Upeita laukkuja kädentaitajalta

Elokuun lopulla kävin Hakaniementorin kirppiksellä ja törmäsin ihanaan kädentaitajaan, joka valmistaa laukkuja muun muassa kierrätysmateriaalista. Ihastuin ensisilmäyksellä näihin laukkuihin, enkä meinannut saada silmiäni irti niistä. Minähän tunnetusti rakastan vähän erikoisia juttuja ja siksi ihastuin myös näihin.

Minulta on joskus toivottu laukkupostausta, missä esittelisin omia erikoisia laukkujani. Esittelen teille nyt tämän kädentaitajan  upeita laukkuja omieni sijaan. Laukkuja voi ihailla Miukun Tiuku facebook-sivulla. Haastattelin tekijää ja hän käyttää paljon kierrätysmateriaalia muun muassa vanhoja nahkatakkeja tai virkattuja liinoja materiaalinaan.

Jokainen laukku on erilainen. Tässä muutamia Miukun Tiukun laukkuja näytille. Yhtään täysin samanlaista ei ole.

miukun-tiuku-1-8

Tässä laukussa taitaa olla käytetty vanhan nahkatakin jotain osaa sekä virkattua pöytäliinaa.

miukun-tiuku-1-3

Tämä laukku oli tilaustyö, olin paikalla kun tilaaja sitä haki. Haastattelin laukkujen tekijää myös tilaustöistä, joskus hän on kuulemma suostunut tekemään, mutta mielummin tekee oman luovuutensa mukaisia laukkuja. Tilaustöissä on aina omat haasteensa. Tiedän sen itsekin vanhana kädentaitajana.

miukun-tiuku-1-4 miukun-tiuku-1-7

Tämän laukun ostin itselleni. Värit sopivat minulle oli pinkkiä ja turkoosia. Tämä olikin jo esillä aiemmin blogissani.

miukun-tiuku-1

Laukkuja löytyy erilaisia, varmasti monenlaiseen eri makuun.

miukun-tiuku-1-2 miukun-tiuku-1-10

Itse tykkään laukuista ja asusteista, joissa on sielu. Näissä henkii vanhanajan tunnelma käytetyn kierrätysmateriaalin takia.

Syksyllä on taas kädentaitotapahtumia paljon. Kannattaa pitää silmänsä auki, jos näitä tekijöitä kohtaa jossain tapahtumissa. Kädentaitajilta löytyy juuri ne persoonalliset asusteet, asusteet, jotka huomataan.

Maiju

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi upeus mitä laukkuja <3 Tykkään niin että persoonallisuus näkyy ja joskus tuollainen pieni asuste riittää tuomaan sen esiin 🙂
  Kaikki on niin kauniita mutta eniten ihastuin tuohon ekan kuvan ruusuiseen laukkuun <3

  • 1.1

   sanoo

   Eikö olekin ihania ja varmasti moneen makuun sopivia. Tykästyin itse taas heti ensisilmäyksellä ja ostinkin tuon yhden laukun.

 2. 2

  sanoo

  Minä niin ihanilen näitä ihmisiä, jotka jaksavat ja pystyvät tekemään näitä ihanuuksia <3 Käsityö on arvokas taito!
  On muuten ihan sinun näköisiä juttuja Maiju <3

 3. 5

  sanoo

  Monta ihanuutta näkyi tuolla. Kiva idea käyttää pitsiliinoja myös laukuissa.
  Ihanaa viikonloppua Maiju <3

 4. 7

  sanoo

  Ihania laukkuja. Oli pakko käydä vilkaisemassa tämä juttusi, ja ihastuin noihin pitsilaukkuihin. Ne olisivat täysin mun juttuni. Paitsi että vanhana Jane Fonda -fanina tuo yksi laukku olisi sinänsä kuin mulle tehty…

Trackbacks

 1. […] Sitten tapasin kirppiksellä tuttuja ”prinsessoita”. Sanon aina, että elämään mahtuu paljon prinsessoja. Tässä muutama kirppisprinsessa. Oli kiva tavata kirppiksellä sekä blogin lukijoita että instagram-seuraajia. Tuon kissa-laukun olen muuten joskus kuvannut blogiini, kun ihastuin erääseen laukkujen tekijään Hakaniemen kirppiksellä viime kesänä. Silloin kirjoitin laukuista täällä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *