavaksi:)

  • 3.1

   sanoo

   Musta tuntuun, että Astrid koskettaa suurinta osaa meitä suomalaisiakin. Kaikilla on joku kosketuspinta häneen.

 4. 4

  sanoo

  Kiitos kun jätit kommentin blogiini! Tulin tosi iloiseksi siitä♥
  Ja kiitos hyvästä kirjavinkistä! Astrid Lindgrenin kirjat on valloittavia! Itselläni nykyään tulee ihan liian vähän luettua kirjoja, mutta tuon esittelemäsi kirjan haluan lukea.
  Mukavaa alkanutta heinäkuuta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *