Unelmoitko unelmasi todeksi?


Olen aina ollut kova unelmoimaan. Muistan, että olen unelmoinut jo ihan nuoresta tytöstä saakka. Unelmien ei ole aina pakko toteutua, mutta unelmien avulla voi saada arjen tuntumaan paljon paremmalta. Unelmat eivät maksa mitään ja ne antavat paljon. Itse uskon siihen, että unelmat toteutuvat, kun niihin jaksaa uskoa. Sanon aina, että jonain kauniina päivänä minunkin unelmani saavat siivet.

Kun tällainen elämänrakastaja ja unelmoija sitten kutsutaan blogitilaisuuteen, joka keskittyy unelmoimiseen, niin tiesin, että mistään hinnasta en olisi voinut jäädä pois.

Onko ensi vuosi sinun unelmiesi vuosi kysyvät Kotikaupungin laidalla blogin Frida ja Kaunis arki kotiisi blogin Merja Unelmien vuosi 2017 kalenterissaan. Kalenteri on saanut alkunsa kun Frida ja Merja miettivät eräänä talvisena päivänä, että miksi kukaan ei ole tehnyt kalenteria, jossa olisi ollut kiitollisuuspäiväkirja ja aarrekartta samoissa kansissa. Toiminnan naisina he sitten päättivät korjata tilanteen ja tehdä sellaisen yhdessä. Kalenterissa on Fridan upea kuvitus. Kalenterissa on pieniä tehtäviä muistuttamassa siitä, että kuinka arki syntyy pienistä ihanista asioista ja muistuttamassa meitä siitä, että mistä asioista onni syntyy. Tärkeitä asioita, sillä onni syntyy arjen murusista.

unelmieni-vuosi-1-8

Tilaisuus järjestettiin Hotelli Helkan tiloissa. Saimme alkuun nauttia ihanan salaattilounaan, jälkiruokana marjainen smoothie. Myöhemmin nautimme vielä kahvit herkullisen gluteenittoman suklaamuffinssin kera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olipa maukas salaatti ja raaka-aineet niin ensiluokkaisia. Hyvistä raaka-aineista syntyy hyvä lopputulos.

hotelli-helka-1

Tällaiset ilopillerit ovat tämän Unelmien vuosi kalenterin takana. Näkee, että nämä naiset ovat unelmoineet ja ovat täyttäneet selvästi myös onnellisuuspäiväkirjaakin. Sen vaan näkee ihmisen olemuksesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun olimme syöneet ja tekijät olivat esittäytyneet pääsimme lopulta töihin. Tarkoituksenamme oli tehdä kolmen tunnin ajan aarrekarttaa. Aarrekartan avulla tarkoituksenamme on viitoittaa arkisia valintojamme. Itse ikään kuin asettamme itsellemme tavoitteet, jotka sitten toteutetaan aarrekartan avulla.

Minullakin on unelmia ja tiedän omat unelmani todella selkeästi. Kuitenkin tunnen, että omassa elämässäni on jotain esteitä, jotka olen omassa päässäni asettanut unelmien toteutumisen esteeksi. Aarrekartan avulla voin miettiä valintojani ja miettiä, että voinko esteet ylittää jollain tavalla. Voisinko sittenkin toteuttaa unelmani ja astua esteiden ylitse.

unelmieni-vuosi-1-9

Valmentaja Hanna Kölhi selitti ensin teoriassa meille 45 minuuttia, että mikä on aarrekartta ja miten se tehdään ja miten voimme päästä kohti asetettuja tavoitteitamme. Hanna rohkaisi meitä omilla esimerkeillään toteuttamaan unelmamme. Elämän pitäisi olla tässä ja nyt, eikä sitku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aarrekartan tekemiseen tarvittiin kahvia ja smoothieta sekä nippu aikakausilehtiä, liimaa ja aarrekartan pohja. Siitä se sitten lähti. Vaikka omat tavoitteet olisi selkeät omassa päässään, niin niiden saaminen kartalle ei ollut kuitenkaan ihan helppo homma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aarrekartan sanomaa ei varmasti pysty kukaan toinen lukemaan. Sen sanoman tietää vain itse aarrekartan tekijä. Hän tietää omat unelmansa ja mitä kohti on matkalla. Kartan toiselle puolelle laitettiin aarrekartan tekopäivämäärä. Sen lisäksi laitettiin vielä toinen päivämäärä, jona on tarkoitus tarkistella, että onko ollut kohti unelmaansa. Aarrekarttaa voi aina täydentää myöhemminkin. Tämän kartan lisäksi teimme myös pari muutakin harjoitusta.

unelmieni-vuosi-1-13

Kun  lähdimme tilaisuudesta pois saimme vielä  mukaamme Huiskulan neilikat. Jokaiseen neilikkaan oli kiinnitetty mietelause. Minun mietelauseeni oli kuin rohkaisu tekemään niitä päätöksiä, joita en ole uskaltanut tehdä.  Minun kukassani oli Norman Vincent Pealen viisaat sanat: ”Voit saavuttaa tavoitteesi, toteuttaa parhaat unelmasi ja päästä sinne minne haluat, vain silloin kun tiedät mikä tavoitteesi on.”

unelmieni-vuosi-1-14

Seuralaiseni tilaisuudessa oli tietenkin ”tätikaverini” Minäkö keski-ikäinen blogin Tiia.

unelmieni-vuosi-1-7

Unelmat ja unelmointi on minulle tärkeitä asioista. Ilman niitä en varmaan olisi näin positiivinen kuin olen. Näihin asioihin uskon ja näistä haluan itsekin puhua. Teimme pienen videonkin paikan päällä. Olkaa hyvä, tässä on tekijöiden puheenvuoro.

Unelmieni vuosi on kalenteri, jonka avulla varmasti meistä jokainen oppii unelmoimaan ja löytämään arjestaan sen pienen onnen, mikä on käsin kosketeltavissa. Kirjaa on tilattavissa täältä. Voin luvata, että ensi vuosi on se merkittävä vuosi minun elämässäni. Voin yrittää lopettaa sitku-elämäni ja päättää, että se elämäni on tässä ja nyt.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  Marina /Dioriina sanoo

  Mun pitäis tehdä sama päätös ja lopettaa tuo sitkuttelu. Unelmia on paljon mutta …

  Ihanaa sunnuntaita <3

  • 1.1

   sanoo

   Minullakin on vielä näitä sitku-vaiheita. Taistelen koko ajan. Haluaisin elää elämää, jota haluan elää, mutta silti. Olen kuitenkin muutoksen kourissa.

 2. 2

  sanoo

  Sitku ja Mutku, mikä parivaljakko ja täysillä elämisen este. Tuo naisten kalenteri on ihanan inspiroiva ja muistuttaa vuoden jokaisena päivänä mikä on oikeasti tärkeää. Teillä on ollut varmasti antoisa päivä. Nyt vain aarrekarttaa elämään!

  • 2.1

   sanoo

   Se on este, eteiden yli pitäisi yrittää päästä. Loppuvuoden harjoittelen ja ensi vuonna alkaa uusi elämä. Tähän pyrin. Kannattaa tehdä aarrekartta.

  • 3.1

   sanoo

   Tästä on hyvä jatkaa. Tiedämme, että ensi vuonna teemme sitä jotain mitä haluamme tehdä. Emme tyydy enää yhtään sen vähempää, kuin me ansaitsemme.

 3. 4

  sanoo

  Mielenkiintoinen on ollut päivänne! Päivä täynnä unelmia – kuulostaa upealta. En ole oikein päässyt sisään tähän aarrekartta-touhuun, mutta jahka olen kerännyt tarpeeksi inspiraatiota. Kiitos inspiroivasta tekstistä!
  Ihanaa sunnuntaita!

  • 4.1

   sanoo

   Olen tehnyt ensimmäisen aarrekarttani joskus noin 12 vuotta sitten. Sitten on ollut mielessäni tehdä tämä uudestaan, mutta en vaan ole sitten saanut aikaiseksi. Oli ihanaa nyt taas päivittää unelmansa ja miettiä, että mitä elämältään haluaa.

 4. 5

  sanoo

  En ole koskaan tehnyt aarrekarttaa ja olisin niin halunnut tulla, mutta ei onnannut. Tyydyn lueskelemaan raportteja! 🙂 Unelmarikasta uutta viikkoa maiju!

 5. 6

  sanoo

  Ihanaa, Maiju, että tilaisuus oli sinunkin mielestäsi onnistunut… itse olin niin fiiliksissä koko illankin vielä kotona, että hyvä kun pysyin villasukissani 🙂
  Nyt vain aletaan elämään unelmiamme todeksi, eiksniin <3

  • 6.1

   sanoo

   No ihan ehdottomasti aletaan. Kerroinkin, että mitä aion tehdä. Ehkä vielä muutaman kuukauden hidastelen, mutta sitten 😉

 6. 7

  sanoo

  Voi että olisi ihana osallistua tuollaiseen tilaisuuteen 🙂 Olen joskus tehnyt aarrekartan ja se oli jääkaapin ovessa muistuttamassa mua monta kertaa päivässä tavoitteistani 🙂 Kiva tapahtuma kyllä ja hauska idea tuo kalenteri.

  • 7.1

   sanoo

   Tuo yritys järjestää aarrekarttakursseja, joten helposti voi osallistua niille 😉 Kalenteri on ihan ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Trackbacks

 1. […] Kerroin aiemmin kun olin Unelmieni vuosi kalenterin lanseeraustilaisuudessa. Siellä teimme myös aarrekartan. Päätin silloin, että ensi vuonna on se vuosi, jolloin unelmani toteutuvat. Kerroin silloin tilaisuuden jälkeen tilaisuudesta täällä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *