Vetäiskö röökii?

Viime viikolla uutisoitiin kovasti mediassa sitä, että jogurtti on vaarallista, jogurtti aiheuttaa syöpää. Kerrottiin, että purkillisessa jogurttia on enemmän syöpää aiheuttavaa asetaldehydiä, kuin useammassa tupakassa. Kerrottiin, että desilitra jogurttia aiheuttaa saman asetaldehydialtistuksen kuin noin 6-10 savuketta.

Alkoi jotenkin niin ärsyttämään. Siis oikeasti, voiko joku väittää, että mun kannattaisi mielummin vetää 6-10 röökiä päivässä, kuin se, että söisin tuon desilitran jogurttia.

Evira ei pidä jogurtin syömistä erityisenä riskinä.

Eilen aamulla mietin, että vetäisköhän sen desilitran luonnonjogurttia ja marjoja?

Vai vetäisköhän röökii?

Oli todella vaikea päättää, että kumpaa nyt tekisi.

Lopulta järkeilin, että jos mä olen ollut 19 vuotta polttamatta, 
niin ehkä  mä en kuitenkaan enää viitsi sitä aloittaa uudestaan.
Tuli tunne, että vähäteltiin siis röökin aiheuttamaa syöpäriskiä,
kun oli pakko vielä ottaa tämä rööki esimerkiksi tähän juttuun. 
Päädyin kuitenkin siis jogurtin syömiseen. 
Toivon, että en nyt lisännyt syöpäriskiäni valinnallani. 
Tehkäämme valintoja, mikä tuntuu sydämessä oikealta,
eikä sellaisia mitä tutkimustulokset taas väittävät. 
Sittemmin kävi vielä selville, että professori, joka kertoi
jogurtin aiheuttavan syöpää on Biohit Oy:n hallituksen jäsen ja
osakkeenomistaja, joka valmistaa lääkeitä, joilla voidaan
torjua asetaldehydin vaikutuksia. 
Siinä sitten taas pohdin, että olikohan ne puhtaat jauhot
professorin pussissa, vai oliko tarkoitus lisätä lääkkeiden myyntiä, 
jolla näitä haittavaikutuksia estetään. 
Jatkan siis jogurtin syömistä edelleenkin. 
Piste. 
Maiju
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  No maapallolla asuminen aiheuttaa syöpää, se on fakta se, ilmansaasteet, teollisuus jne.. Mutta vähiten tässä jogurttia pelkään, eritoten sitä maustamatonta jota tykkään syödä. 🙂 Liika kouhkaaminen on kuin Poika ja susi, jossain kohti vaan ei jaksa enää kuunnella. Kuulostaa ehkä kamalalta, mutta ei voi joka päivä elää peläten kaikkea. Kessua en vedä, enkä koskaan ole vetänyt, jos se vaikka auttaisi nyt jotakin.

  Pirtsakkaa päivää

  • 1.1

   sanoo

   Mulle varmaan tulikin tässä vaiheessa joku Poika ja susi efekti. Varsinkin jogurttia verrattiin tupakkaan. Tuli tunne, että ihan sama on, että kumpaa pahetta harrastat.

 2. 2

  sanoo

  Maiju, minäkin kovana jogurtin syöjänä, ihan järkytyin tuosta, mutta toisaalta en ottanut sitä tosissani. Niin paljon syytellään sitä sun tätä, missä ei sitten olekaan mitään perää.

  Nyt the kirja on blogissani. Siellä on kiinnostava kommentti, jossa kerrotaan, miten mies selvisi vatsavaivoistaan ja avanteesta aloittamalla uudelleen tupakoinnin. Lääkäri totesi sitten myöhemmin, että 'eihän hän voinut sitä suositusta antaa.'

  • 2.1

   sanoo

   En minäkään pystynyt oikein ottamaan tosissani. Meni vielä vähän uskottavuus tuon proffan kytkyjen takia. Mä vähän bussissa jo vilkaisin postausta. Tulen lukemaan sen vielä tänään kunnolla.

 3. 3

  sanoo

  Tuo loppukommentti kävi itselläkin mielessä. Liekkö mainoskikka?
  Kyllä jogurttia syön edelleen ja kuolen, kun on aika. Onnellisena, massu täynnä.

  • 3.1

   sanoo

   Mainoskikka mikä mainoskikka. Olis varmaan voinut vähän miettiä, että mihin vertaa määriä 😉

 4. 4

  sanoo

  Jos jotain ruokavaliostani päätän heittää pois, niin maustamaton vähärasvainen jugurtti se ei ainakaan ole. Maustettujen valmistaminen pitäisi lopettaa kokonaan, niitä ei kukaan voi mihinkään tarvita kun marjat ja hedelmät on "keksitty".

  • 4.1

   sanoo

   Samoin muuten… en voisi enää kuvitellakaan syöväni maustettua. Paitsi jossain hätätapauksessa, jos en saisi muuta ruokaa.

  • 4.2

   sanoo

   Samoin muuten… en voisi enää kuvitellakaan syöväni maustettua. Paitsi jossain hätätapauksessa, jos en saisi muuta ruokaa.

 5. 5

  sanoo

  Tuosta jogurttigatesta kyllä jäi paha maku suuhun (röökinmaku?). Mitä enemmän näihin ruoka-asioihin perehtyy, sitä vähemmän uskoo mihinkään tutkimuksiin ja "tutkimuksiin". Liekö yhtään ruoka-ainetta, josta ei olisi löytynyt jotain haitallista, kun oikea markkinamies on asialla. Pyh, sanon minä.

  • 5.1

   sanoo

   Todellakin jäi vähän röökinmaku suuhun. Ensi viikolla tästä ei taas enää puhutakaan. Todennäköisesti todetaan, että banaani tappaa 😉

 6. 6

  sanoo

  Kyllä mä ihan rauhassa syön sitä jogurttia ennemmin kun aloittaisin uudelleen tupakoinnin. Ensi kuussa tulee viisi vuotta itsellä täyteen ilman tupakkaa 🙂

 7. 7

  sanoo

  Jaahans eli pitää tosiaan nyt miettiä että vaihtaisko sen jugurtin ja rahkan tupakkiin.
  No päivät pitkät syöpäpotilaita hoidellessa voin kyllä sanoa, että se sairaus ei katso kohdettaan johon hyökkää kun meidän asiakkaissa on vauvasta vaariin kaiken ikäiset. Alle 1vee pienokaiset ei ole tainneet vielä jogurttiin koskeakaan. Eli kyllä sitä taitaa syövän nykyään saada vaikka istuisi kotona pilkkopimeässä piilossa tekemättä mitään jos tilastoihin on uskominen.
  Jatketaan vaan ihana Maiju jogurtin syömistä.

  • 7.1

   sanoo

   Niinpä. Juuri kaveri kertoi, että kun katselee pienien vauvojen syöpiä, niin tuskinpa ne on jogurtilla sitä vielä ehtinyt hankkia. Mehän jatketaan 😉

  • 9.1

   sanoo

   Sama juttu… valintakysymyksiä. Tutkimus ei kertonut, että olisiko kuitenkin tupakassa jotain muitakin ainesosia, jotka aiheuttavat syövän lisäksi esimerkiksi keuhkoahtautumatautia yms.

  • 10.1

   sanoo

   Niinpä varmaan oli tarkoitus kertoa, että "ei hätäää proffalta löytyy lääke ja saat jatkaa jogurtin syömistä". 😉

 8. 11

  sanoo

  Maiju, mahtava, että nostit asian esille. Jatkan jugurtin syömistä ja minäkään en aloita polttamista : )

 9. 12

  sanoo

  Kaikki aiheuttaa nykyään syöpää ja fakta on, että me kaikki tullaan jokatapauksessa kuolemaan ennemmin tai myöhemmin. Peukut jogurtille, itse syön luonnonjogurtteja, kreikkalaista ja turkkilaista siksi, että niissä on vähemmän sokeria tai muuta turhaa kuin maustetuissa jogurteissa. Pitää olla suklaansyönnille tasapainoa. 😀

  • 12.1

   sanoo

   Niinpä, näinhän se nykyään menee. Itsekin juuri samoja jogurtteja syön. Sokeria koitan välttää 😉

 10. 13

  sanoo

  Jugurttia syön edelleen eikä ole pienintäkään aikomusta aloittaa tupakointia. Mitähän seuraavaksi väitetään epäterveelliseksi.

 11. 14

  sanoo

  Onhan se nyt aika jännää tämä homma, että näitä oikeasti verrataan keskenään…Jos jugurttia syö kohtuu määrissä se on ok, mutta varmaan liika on liikaa jugurtissakin, kuten kaikessa muussakin. En silti lähtis röökii vetään 😀 Hyvää yötä ihana Maiju <3

  • 14.1

   sanoo

   Tuo vertauskuva oli vähän järkkyä. Se varmaan oli se mikä tässä asiassa pisti eniten silmään.

 12. 15

  sanoo

  No tiedän minäkin miltä rööki maistuu, mutta nyt kartan kaikkea mikä vähänkin lemahtaa röökille ☺
  Jugurttia kuluu päivittäin enkä usko sihhen väittämään ollenkaa ☺
  Onpas ihanan näköinen Sun marja-jugurtti annos1
  Mukavaa tiistaipäivää ♥

 13. 16

  sanoo

  Mä en jaksa enää edes lukea, mikä kaikki aiheuttaa syöpää, koska vastaus tuntuu olevan ihan kaikki. Tupakka haisee hiton pahalle ja näyttää typerälle. Siinä se 🙂

  • 16.1

   sanoo

   Me ollaan sata kertaa töissä nauretti sille, että miltä me näytettiin 90-luvulla nämä sätkät suussa 😉

 14. 17

  sanoo

  Elämä tappaa, täytyy vaan tehdä omat valinnat. Tupakkaa en ole koskaan maistanut, jugurttia en pelkää.

 15. 18

  sanoo

  Mäkin kannatan tota omalla maalaisjärjellä ajattelua! Ja musta on myös hyvä miettiä, että kumpi tuottaa minulle enemmän mielihyvää? Tämä jogurtti osana aamiaskokonaisuutta vai tupakka, joka vaikkakin vie ruokahalua, ei täytä. Joo, vaikee valinta.

  Mä en oo koskaan elämässäni polttanut eikä kävisi mielessäkään aloittaa tuolla perusteella. 😀 En ole tätä tutkimusta lukenut itse, aiheuttiko siis kaikenlainen jogurtti syöpää? Niistä aspartiimilla kyllästetyistä maustejogurteista nimittäin uskoisin jo jotain haittaa olevan. Mutta että tavallinen luonnonjogurtti? Multa menee jo ylihilseen.

  • 18.1

   sanoo

   Maalaisjärki on paras järki 😉 Viili ja rahka taisi olla listoilla ne, jotka eivät aiheuttaneet. Luonnonjogurttia ei ollut mielestäni pois suljettu niistä vaarallisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *