Työkaverit, jotka ehkäisevät masennusta

Sunnuntai-iltana mua alkoi vähän ahdistamaan töihin meno. Loma oli loppu ja piti alkaa asennoitumaan taas töihin. Nukuin ihmeen hyvin sunnuntain ja maanantain välisen yön, vaikka usein loman jälkeen uni ei tule tai se katkeaa liian aikaisin. Ajattelin, että kyllähän se siitä varmasti taas lähtee, vaikka ahdisti.

Meillä on tapana muutamien työkavereiden kanssa välistä vähän leikitellä toistemme kustannuksella. Olemme tehneet toisillemme pieniä jäyniä aina silloin tällöin. Milloin lomalle lähtiessä, milloin lomalta palatessa tai milloin mistäkin syystä. Kun olin tehnyt eräälle kaverilleni pienen jäynän lomalle lähtiessäni, niin osasin vähän odottaa jotain jäynää takaisin tullessani.

Ajattelin mielessäni, että nyt ne on varmaan teipanneet ilmastointiteipillä mun puhelimen luurin puhelimeen kiinni tai jotain vastaavaa. No ei ihan. Mitään tällaista en olisi osannut odottaa. Sanoin, että en ole koskaan kokenut lastenjuhlia, joten olkoon tämä minun lastenjuhlani.

ilmapallot - 1 (1) ilmapallot - 1 (4) ilmapallot - 1 (8) ilmapallot - 1 (5) ilmapallot - 1 (11) ilmapallot - 1 (10) ilmapallot - 1 (9)Täytyy sanoa, että tästä riitti koko päiväksi iloa minulle, iloa tekijöille ja iloa myös muillekin työkavereille.  Nauroimme, että tuota Pinjataa voi käytää uudestaan ja aloimme jo miettimään, että mitä ja kenelle siitä annettaisiin iloa seuraavalla kerralla. Siitähän voisi tehdä kiertopalkinnon.

Jos jotain olen vuosien myötä oppinut, niin ainakin sen, että hyviä työkavereita pitää arvostaa. Luin juuri jostain hyvän viisauden, että älä koskaan luovu ihmisestä, joka saa sinut nauramaan. Siitä yritetään pitää kiinni ja nyt koitetaan jaksaa painaa töitä taas tämäkin syksy hektisyydestä huolimatta.

Näiden tyyppien voimin jaksan taas nauraa ja loman jälkeinen masennuskin katosi sen sileän tien. Hyvä työkaveri on aina hyvä työkaveri.

Täältä löytyy vielä aiheeseen liittyvä video, joka oli pakko tehdä tilanteesta. Video kertoo varmaan sen, mihin sanat ja kuvat eivät pystyneet.

Maiju

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ihana ylläripylläri, mutta noin ihanalle sen haluaakin tehdä. En ole kyllä kenellekään noin kivaa ylläriä nähnyt, eli teillä on kyllä aivan mahtava työyhteisö kamujesi kesken. Iloa päivään <3

  • 2.1

   sanoo

   Voi kiitos ihanuus. No me ollaan varmaan toinen toisillemme niitä ihania ja siksi haluamme yllättää. Tärkeä asia työyhteisössä.

 2. 5

  sanoo

  Voi että, miten ihania tyyppejä teillä on siellä töissä! Alkoi ihan masentaa (tai siis ei alkanut, vaan on masentanut jo pitkään) se, että mulla ei ole enää muutamaan vuoteen ollut varsinaista työyhteisöä. Tarkoitan siis sitä, että olis tässä samassa tilassa muutakin porukkaa kenen kanssa voisi vaihtaa ajatuksia tai juoda kupin kahvia. Toki puhelimen ja sähköpostin päässä on, mutta se ei ole sama asia.
  Yksinolo ei ole kivaa, mutta ajat on olleet niin ankeita jo pitkään, että voipi olla, että ei ole kohta paikkaa, mihin tulla aamuisin edes yksin (Tää kuulostaa nyt synkistelyltä, mitä se tietty onkin, mutta ei ole tarkoitettu miksikään säälinkeruuksi ).

  Hyviä työkavereita todellakin pitää muistaa arvostaa ja tiedän, että sinä se muistat ja osaat <3

  • 5.1

   sanoo

   Kun työyhteisö on hyvä niin tämä on parasta. Aina ei tosin joka paikassa ja jokaisella natsaa kuitenkaan edes näin hyvin. Tiedän, että yksin työskenteleviltä puuttuu juuri tämä yhteisöllisyys ja se on varmasti ankeaa. Onneksi on nämä sosiaaliset mediat, joista voi hakea sitä yhteisöllisyyttä. Todellakin pitää arvostaa 😉

  • 6.1

   sanoo

   Meillä harrastetaan muutamien ihmisten kesken. Vaatii vähän samanlaista huumorintajua ja vähän mielikuvitusta. Kivaa on se, että toinen ei odota ja tulee vähän yllätyksenä.

  • 7.1

   sanoo

   Kyllä mä yritän olla. Haluaisin aina, että kaikilla olisi kivaa. Täytyy kyllä sanoa, että aina se ei onnistu, mutta pyrkimys siihen on kova.

 3. 8

  sanoo

  Sulla on kyllä ihan parhaat työkamut! <3 Mutta osatekijä on varmaan myös siinä, että olet itsekin niin ihana tyyppi.

  • 8.1

   sanoo

   Yritän olla ja tuoda positiivista energiaa. Sitähän täytyy levittää mielellään myös työyhteisöön.

 4. 9

  sanoo

  Hienoa, että arvostat sitä, mitä sinulla on! Olet ilmeisesti viihtynyt samassa työpaikassa jo jonkin aikaa? tse olen hypännyt duunista toiseen vähän liiankin liukkaasti viime aikoina ja jossain välissä aloin miettiä, olenko hullu. Olen jättänyt taakseni monta ihanaa ihmistä, jotka välittivät minusta. Nyt ei enää tule pidettyä samalla lailla yhteyttä, kun ei työskennellä yhdessä.
  Ruoho ei ole vihreämpää aidan takana, eikä se tuota vihreämpää varmaan voi olla missään =)

  • 9.1

   sanoo

   Itse asiassa olen toisella kierroksella nykyisessä työpaikassani eli ensiksi olin 90-luvulla noin 8 vuotta, sitten 10 vuotta muualla ja nyt kohta taas 10 vuotta uudelleen nykyisessäni. Työkaverit ovat kyllä vaihtuneet tasaiseen tahtiin, mutta monia ihania ihmisiä on tullut matkaan. Osa on pysynyt vauhdissa ja osa sitten ikävä kyllä jää matkalle, vaikka ovat ihania. Tiedän kyllä, että ruoho ei ole aina vihreämpää muualla. Se on tullut koettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *