Vinkkejä Instagramin käyttöön

Instagram on kuvapalvelu, johon käyttäjät jakavat kuviaa ja itsekin olen ollut siellä aktiivisena noin puolitoista vuotta. Oma instagram-tilini löytyy täältä.

Näitä asioita kannattaa miettiä, jos haluaa instagramista kaiken irti.

1. Mieti, että mitä ja kenelle haluat jakaa kuvia ja ketä haluat seuraajiksi? Valitse kuvasi tällä perusteella. Jos haluat jakaa perhekuvia, sinua seuraa todennäköisesti ystävät ja sukulaiset. Itse pyrin jakamaan omien mielenkiinnon kohteista kuvia. Seuraajat ovat yleensä sen mukaisia.

2. Panosta kuvien laatuun.

3. Jos otat ruokakuvia, asettele ruoka kauniisti.

4. Mieti tuleeko kuvattava tuote paremmin esiin kädessäsi, kuin pöydällä?

5. Mieti ottamiesi kuvien kuvakulmia. 

6. Käytä hästägejä järkevästi, muista, että niiden tarkoitus on toimia hakusanoina (kukaan ei löydä kuviasi, jos käytät hästägejä #tänäänonmielettömänhauskapäivä). Hauska hästäg on yleensä hauska vain sinulle itsellesi. Itse haen hyvin paljon hakusanoilla kuvia.

7. Mieti, että kannattaako pitää tiliä suljettuna? Itse haluan nähdä kuvat ennen kuin liityn seuraajaksi.

8. Älä lähde follow me follow you -leikkiin. Seuraajien lukumäärällä ei ole merkitystä, jos seuraat ketä vaan ja mitä vaan, hinnalla millä hyvänsä.

9. Kommentoi ja tykkää muiden kuvista, niin verkostoidut ja opit tuntemaan myös seuraattavien elämää.

10. Ole ystävällinen muille, he ovat varmasti myös sinulle.  Kohta huomaat, että tunnet monien seuraajien mielenkiinnon kohteet ja tiedät mistä toinen pitää ja mikä on hänelle tärkeää.

Tällaisia kuvia kuvaan itse paljon Instagramiin. Jostain syystä itse kuvaan paljon ruoka-aiheisia kuvia ja värejä löytyy myös instagram-tililtäni paljon. Värikkäät ruokakuvat kiinnostavat seuraajiani paljon.

Pienillä asioilla voit siis saada Instagram-tilistäsi suositun.
Jos haluat, että sinut löydetään, niin uskon, että näistä vinkeistä voi olla
sinulle hyötyä.
Mieti siis, että mitä haluat tililtäsi ja laita sen mukaisia kuvia palvelimille.
Maiju

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Sinulla onkin aina herkullisia ruokakuvia! Se on totta myös, että jos tuuttaa kokoajan kuvia, niin sekin alkaa jo kyllästyttää seuraajaa ja jos ne ovat aina samanlaisia:) Mä vasta harjoottelen instaa:)

  • 2.1

   sanoo

   Mä pommittan kuvia kyllä määrällisesti 6-8 päivässä, sen ohjeen mukaan, mitä joskus jostain luin, että on hyvä määrä. Koitan jakaa ne osiin päivän mittaan.

 2. 6

  Anonyymi sanoo

  6-8 kuvaa päivässä? Huhhuh. Enpä ole tuollaisesta ohjemäärästä kuullut, vaan max. 3 päivässä. Itse en seuraajana edes jaksaisi tuollaista kuvapommitusta. Lisäksi pakko mainita, että aika ikävään sävyyn kommentoit tuota yksityistä käyttäjätiliä. Itse ainakin olin yksityinen pitkään juuri siksi, etten halunnut kenen vain seuraavan minua tai näkevän kuviani. Siten säästyy myös spämmiltä ja boteilta. Ja kyllähän sitä yksityistäkin voi lakata seuraamasta, jos kuvat eivät miellytä.

  • 6.1

   sanoo

   Toi asia mistä vedit herneet nenään ei ikävä kyllä ollut mun oma keksimä juttu. Se on ihan yleisesti jaettu juttu. Tausi olla muuten Iltalehdenkin jakamassa instavinkeissä. Kuten aikoinaan tuo jakamien kuvien määräkin. Rentoa otetta elämään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *