Teetä ja sympatiaa – Jyväskylän helmi

Jyväskylässä on ihana teehuone, joka tarjoaa teetä ja sympatiaa samassa paketissa. Paikka on Teeleidi, joka sijaitsee Lutakon alueella. Olen joskus sanonut, että sosiaalinen media on upea paikka, jos siitä osaa ottaa täyden hyödyn irti. Kesäloman koittaessa heitän usein twitteriin kysymyksiä tyyliin, että ”kertokaa mulle paras gluteenittomasti palveleva hotelli, kertokaa mulle paras gluteeniton kahvila kaupungissa x” tai muuta vastaavaa.

Viime viikolla oltiin Virrat – Töysä – Ähtäri akselilla liikenteessa ja päätimme eräänä päivänä lähteä Jyväskylään. Meillä ei ollut kuitenkaan mitään ajatusta siitä, että mitä Jyväskylässä tehtäisiin. Laitoin viime metreillä kysymyksen Twitteriin, että mitä Jyväskylässä voisi tehdä? Sain vastauksen heti, jossa bingattiin Teeleidin Anne. Teeleidin Anne seuraa minuakin Twitterissä ja hän heti huikkasi, että ”meillä tarjoillaan muuten myös hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita”. Se oli taikasana ja vastasin, että ”ollaan kohta siellä”. Tämä oli juuri oikea-aikaista markkinointia.

Kului varmaan 1o minuuttia, kun jo kolistelimme Teeleidin eteisessä. Anne oli ihan huulipyöreänä, että ”tehän nopeita olitte”. Siinä ei kauaa nokka tuhise, kun mulle sanotaan sana GLUTEENITON, silloin olen varmasti jo oven takana kolkuttelemassa.

Jos minulta kysytään, että olenko tee vai kahvi-ihmisiä, niin vastaan ehdottomasti olevani kahvi-ihmisiä. Kuitenkin juon myös mielelläni teetä, kun sellaiseen tulee mahdollisuus. Varsinkin kun teetä tarjoilee paikka, joka on erikoistunut niihin, tiedän saavani varmasti jotain ehdottoman hyvää.

Annella oli ihana tapa kertoa tarinoita. Teehuoneella ei juoda pelkästään teetä, vaan siellä voi kuunnella myös tarinoita ja jokaisella teelläkin on oma tarinansa. Annen tyttö on leipomusten takana, hän on sen alan ihminen. Satuin menemään paikan päälle heti aamusta, jolloin molemmilla oli aikaa kertoa minulle leipomuksista sekä muutenkin Teeleidin toimintatavoista. Oli hienoa huomata, että kuinka hyvin he olivat ottaneet huomioon erikoisruokavalioisetkin. Vitriinistä löytyi vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia sekä tietysti myös normiruokavalioisten tuotteita. Olin myös yllättynyt siitä, että kuinka monta eri vaihtoehtoa sieltä minullekin löytyi. Tässä olin aika lähellä taas pyörtymiskohtausta. Kun ilmoitin haluavani kuvata tuotteita, he tekivät minulle kattauksen kahvilan pöydälle. Katsokaa nyt, että millaisia gluteenittomia tuotteita olisi ollut tarjolla. Koita nyt tästä sitten valita, että mitä haluat maistaa.

teeleidi Jyväskylä - 1 (6)

Kahvilassa voi nauttia teetä ja samalla värittää itselleen mielenrauhaa.

teeleidi Jyväskylä - 1 (3)

teeleidi Jyväskylä - 1 (14) teeleidi Jyväskylä - 1 (8) teeleidi Jyväskylä - 1 (4) teeleidi Jyväskylä - 1 (11)

Teeleidissä on tarjolla myös perinteinen iltapäivätee eli afternoon tea. Sitä on tarjolla tiistaisin ja torstaisin kello 14-18. Tarjoilu sisältää teekannun lisäksi voileipiä, vastaleivottuja skonsseja hillolla ja kermalla sekä pieniä makeita suupaloja. Gluteenittomana iltapäiväteelle tulee 2 euron lisämaksu. Maksan mielelläni lisämaksun, kun uskon, että tässä talossa palvellaan myös gluteenittomia näinkin hyvin.

Ihan ehdottomasti suosittelen käymään Teeleidissä.  Teehuoneen valikoimasta löytyy sata erilaista irtoteetä ja hauduketta. Kaikki maut ovat maisteltavissa teehuoneelta ja ostettavissa myymälästä.

teeleidi Jyväskylä - 1 (12)

Meidän mukaamme tarttui kotiin viemisiksi myös teetä. Kattoratsastajan teetä ja Iltasoittoa. Kuulimme molemmista tarinat ja tarinat on myös painettu teepussien kylkeen. Kun juot teetä, joilla on tarina, muuttuu teen nauttimishetki ihan toisenlaiseksi.

teeleidi Jyväskylä - 1 (16)

Olipa ihana käydä Teeleidissä ja saada kuunnella Annen tarinointia. Ihana oli huomata, että Annella on sydän mukana toiminnassaan. Seuraavan kerran kun menen Jyväskylään, niin ihan ehdottomasti menen uudestaan Annen luokse.

Ihana nähdä yrittäjiä, jotka tekevät asioita näin sydämellään.  Niin ja sanoinko jo, että twitter on kyllä niin hyvä paikka. 

Maiju

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Olet ollut kyllä tosi nopsaan paikalla. 10 minuutissa, miten sä ehdit? 😀 😀 😀 Vaikuttaa ihanalta paikalta ja tykkään tosta hieman mummolamaisesta sisustuksesta. <3

 2. 4

  sanoo

  Vai olette täällä meidän kylällä käyneet 🙂 Toivottavasti viihdyitte!
  Kehtaankohan mä sanoakkaan että en ole koskaan käynyt Teeleidissä 🙁 Kerran olimme ystäväni kanssa jo eteisessä kun käännyttiin takaisin vain siksi että siellä ei saa kahvia!
  Kiitos esittelystä, aion kyllä korjata tämän ”erheen” pikapuoliin sillä tuo afternoon tea kuulosti houkuttelevalta myös tällaisen kahvikissan mielestä ja saahan sieltä näköjään muitakin herkkuja 😉

 3. 6

  sanoo

  Vau pitää laittaa muistiin, kun seuraavalla kerralla mennään J:kylään.
  Herkullisen näköisiä herkkuja ja kivan näköinen paikka muutenkin.

  • 7.1

   sanoo

   Uskon siihen, että kun asioita tekee sydämellä, niin asiat hoituvat siten paremmin. Anne tekee 💕

 4. 8

  nina jokelainen sanoo

  Hei Maiju!

  Halusin vaan sanoa että tulen aina hyvälle mielelle sun postauksista , huonokin päivä paranee kun lukee sun juttuja. Olet ihanan positiivinen,hauska,elämänmyönteinen ja inspiroiva upea aikuinen nainen. Ihailen energiaasi ja olet menestynyt ilman että sun pitäs ketään polkea alas tai korostaa liikaa itseäsi. Jatka samaan malliin.

  Mukavaa alkavaa syksyä sulle Maiju

  • 8.1

   sanoo

   Voi kiitos Nina. Tällaiset palautteet lämmittää sydäntä erityisesti. Yritän kohdella ihmisiä hyvin, mun mottoni on, että kohtele lähimmäisiä niin kuin toivoisit heidän kohtelevan sinua. Tiedän, että saatan positiivisuudella ärsyttääkin ihmisiä, mutta haluan kuitenkin tuoda auringon ihmisten elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *