Tivoli tuli kaupunkiin

Viikolla huomasin, että tivoli on tulossa kotinurkille. Sanoin miehelleni, että olen ollut viimeksi tivolissa joskus 70-luvulla. Tuosta innostuneena päätimme sitten, että tämä täytyy nyt kokea viikonlopun aikana. Upeaa, kaunista ja visuaalisuutta oli koko tivoli tulvillaan. Juttelin myös muutaman henkilökuntaan kuuluvan kanssa siellä. Usein ei tule ajatelleeksi, että henkilökunta matkustaa tivolin mukana ja monet on syntyneet ja kasvaneet siinä ympäristössä. Tivoli on heidän koko elämänsä. Kun tivoli on heille elämä ja intohimo, niin palvelukin ja henkilökunnan intokin oli sen mukaista.

Katsoin aamulla ikkunasta ulos ja näytti niin pilviseltä, joten kaivoin kaapista legginsit jalkaan (aika värikkäät sellaiset). No eiköhän tähän maailmaan tätä väriä mahdu. Normisettiä siis tämä pukeutuminen tänäänkin.

Viime Lontoonreissulta ostin tämän korun eräältä kädentaitajalta. Kukat viehättävät mua aina ja siksi tähänkin silloin ihastuin.

Rakastan karusellejä. Miksi? No ehkä siksi, että ne on usein niin kauniisti valmistettu ja niissä on paljon visuaalista. Mä voin katsella ja ihailla niitä aina pitkään. Niistä löytyy niin ihania asioita, kun niitä alkaa katselemaan. Niistä tulee sellainen satumainen olo. Ne on myös AINA pakko kuvata.
 
Vaikka en muuten laitteissa kävisikään, niin karuselliin on sitten pakko päästä. 

Nämä karusellin maalaukset on niin ihania.
Tässä vielä kollaasin muodossa Tivolin muita tunnelmia.
Olipa kiva kokemus, toivotaan, että seuraavaa tivolikäyntiä ei pidä odottaa ihan näin pitkää aikaa. Seuraavaksi voisin käväistä katsomassa, että miltä Sirkus näyttäisi 25 vuoden tauon jälkeen.
Maiju

Kommentit
 1. 1

  Tarja M sanoo

  Ihania kuvia! Pitäisikin mennä miehen kanssa kaksistaan tivoliin tms. – ehkä tulisi katseltua esim. juuri karuselliä ihan toisin silmin kuin lasten kanssa ollessa, jossa meno ja meininki on se pääasia. Jotenkin vaan on tuntunut siltä, että jos menee näihin paikkoihin, niin pitää olla lapsi mukana, nykyään siis tietty lainalapsi, kun omat jo isoja 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Tarja… ei tarvita lapsia mukaan… Aikuiset voi tehdä mun mielestäni ihan mitä haluavat 😉
   Kokeile. Se on oikesti hauskaa.
   Jokunen vuosi sitten oltiin työkavereiden kanssa Linnanmäellä ja käytiin kaikissa laitteissa (siis mihin uskallettiin).

 2. 2

  sanoo

  Mä en ole koskaan käynnyt Tivollissa ja oon melkein 60 vuotta vanha, ups. Enkä taida mennäkkään, olen vaan niin erakko.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!

  • 2.2

   sanoo

   Ei ole näkynyt lähimaastossa moisia 🙂 Metsässä keräilin marjoja ja sieniä viikonlopun ja olin onnekas. Mie oon tälläinen metsänpeikko. Sie oot sellainen ilopilleri, oon onnekas, kun saan seurailla sua.

 3. 4

  sanoo

  Tivolissa karuselli oli minunkin suosikkini aina lapsena. Eipä ollut liian hurjaa kyytiä. Kivat kuvat ja pirteä oli asusikin. Mukavaa viikkoa!

 4. 5

  sanoo

  Minä kans tykkään katsella vanhanajan karusellia! särkänniemessäkin se toivottaa tervetulleeksi heti porttien jälkeen. siinä on jotain sellaista vanhaa, samalla vähän mystistäkin tivolitunnelmaa!
  Grauh, onpas sähäkät leggarit. Pinkki sopii sulle tosi hyvin!

  • 5.1

   sanoo

   Kiitos Mapsi… Mäki taisin kuvauttaa itseni kesäkuussa siinä Särkäniemen karusellin edessä itseni 😉
   Vähän on ärstykät todellakin nämä mun leggarit 😉

 5. 6

  sanoo

  Uskomatonta kuinka paljon väriä ja kauneutta yhteen Tivoliin mahtuu ja lisäksi vielä sinä ja kirkkaat värisi. 🙂 Muuten tuo kaulakoru on aivan ihana. Nuo karusellin kuvat ovat kyllä upeita. 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Mä ihmettelen, että miksi en ole kaulakorua käyttänyt, vaikka se on niin ihana. Tähän asuun se sopi nyt täydellisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *